Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  mhafis79 on Fri Apr 01, 2011 8:58 am

selain date 1st to 5th June (Cuti Sekolah) ada date lain tak en rashidi...?

mhafis79
Private
Private

Posts : 36
Join date : 30/03/2011
Age : 37
Location : Rawang-KL-Penang

http://www.mhafisfoto.com

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  rashidi on Fri Apr 01, 2011 9:08 am

mhafis79 wrote:selain date 1st to 5th June (Cuti Sekolah) ada date lain tak en rashidi...?

Hafiz, Just propose... kita bincang

_________________
Akan ku jelajahi keseluruhan Negara Gajah Putih, berkumpulan atau bersaorangan...
PJR 3161 One and Only ER6 with Vance & Hines Exhaust in malaya.

rashidi
Commanding Officer
Commanding Officer

Posts : 207
Join date : 13/03/2011
Age : 52
Location : Ampang/KLCC/Ampang

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  mangj on Fri Apr 01, 2011 9:43 am

Duugaaaaaannnn....
Tengok & lihat la camner keadaan... kalu banjir besar dan byk kerosakan, ambil masa gak nak revocer tuh...

mangj
Specialist
Specialist

Posts : 117
Join date : 15/03/2011

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  adly80 on Fri Apr 01, 2011 10:06 am

mangj wrote:Duugaaaaaannnn....
Tengok & lihat la camner keadaan... kalu banjir besar dan byk kerosakan, ambil masa gak nak revocer tuh...

Betul gak tu tuan..nak repair jalan semua..adehh..tunda la gamaknya.. Sad Sad ..
Date apa lg yg ok utk di proposekan ni..?? Sbb date asal ni just amik 2 hari Annual Leave jekk..mmg dah cunn..

_________________
I hate chicken strips.. No No

H/P: 0192020907
BBPIN: 22E98216

adly80
Sergeant
Sergeant

Posts : 315
Join date : 10/03/2011
Age : 36
Location : Gombak

http://pielangbikers.forumms.net

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  mhafis79 on Fri Apr 01, 2011 10:12 am

rashidi wrote:
mhafis79 wrote:selain date 1st to 5th June (Cuti Sekolah) ada date lain tak en rashidi...?

Hafiz, Just propose... kita bincang

ok tk en rashidi..Smile

mhafis79
Private
Private

Posts : 36
Join date : 30/03/2011
Age : 37
Location : Rawang-KL-Penang

http://www.mhafisfoto.com

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 01, 2011 10:19 am

Kalu betul2 kat sana masih bermasalah baru lah
kita ambil cadangan baru. Sebab rata2 perserta
koh samoi dah amik cuti,arrenge keje,arrrange
family mana nak hantar.. dan berbagai2 lagi..
Jadi planing ini akan berubah sekiranye keadaan
sana masih tak berubah..
sekian pendapat nasi lemak dua bungkus,
sebab dua bungkus baru balance..
peace..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  ustazganu on Fri Apr 01, 2011 10:33 am

Saya doakan semua sahabt-sahabat pie'lang semua selamat ride ke sana dan bawa balik pengalaman untuk saya dan teman-teman yang tak dapat meluangkan masa ke sana. Ya Allah, permudahkan urusan kawan-kawanku ini. amin

ustazganu
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 45
Join date : 16/03/2011
Age : 41
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

http://drfazdi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 01, 2011 11:55 am

ustazganu wrote:Saya doakan semua sahabt-sahabat pie'lang semua selamat ride ke sana dan bawa balik pengalaman untuk saya dan teman-teman yang tak dapat meluangkan masa ke sana. Ya Allah, permudahkan urusan kawan-kawanku ini. amin

Trima kasih ustaz..


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  zairie537 on Fri Apr 01, 2011 2:39 pm

mohon maaf kalau saya x mcadang apa2 tarikh.

alasannya : anak2 saya masih kecil.
oleh itu, jadual saya agak flexi. beri laluan pd rakan2 lain yg agak mendesak utk cadangkan tarikh baru.
saya follow aja....

kecuali bulan ramadhan dan pada hari raya puasa. tongue

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 01, 2011 10:44 pm

Amik masa,tgk calender.. Hujung mggu depan kita tutup poll..
Nak kena naikkan poll kot wak..?
Tapi tarikh masih belum dipilih pulak.

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  isang on Sat Apr 02, 2011 6:49 am

Saya juga takde masalah untuk tukar tarikh. Pada pendapat saya, jika keadaan masih buruk, elok kita tukar saja destinasi. Contohnya, pergi Phuket ke. Ramai yang tak puas pegi Phuket hari itu. (Pendapat pisang goreng seringgit)

isang
Private First Class
Private First Class

Posts : 53
Join date : 17/03/2011
Age : 45
Location : Dong, Raub, Pahang

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  ~»areff peace~» on Sat Apr 02, 2011 3:20 pm

isang wrote:Saya juga takde masalah untuk tukar tarikh. Pada pendapat saya, jika keadaan masih buruk, elok kita tukar saja destinasi. Contohnya, pergi Phuket ke. Ramai yang tak puas pegi Phuket hari itu. (Pendapat pisang goreng seringgit)

Mintak satu pisang goreng..
hehe..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  isang on Sat Apr 02, 2011 4:26 pm

Meh la sini Areff. Aku goreng kat ko setandan. On the way to Phuket banjir juga ni... emmm...

isang
Private First Class
Private First Class

Posts : 53
Join date : 17/03/2011
Age : 45
Location : Dong, Raub, Pahang

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  ~»areff peace~» on Sat Apr 02, 2011 5:28 pm

isang wrote:Meh la sini Areff. Aku goreng kat ko setandan. On the way to Phuket banjir juga ni... emmm...

Hahaha.. Ride gooreng pisang jer ah kat umh ko..
Bule tgk tanah yg 7 eka tu..
Hahaha..
Peace..
KITE FAMILY maa..


Nota pendek_- cepat ko reply ek..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  wattaddos95 on Mon Apr 04, 2011 10:32 am

Kalo nk pegi gak pada tarikh tu...n ..nk pegi gak kepulau .....aper kater pegi pulau Karimon Indonesia.....paking moto kat Kukup...naik peri ka Karimon.....macam kat kok samoi jugak..... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

wattaddos95
Private
Private

Posts : 26
Join date : 29/03/2011

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  rburns on Mon Apr 04, 2011 11:34 am

~»areff peace~» wrote:Kalu betul2 kat sana masih bermasalah baru lah
kita ambil cadangan baru. Sebab rata2 perserta
koh samoi dah amik cuti,arrenge keje,arrrange
family mana nak hantar.. dan berbagai2 lagi..
Jadi planing ini akan berubah sekiranye keadaan
sana masih tak berubah..
sekian pendapat nasi lemak dua bungkus,
sebab dua bungkus baru balance..
peace..

Arepp kita ke Danok je la.... Takpun ke Sadao pun ok....! Kahkahkah..>>!

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  ~»areff peace~» on Mon Apr 04, 2011 11:37 am

rburns wrote:
~»areff peace~» wrote:Kalu betul2 kat sana masih bermasalah baru lah
kita ambil cadangan baru. Sebab rata2 perserta
koh samoi dah amik cuti,arrenge keje,arrrange
family mana nak hantar.. dan berbagai2 lagi..
Jadi planing ini akan berubah sekiranye keadaan
sana masih tak berubah..
sekian pendapat nasi lemak dua bungkus,
sebab dua bungkus baru balance..
peace..

Arepp kita ke Danok je la.... Takpun ke Sadao pun ok....! Kahkahkah..>>!

huhu..aku lupe jln ah..
nak jugak oder stiker plate siam..
huhu..



_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  Salim on Mon Apr 04, 2011 2:03 pm

Berita terbaru daripada selatan Thailand utk makluman semua.Sila tengok website dibawah:-


http://www.thaivisa.com/forum/topic/457423-flood-crisis-in-thai-south-still-bad/

Salim
Private First Class
Private First Class

Posts : 56
Join date : 18/03/2011
Location : Tmn. Bkt. Mewah, Kajang

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  ~»areff peace~» on Mon Apr 04, 2011 2:10 pm

Salim wrote:Berita terbaru daripada selatan Thailand utk makluman semua.Sila tengok website dibawah:-


http://www.thaivisa.com/forum/topic/457423-flood-crisis-in-thai-south-still-bad/

Wahh.. ni paling update ni bang.. 4/4/11..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  zairie537 on Tue Apr 05, 2011 11:07 am

perghhh...danok? sadao? karimun???
tambah satu lagi laa...tg pinang!! Twisted Evil

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  isang on Tue Apr 05, 2011 11:30 am

wattaddos95 wrote:Kalo nk pegi gak pada tarikh tu...n ..nk pegi gak kepulau .....aper kater pegi pulau Karimon Indonesia.....paking moto kat Kukup...naik peri ka Karimon.....macam kat kok samoi jugak..... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Okey gak tu Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

isang
Private First Class
Private First Class

Posts : 53
Join date : 17/03/2011
Age : 45
Location : Dong, Raub, Pahang

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  tommy on Tue Apr 05, 2011 11:49 am

Kalau keadaan tidak mengizinkan, kita tukar lokasi ke tempat yg lebih selamat. Bangkok ke...hehehe

_________________

tommy
Sniper
Sniper

Posts : 211
Join date : 11/03/2011
Location : Keramat

http://www.funker.fm

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  rburns on Tue Apr 05, 2011 12:07 pm

zairie537 wrote:perghhh...danok? sadao? karimun???
tambah satu lagi laa...tg pinang!! Twisted Evil
Ni lagik punya ja'at...Naik moto sampai singapore pastu naik feri gi tg pinang... ok gak tu...
Bahsa dia senang sikit nak paham... hahaha...!!

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  zairie537 on Tue Apr 05, 2011 12:45 pm

rburns wrote:
zairie537 wrote:perghhh...danok? sadao? karimun???
tambah satu lagi laa...tg pinang!! Twisted Evil
Ni lagik punya ja'at...Naik moto sampai singapore pastu naik feri gi tg pinang... ok gak tu...
Bahsa dia senang sikit nak paham... hahaha...!!

hanya Johari yg mengenal Maniam!!
bahasa lebih kurang melayu kita, makan pun sedap dan murah...

balik tu, kat spore, bleh singgah regina or kaki bukit.
kan ke double international tu. berbaloi la buat passport kan....

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  ~»areff peace~» on Tue Apr 05, 2011 12:54 pm

zairie537 wrote:
rburns wrote:
zairie537 wrote:perghhh...danok? sadao? karimun???
tambah satu lagi laa...tg pinang!! Twisted Evil
Ni lagik punya ja'at...Naik moto sampai singapore pastu naik feri gi tg pinang... ok gak tu...
Bahsa dia senang sikit nak paham... hahaha...!!

hanya Johari yg mengenal Maniam!!
bahasa lebih kurang melayu kita, makan pun sedap dan murah...

balik tu, kat spore, bleh singgah regina or kaki bukit.
kan ke double international tu. berbaloi la buat passport kan....

Hoi hoi hoi... ada plan lain nmpk..
pe lagi.. survey ah..
bukak topik baru..
Barulah tau pasaran mcm mn..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Pie'lang 1st international ride - Koh Samui 28 Apr to 2nd May 2011

Post  Sponsored content Today at 4:46 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum