Serba salah

View previous topic View next topic Go down

Serba salah

Post  shah yob on Sat Apr 16, 2011 9:15 am

salam.....
nak tnya cikit pendpat ustaz....
sebagai bikerz kita kdang kala bejumpa ramai kawan baru antara nya ladies bikez...
saya serba salah bila diorang nak salam berjabat tangan.......sudah terang lagi bersuluh bersentuhan laki dan pompuan haram...
mcm nak elak supaya diorang pun tak rasa bersalah bila kita mengelak utuk salam tangan......"serba salah"

shah yob
Private
Private

Posts : 16
Join date : 28/03/2011
Age : 36
Location : Rawang

Back to top Go down

Re: Serba salah

Post  pokmberk on Sat Apr 16, 2011 12:21 pm

angkat tangan bagi salam pun ok...

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Serba salah

Post  rburns on Sat Apr 16, 2011 12:25 pm

Biasanya ladybikers kita tak salam.. kita bagi penumbuk jer... haahaha

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Serba salah

Post  pokmberk on Sat Apr 16, 2011 12:29 pm

rburns wrote:Biasanya ladybikers kita tak salam.. kita bagi penumbuk jer... haahaha

sama je tu rburn, bersentuhan la tu yg di maksudkan.........

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Serba salah

Post  tuah on Sat Apr 16, 2011 1:15 pm

MAYBE ladybiker bleh bg penumbuk dgn sarung tangan yg tak dibuka lagik...hehehe

ps: tp arituh aku tgk sorang member angkat tangan jerk...

tuah
Private
Private

Posts : 15
Join date : 17/03/2011
Age : 33
Location : PJ,Kelana Jaya,Melaka

Back to top Go down

Re: Serba salah

Post  rafi on Sat Apr 16, 2011 7:40 pm

itulah gunanya bendalah bernama "Motorcycle Gloves".. jadi turun aje motor salam baru bukak... hehe What a Face

rafi
Private
Private

Posts : 16
Join date : 05/04/2011
Location : Melaka-KL-Melaka

http://www.melakabikers.com

Back to top Go down

Re: Serba salah

Post  ~»areff peace~» on Sat Apr 16, 2011 8:08 pm

tuah wrote:MAYBE ladybiker bleh bg penumbuk dgn sarung tangan yg tak dibuka lagik...hehehe

ps: tp arituh aku tgk sorang member angkat tangan jerk...

Sebenarnye ada beberapa keadaan
yg kite perlu amik beratkat sni..
Kite sebagai yang mengetahui hukum
Hakam agama aape yg perlu kita buat?
Kita dah nmpk Lady Biker nak bersalaman..
Kalu dia dah hulur dlu tangan,maka nak
Mengelakkan jatuh air mukanye,jadi kite
Sekadar salam hujung jari jer.Adalah
Lebih baik kite elakkan dgn cra lebih berhemah
Dgn cara angkat tangan ke,sambil buat lawak ke
Supaya beliau tak terasa sgt. Kite jugak bule awal2
Lagi angkat tangan sebelum beliau menghulur tangan.
Wallah hua,lam.. Andai salah tolong perbetulkan.
Wassalam..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Serba salah

Post  ustaz er6 on Sun Apr 17, 2011 3:29 pm

nak senang ckp jer"maaf saya ada air sembahyang"... Cool Shocked

ustaz er6
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 102
Join date : 13/03/2011
Age : 45
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Serba salah

Post  mie1012 on Mon Apr 18, 2011 3:57 pm

ustaz er6 wrote:nak senang ckp jer"maaf saya ada air sembahyang"... Cool Shocked

sempoii je jwpn ustaz hehehe ustaz pun seba salah gak ni nak jwp

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: Serba salah

Post  ~»areff peace~» on Mon Apr 18, 2011 4:59 pm

mie1012 wrote:
ustaz er6 wrote:nak senang ckp jer"maaf saya ada air sembahyang"... Cool Shocked

sempoii je jwpn ustaz hehehe ustaz pun seba salah gak ni nak jwp

Betol jugak...
hehe.. sbb dah dgr ceramah mcm tu..
jadik,sy sampaikan pun mcm tulah...
haha..



_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Serba salah

Post  Sponsored content Today at 1:20 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum