Ape PerbezaanNye Rantai O-ring dengan Rantai X-ring?

View previous topic View next topic Go down

Ape PerbezaanNye Rantai O-ring dengan Rantai X-ring?

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 15, 2011 12:01 pm

Aku nak tau lah.. dan sekadar berkongsi
maklumat tentang jenis rantai di pasaran sekarang ni.
Ramai yg tak bule jawab dengan tepat berkenaan
2 jenis rantai ini..
Apakah Perbezaan Rantai jenis O-Ring Dengan
Rantai X-Ring (ataupun Z-Ring)?

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Ape PerbezaanNye Rantai O-ring dengan Rantai X-ring?

Post  geekmy on Fri Apr 15, 2011 12:51 pm

yang saya tau dia beza dari segi 'ring' yang ada kat bearing rantai. Kalau O-ring rupanya lebih kurang macam ni (tapi O-ring rantai kecik la kan)



Kalau yang X-ring:



Beza dari segi penggunaan dan ketahanan:Sila baca di sini Very Happy


_________________

Blog • Facebook • Twitter • 017 662 0813

geekmy
Sniper
Sniper

Posts : 38
Join date : 17/03/2011
Age : 34
Location : USJ

http://www.firdouss.com/

Back to top Go down

Re: Ape PerbezaanNye Rantai O-ring dengan Rantai X-ring?

Post  robaz on Fri Apr 15, 2011 12:54 pm

aku dah tempek kat umah sebelah dulu...cemana raja spam bleh miss...

http://202.45.102.66/files/catalog32/CAT_DID.pdf

robaz
Private
Private

Posts : 37
Join date : 06/04/2011
Location : BB Bangi

http://robaz1177.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Ape PerbezaanNye Rantai O-ring dengan Rantai X-ring?

Post  mike on Sat Apr 16, 2011 9:56 pm

ok soalan aku pulok.
baru2 ni sdar ada satu O-ring dah terkeluar. Apa yg patut dibuat?
adekah nak biar je, bole ke masuk O-ring je atau kna tuka chain? Rolling Eyes

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Ape PerbezaanNye Rantai O-ring dengan Rantai X-ring?

Post  WSR770 on Mon Apr 18, 2011 5:10 pm

mike wrote:ok soalan aku pulok.
baru2 ni sdar ada satu O-ring dah terkeluar. Apa yg patut dibuat?
adekah nak biar je, bole ke masuk O-ring je atau kna tuka chain? Rolling Eyes

rantai dah pakai bape lama der.. kalau takat 1 jer kira ok, still boleh pakai lagi chain tu.. kalau dah dekat 10 o-ring tetanggal, lain citer la kot.. kene rajin cuci rantai ler gamaknyer.. hehe..

WSR770
Private
Private

Posts : 40
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : KL, Gombak & Betong

http://www.mybike-myride.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ape PerbezaanNye Rantai O-ring dengan Rantai X-ring?

Post  Salim on Mon Apr 18, 2011 5:58 pm

mike wrote:ok soalan aku pulok.
baru2 ni sdar ada satu O-ring dah terkeluar. Apa yg patut dibuat?
adekah nak biar je, bole ke masuk O-ring je atau kna tuka chain? Rolling Eyes

Tukar rantai baru je ...................... heheheheheeeee Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Salim
Private First Class
Private First Class

Posts : 56
Join date : 18/03/2011
Location : Tmn. Bkt. Mewah, Kajang

Back to top Go down

Re: Ape PerbezaanNye Rantai O-ring dengan Rantai X-ring?

Post  Sponsored content Today at 1:19 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum