Fobia dengan motosikal Italy??

View previous topic View next topic Go down

Fobia dengan motosikal Italy??

Post  abeyganahsokmo on Wed Mar 16, 2011 2:12 pm

Lawa,kacak,menggiurkan sunggoh motosikal Italy..tapi.........hanya mampu tengok je ke??

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  luncai on Wed Mar 16, 2011 3:37 pm

abeytakcuak wrote:Lawa,kacak,menggiurkan sunggoh motosikal Italy..tapi.........hanya mampu tengok je ke??

kalau tgk dari segi perbandingan harga motor jepun dgn motor itali bila nak jjual macam harga ada jatuh sikit... kedua spare part mudah ke dpt berbanding dgn jepun bike.aku agak2 jer...

adakah anda org yg sudah jatuh hati pada italy bike? berikan komen anda...hahaha

luncai
Specialist
Specialist

Posts : 161
Join date : 13/03/2011
Age : 33
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  adly80 on Wed Mar 16, 2011 4:02 pm

Aku hanya mampu tgk jerkk..nak beli mungkin boleh..mungkin jerla..tp nak maintain, mcm ada 3 bini lak rasanya..kah kah kah.. Razz Razz
Moto jepun pun ok per..(ayat sedapkan hati sendiri).. Crying or Very sad Crying or Very sad

_________________
I hate chicken strips.. No No

H/P: 0192020907
BBPIN: 22E98216

adly80
Sergeant
Sergeant

Posts : 315
Join date : 10/03/2011
Age : 36
Location : Gombak

http://pielangbikers.forumms.net

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  mie1012 on Thu Mar 17, 2011 10:51 am

perghh pakai moto italy ni bleh dah diumpamakan cam kita pakai kete porshe or ferrari gak ni..lambang kekayaan sesorg wlwpun byk parking dr pakai.. Cool

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  nizam_upm on Thu Mar 17, 2011 10:53 am

kesimpulan mudah sahaja utk opis boy macam saya.. Tak Mampu.~!!! baik pakai ER6.. Huhuh~!!!

_________________
Four wheels move the body.. Two wheels move the soul..
Four wheels is transportation.. Two wheels is an attitude..
FACEBOOK - Nizam Baharom
BB Pin - 236310A1

nizam_upm
Sniper
Sniper

Posts : 250
Join date : 11/03/2011
Age : 33
Location : Kajang, Selangor

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  tuah on Thu Mar 17, 2011 1:03 pm

kawe stick pada miyabi dulu lahhh..belum berkenan hok italy...hok yg berkenan pong...harganyer..adehhhh

tuah
Private
Private

Posts : 15
Join date : 17/03/2011
Age : 33
Location : PJ,Kelana Jaya,Melaka

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  mike on Thu Mar 17, 2011 7:54 pm

tuah wrote:kawe stick pada miyabi dulu lahhh..belum berkenan hok italy...hok yg berkenan pong...harganyer..adehhhh

tapi profile pic paris jugakkkk..mencikkk confused Embarassed Laughing

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  nizam_upm on Thu Mar 17, 2011 8:35 pm

mike wrote:
tuah wrote:kawe stick pada miyabi dulu lahhh..belum berkenan hok italy...hok yg berkenan pong...harganyer..adehhhh

tapi profile pic paris jugakkkk..mencikkk confused Embarassed Laughing

lebih baik profile pic paris dari profile pic ko yg agak kureng menyenangkan~!!! Laughing Laughing Laughing
Oit Oit.. Back to topik... Motor italy memang mahal.. So terus terang, bukan semua org boleh guna... Tengok boleh..
Ba kata arwah bapak akuh.. Sedar diri.. Pakai yg mampu, itu sudah memadai..

_________________
Four wheels move the body.. Two wheels move the soul..
Four wheels is transportation.. Two wheels is an attitude..
FACEBOOK - Nizam Baharom
BB Pin - 236310A1

nizam_upm
Sniper
Sniper

Posts : 250
Join date : 11/03/2011
Age : 33
Location : Kajang, Selangor

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  mike on Fri Mar 18, 2011 12:11 am

nizam_upm wrote:
mike wrote:
tuah wrote:kawe stick pada miyabi dulu lahhh..belum berkenan hok italy...hok yg berkenan pong...harganyer..adehhhh

tapi profile pic paris jugakkkk..mencikkk confused Embarassed Laughing

lebih baik profile pic paris dari profile pic ko yg agak kureng menyenangkan~!!! Laughing Laughing Laughing
Oit Oit.. Back to topik... Motor italy memang mahal.. So terus terang, bukan semua org boleh guna... Tengok boleh..
Ba kata arwah bapak akuh.. Sedar diri.. Pakai yg mampu, itu sudah memadai..

bahana buat macam rumah sendirik hahahaha bom
ok2..memandangkan kurang menyenangkan aku tuka.
kalo tidak.." KITA BAKO!! KITA BAKO!!" Laughing Laughing Laughing

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  awanbadai on Fri Mar 18, 2011 7:32 am

motsikal italy tue mcm motisal ape ek....
sori la, saye org baru, xtau yg mane satu italy, yg mane satu jepun....
bole listkan x motosikal italy ni, mane tau berkenan ke...
bole tgk2 harge... lol!

awanbadai
Private First Class
Private First Class

Posts : 91
Join date : 17/03/2011
Age : 32
Location : Banting/Putrajaya/Kl

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  karakking on Fri Mar 18, 2011 12:01 pm

tuah wrote:kawe stick pada miyabi dulu lahhh..belum berkenan hok italy...hok yg berkenan pong...harganyer..adehhhh

Miyabi ke Ozawa?? Twisted Evil Twisted Evil

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  ~»areff peace~» on Fri Mar 18, 2011 1:08 pm

Aku cuba penah menghayati keindahan, keexsotikkan, kecanggihan dan kepowerran muto italy niy..
tapi dari situ aku dah dpt jangkakan masalah yg bakal pemilik terima dari segi..
1-harga memiliki (org kaya lainlah, ni kita citer KITA ni)
2-Adakah kita akan dapat servis dari makenik benar2 berkelayakan di mana2,lebih2 lagi bila kita ride out station.
(muto Jepon niy makenik bwh pokok pun leh buat)
3-Jual nanti adakah ianye pada harga yg sesuai..
4-Spare part pulak.. adakah ianye mudah didapati..
5- yg ni sama2 kite kongsikan..


~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  izzy on Fri Mar 18, 2011 9:32 pm

bg aku kalau ada duit lebih apasalhnya. moto italy ni sexyyyy! buat masa skrg bersyukur ngan apa yg ada. biasa la manusia, tak pernah puasss haha

izzy
Specialist
Specialist

Posts : 183
Join date : 11/03/2011

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  isang on Fri Mar 18, 2011 10:57 pm

Kawan ada terniat nak ambik monster 696 dulu. Tapi tak jadi. Pasalnya regenya mahal sangat. Interval servis pun mahal, pastu pakai timing belt yang umurnya tak panjang dan payah nak tanggal pasang. Ada member pakai bocor radiator. Sebulan order tak sampai-sampai. Kalau pegi sendiri kat Italy boleh dapat terus. Klac keras dan ER6 murah pulak. Kawan beli ER6.

isang
Private First Class
Private First Class

Posts : 53
Join date : 17/03/2011
Age : 45
Location : Dong, Raub, Pahang

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  NCJ on Sat Mar 19, 2011 2:32 pm

Kalu nak diikutkan....motot italy pon nak, yg jepon punyer pon nak...tp apekan daya. sumenye ade kelebihan dan kekurangan masing. motot italy dikatakan seksi + enjin garang manakala motot jepon dikatakan lebih user frenly dan ergonomik. dua2 kelas pon sama je mahal dalam Malaysia ni cume motot italy lebih mahal.

nak diceritakan dari segi globalisasi, dua2 jenis motot ni bile dah masuk malaysia, sume nye jd mahal disebabkan duty tax yg dikenakan kepada barang import. aku ade tergoogle harga R1 kat us = usd12k je. er6 plak dlm usd8k je. harga kat us market mmg xketara sgt antara R1 ngan er6 ni. tp bile sampai kat Malaysia, mmg jauh abahlaaa....

lagi satu, ape yg aku nampak, motot italy ni lebih mahal berbanding motot jepun, sebab labour cost kat sana lebih mahal. bukan nak kata labour cost kat jepon lebih murah (sama je mahal) tp jepon pandai skit sebab buat MNC (multinational company) kat negara yg labour costnye lebih rendah. jadi, production cost lebih efisien.

lebih drpd tu, malaysiakan involve dlm AFTA yang mane producer dr singapore/thailand & indonesia dpt special rate untuk eksport barang ke dalam Malaysia. jadi motot italy yg berada jauh dr asian country ni mmg mahal x hengatla...

ini cume ape yg aku nampakla...hopefully Malaysia boleh mengubah polisi import & eksport ni supaya lebih global dan terbuka. jd kita sebagai pengguna ni akan mendapat lebih faedah.

_________________
FIRDAUS ABU BAKAR
h/p:0126378831(1) 0162209583(2) BB pin:235BFF44
Im too small here!!!

NCJ
Sniper
Sniper

Posts : 126
Join date : 11/03/2011
Age : 33

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  luncai on Sun Mar 20, 2011 6:51 am

karakking wrote:
tuah wrote:kawe stick pada miyabi dulu lahhh..belum berkenan hok italy...hok yg berkenan pong...harganyer..adehhhh

Miyabi ke Ozawa?? Twisted Evil Twisted Evil

macam biasa aku dgr nama ni ozawa ke maria ozawa??? wakakaka Twisted Evil

luncai
Specialist
Specialist

Posts : 161
Join date : 13/03/2011
Age : 33
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  broyoll on Wed Mar 23, 2011 11:13 pm

geng semua,angan2 dan cita2 tu tak salah..motivasi tu...dpt ke tak dpt kita letak no 10..janji ade cita2
gua cau dulu..

broyoll
Private
Private

Posts : 4
Join date : 15/03/2011
Location : sentul

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  ~»areff peace~» on Thu Mar 24, 2011 8:09 am

abeytakcuak wrote:Lawa,kacak,menggiurkan sunggoh motosikal Italy..tapi.........hanya mampu tengok je ke??

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Fobia dengan motosikal Italy??

Post  Sponsored content Today at 1:16 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum