Earth Hour

View previous topic View next topic Go down

Earth Hour

Post  pokmberk on Sat Mar 26, 2011 4:14 pm

Guy..today is 26 of March, come and join the rest of the world in showing mother earth we care. Turn the lights out at 8:30 pm on the last Saturday in March at least for 1 hour.


pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  ~»areff peace~» on Sat Mar 26, 2011 4:38 pm

Ya... mlm niy.. off letrik selama 1jam..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  mike on Mon Mar 28, 2011 10:39 am

sayangi bumi..gunalah ekjoz standard.
larikkkkkk~~~ Laughing

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  mie1012 on Mon Mar 28, 2011 1:50 pm

mike wrote:sayangi bumi..gunalah ekjoz standard.
larikkkkkk~~~ Laughing

ehemmmm ejos xguna letrik la mike

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  rburns on Mon Mar 28, 2011 1:54 pm

jimatkan petrol anda....
Jangan meraban merayau merewang tak tentu pasal.. kahkahkah...

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  ~»areff peace~» on Mon Mar 28, 2011 6:05 pm

mie1012 wrote:
mike wrote:sayangi bumi..gunalah ekjoz standard.
larikkkkkk~~~ Laughing

ehemmmm ejos xguna letrik la mike


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  paiz#16 on Mon Mar 28, 2011 10:26 pm

time earth hour tuh saya tgh drive kete.

so agak xwajar saya nk off kan lampu kete.

xpela.. try next year plak.. hehe

paiz#16
Maintenance Staff

Posts : 188
Join date : 12/03/2011
Location : GOMBAK - SHAH ALAM

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  karakking on Tue Mar 29, 2011 8:08 am

earth hour sejam aje ... cuba praktikkan kat umah penjimatan tenaga utk sepanjang masa ...
lampu yg tak di pakai di offkan segera,
pakai air cond kat rumah letak cut off or timer
komputer yg tak digunakan di offkan or in save mode kalau tak blh off.
Air pulak, letak tempayan/bekas besar kat depan umah dr air hujan utk siram pokok dsb. bounce bounce

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  rburns on Tue Mar 29, 2011 8:14 am

Tambah lagik Rizal....
Jangan membazir air.....
Tutup paip air ketat2 supaya tidak ada air yang menitik...
Jangan buka paip air semasa gosok gigi...


Jangan buang 'air' anda merata-rata... kahkahkah...

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  karakking on Tue Mar 29, 2011 8:19 am

rburns wrote:Tambah lagik Rizal....
Jangan membazir air.....
Tutup paip air ketat2 supaya tidak ada air yang menitik...
Jangan buka paip air semasa gosok gigi...


Jangan buang 'air' anda merata-rata... kahkahkah...

Yg bawah sekali tu x dapat ler den nak nolong ...
Utk org bujang, cepat2 ... yg terbujang kalau takut naik kepala, buang je .. dah tak kira membazir Twisted Evil Twisted Evil

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  ~»areff peace~» on Tue Mar 29, 2011 8:24 am

paiz#16 wrote:time earth hour tuh saya tgh drive kete.

so agak xwajar saya nk off kan lampu kete.

xpela.. try next year plak.. hehe

Ohh.. nek keta Proton Waja..
ohh... tak da masalah paiz..
no hal punye.. keta Malaysia maa..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  rburns on Tue Mar 29, 2011 8:37 am

karakking wrote:
rburns wrote:Tambah lagik Rizal....
Jangan membazir air.....
Tutup paip air ketat2 supaya tidak ada air yang menitik...
Jangan buka paip air semasa gosok gigi...


Jangan buang 'air' anda merata-rata... kahkahkah...

Yg bawah sekali tu x dapat ler den nak nolong ...
Utk org bujang, cepat2 ... yg terbujang kalau takut naik kepala, buang je .. dah tak kira membazir Twisted Evil Twisted Evil
hahaha... part ni aku dgn Abey je yg pandai berjimat... pasal paip bukak hujung minggu je... tapi risiko dia...
sekali bukak... melimpah2... kahkahkah..!!

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  ~»areff peace~» on Tue Mar 29, 2011 9:06 am

rburns wrote:
karakking wrote:
rburns wrote:Tambah lagik Rizal....
Jangan membazir air.....
Tutup paip air ketat2 supaya tidak ada air yang menitik...
Jangan buka paip air semasa gosok gigi...


Jangan buang 'air' anda merata-rata... kahkahkah...

Yg bawah sekali tu x dapat ler den nak nolong ...
Utk org bujang, cepat2 ... yg terbujang kalau takut naik kepala, buang je .. dah tak kira membazir Twisted Evil Twisted Evil
hahaha... part ni aku dgn Abey je yg pandai berjimat... pasal paip bukak hujung minggu je... tapi risiko dia...
sekali bukak... melimpah2... kahkahkah..!!

Woii... hampeh tol korang..
haha...



_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Earth Hour

Post  Sponsored content Today at 1:19 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum