Bridgestone BT016

View previous topic View next topic Go down

Bridgestone BT016

Post  WSR770 on Thu Apr 07, 2011 4:12 pm

saya ni mencari tayar baru Battlex BT016.. tapi tayar yang diingini ni kebanyakannyer dah takde stok kat kedai moto.. yang ade cuma model BT023.. dengar citer dah stop production.. sesapa yang tau ade stok BT016 kat mana2 kedai, tolong inform yer..

WSR770
Private
Private

Posts : 40
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : KL, Gombak & Betong

http://www.mybike-myride.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bridgestone BT016

Post  rashidi on Thu Apr 07, 2011 6:18 pm

WSR770 wrote:saya ni mencari tayar baru Battlex BT016.. tapi tayar yang diingini ni kebanyakannyer dah takde stok kat kedai moto.. yang ade cuma model BT023.. dengar citer dah stop production.. sesapa yang tau ade stok BT016 kat mana2 kedai, tolong inform yer..

cuba tanya Cikgu Mona (Flamyoes) kat kedai mana dia pasang, aritu dia kata, nak pasang BT023 tapi tak ada yang ada BT016... Rolling Eyes

_________________
Akan ku jelajahi keseluruhan Negara Gajah Putih, berkumpulan atau bersaorangan...
PJR 3161 One and Only ER6 with Vance & Hines Exhaust in malaya.

rashidi
Commanding Officer
Commanding Officer

Posts : 207
Join date : 13/03/2011
Age : 52
Location : Ampang/KLCC/Ampang

Back to top Go down

Re: Bridgestone BT016

Post  WSR770 on Fri Apr 08, 2011 8:06 am

rashidi wrote:
WSR770 wrote:saya ni mencari tayar baru Battlex BT016.. tapi tayar yang diingini ni kebanyakannyer dah takde stok kat kedai moto.. yang ade cuma model BT023.. dengar citer dah stop production.. sesapa yang tau ade stok BT016 kat mana2 kedai, tolong inform yer..

cuba tanya Cikgu Mona (Flamyoes) kat kedai mana dia pasang, aritu dia kata, nak pasang BT023 tapi tak ada yang ada BT016... Rolling Eyes

cantek!! thanks bro.. cheers cheers

WSR770
Private
Private

Posts : 40
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : KL, Gombak & Betong

http://www.mybike-myride.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bridgestone BT016

Post  acoustic_energy on Fri Apr 08, 2011 8:09 am

tayar niy adalah antara yang terbaek...menang susah nak dpt tayar niy sekarang...kalau ada pun mungkin model tahun 2009 dan 2010..tayar kalau dah simpan lama2 dalam store akan mudah rosak...
nanti sama2 kita usahakan mana nak dapat..

_________________
www.wellnessshops.net

acoustic_energy
Sniper
Sniper

Posts : 145
Join date : 11/03/2011
Age : 47
Location : PJ>KL>PJ

http://www.wellnessshops.net

Back to top Go down

Re: Bridgestone BT016

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 08, 2011 10:42 am

WSR770 wrote:saya ni mencari tayar baru Battlex BT016.. tapi tayar yang diingini ni kebanyakannyer dah takde stok kat kedai moto.. yang ade cuma model BT023.. dengar citer dah stop production.. sesapa yang tau ade stok BT016 kat mana2 kedai, tolong inform yer..

Pe bagosnye BT016..
cube citer cikit wsr..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Bridgestone BT016

Post  WSR770 on Fri Apr 08, 2011 4:08 pm

~»areff peace~» wrote:
WSR770 wrote:saya ni mencari tayar baru Battlex BT016.. tapi tayar yang diingini ni kebanyakannyer dah takde stok kat kedai moto.. yang ade cuma model BT023.. dengar citer dah stop production.. sesapa yang tau ade stok BT016 kat mana2 kedai, tolong inform yer..

Pe bagosnye BT016..
cube citer cikit wsr..

tak la bape pandai bab tayar ni.. tapi dari segi handling/cornering, BT016 lebih mudah nak control nak bandingkan Michelin PR2 & Bridgestone BT023.. itu yang aku rasa.. tapi lain orang lain skill nyer.. maybe ade orang lebih selesa dengan tayar lain.. tapi kalau nak buat daily ride BT023/PR2 better then BT016 la.. bunga tayar tahan lama sikit..

p/s - kalau silap info, harap otai lain betulkan.. saya ni tak katam lagi bab tayar nih..

WSR770
Private
Private

Posts : 40
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : KL, Gombak & Betong

http://www.mybike-myride.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bridgestone BT016

Post  NCJ on Fri Apr 08, 2011 10:05 pm

Bro, cube check kat kedai kangkang (depan dynasty hotel). bulan lepas aku gi sana ade lagi bt016 yg ko cari tu tapi xtaula kalu2 skang ni dah out of stock. tayar ni mmg utk tayar performance nyer rating. saing2 ngan tayar ni ko bleh cube pilot pure/pilot power pure(latest tech). kat kangkang pon ade gak. dan xsilap aku aritu aku baru je discuss ngan bro adly pasal bt016r. latest tech dr bridgestone menggantikan bt016 yg lama. tp bt016r tu xtau la dah samp ke Malaysia ke x.

_________________
FIRDAUS ABU BAKAR
h/p:0126378831(1) 0162209583(2) BB pin:235BFF44
Im too small here!!!

NCJ
Sniper
Sniper

Posts : 126
Join date : 11/03/2011
Age : 33

Back to top Go down

Re: Bridgestone BT016

Post  WSR770 on Sat Apr 09, 2011 9:30 am

NCJ wrote:Bro, cube check kat kedai kangkang (depan dynasty hotel). bulan lepas aku gi sana ade lagi bt016 yg ko cari tu tapi xtaula kalu2 skang ni dah out of stock. tayar ni mmg utk tayar performance nyer rating. saing2 ngan tayar ni ko bleh cube pilot pure/pilot power pure(latest tech). kat kangkang pon ade gak. dan xsilap aku aritu aku baru je discuss ngan bro adly pasal bt016r. latest tech dr bridgestone menggantikan bt016 yg lama. tp bt016r tu xtau la dah samp ke Malaysia ke x.
oo dah ade model baru nak kuar ker... patut ler model lama makin kurang dipasaran.. isnin nanti nak pi usha kedai kangkang dulu la....

WSR770
Private
Private

Posts : 40
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : KL, Gombak & Betong

http://www.mybike-myride.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bridgestone BT016

Post  optimus on Sun Apr 10, 2011 10:41 am

Wan,

Kalau susah sgt nak cari BT016...aku ada stok Angel ST meh tgk link ni....

http://pielangbikers.forumms.net/t217-new-tire-pirelli-angel-st-untuk-dijual

BT016 full soft compound untuk cornerring mmg ternaik tapi untuk long distance cepat haus....heehee sekadar cadangan der...

TQ

optimus
Private
Private

Posts : 23
Join date : 15/03/2011

Back to top Go down

Re: Bridgestone BT016

Post  Sponsored content Today at 1:16 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum