jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

View previous topic View next topic Go down

jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  wajaviva on Thu Apr 14, 2011 11:01 pm

moved http://pielangbikers.com/viewtopic.php?f=26&t=188

tolong komen dan berikan info harga dan lokasi belian.. tq Pbrians

wajaviva
Private
Private

Posts : 27
Join date : 16/03/2011

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  karakking on Fri Apr 15, 2011 9:08 am

bro... saya pakai jenama viper. beli rm200 ke 250, lebih kurang gitulah.
Magnet dia kuat, masa bawak er6 speed 210 km/j pun x kacau. Then depan dia ada poket berplastic. Boleh letak GPS!
Bila tukau versys, lain la pulak jd, sebab tank dia ada kepak, dan kepak tank tu lak plastic, mmg tak lekat. tapi masih boleh guna, ke bawah sikit not as strong as naked yg bertank besau!
Boleh survey2 kat David Choo. rege pun ok gak rasanya. Arrow

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 15, 2011 9:41 am

Aku pun lom ada lagi niy..
klu da sesapa yg bule share ker..?

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  mie1012 on Fri Apr 15, 2011 10:44 am

aku nye jenama B-power..ada dua compartment yg boleh pisah..klw bwk bj ujan guna yg kecik skit..klw byk guna yg besar..yg besar lak ada zip utk extend lg besar utk masuk fulface sebiji..klw xnak pakai lapik yg ada magnet tu bleh bukak n jd backpack plak..muatan yg bleh masuk sgt memuaskan sbb gi lumut aritu selain bj2, doorgift n bj ujan, tank bag aku masih bleh diisi dgn hasil laut dr lumut berupa sotong, kopok2 ikan yg aku beli..rege tankag tu 190 beli kat eidaman kelana jaya

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  abuya86 on Fri Apr 15, 2011 12:35 pm

Pilihlah GIVI...berkualiti,magnet kuat,rain cover memang tahan hujan lebat. HARGA BERPATUTAN.....RM130 jee......... Shocked Shocked Shocked Shocked

abuya86
Private
Private

Posts : 12
Join date : 30/03/2011
Age : 30
Location : Pontian

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  rburns on Fri Apr 15, 2011 1:27 pm

Aku pakai tankbag jenama Coocase. Mmg puas hati. Bawak 220kmh langsung tak goyang... Sebijik helmet fullface boleh letak. Yg best nya bag ni bentuk dia cantik, boleh jadik bagpack. Masa beli dulu dgn seller Mudah.com. Type Pak Belalang da ni bikers gak RM130 kalau x silap...

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  karakking on Fri Apr 15, 2011 1:57 pm

~»areff peace~» wrote:Aku pun lom ada lagi niy..
klu da sesapa yg bule share ker..?

byk gunanya ... kalau ride jauh2 selain dari side bag yg mmg dah penuh, tankbag nie buat isi GPS, air minum dan raincoat!
Mmg ada dia sedia kan sekali tali utk jadi back pack!!

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  wajaviva on Fri Apr 15, 2011 8:19 pm

tq-tq. sapa2 lg yg pakai tolong komen skit. toce

wajaviva
Private
Private

Posts : 27
Join date : 16/03/2011

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  erry on Fri Apr 15, 2011 8:31 pm

abuya86 wrote:Pilihlah GIVI...berkualiti,magnet kuat,rain cover memang tahan hujan lebat. HARGA BERPATUTAN.....RM130 jee......... Shocked Shocked Shocked Shocked

M'muaskan..wlaupn 180km/j hehe.. Twisted Evil Twisted Evil
klau muatan beg lbih ku slalu lpik kain,tkut tank calar ma..so tepuk dada tnya slera.. Smile Smile

erry
Specialist
Specialist

Posts : 127
Join date : 17/03/2011
Age : 30
Location : desa petaling-s.alam-n9

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  iwan on Sat Apr 16, 2011 10:14 pm

aku nak jual tank bag brand Viper (2nd hand) dgn harga RM100..tgk bhgn FOR SALE...beza harga disebabkan saiz beg, saiz beg besar, besar la harganya...saiz beg kecil, kecil la harganya...betul tak Abuya nyaaaa...

iwan
Private
Private

Posts : 14
Join date : 05/04/2011

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  mike on Sun Apr 17, 2011 7:56 am

rburns wrote:Aku pakai tankbag jenama Coocase. Mmg puas hati. Bawak 220kmh langsung tak goyang... Sebijik helmet fullface boleh letak. Yg best nya bag ni bentuk dia cantik, boleh jadik bagpack. Masa beli dulu dgn seller Mudah.com. Type Pak Belalang da ni bikers gak RM130 kalau x silap...

mike guna coocase gak.
coocase viper tankbag to be exact, beli dr DC.
build quality bagus.
bole jadi tankbag, tailbag, slingbag, & backpack
Wink

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  JBrean on Sun Apr 17, 2011 7:43 pm

Saya ada 3 tank bag.

1. Jenama Scoyco. Pakai dlm 4-5x je lepas tu zip terus tak lekat.
2. Jenama Coocase. Beli dari David Choo dlm Rm260. Design ala2 viper tank bag. Besar & muat 1 helmet fullface. Kualiti bagus & boleh ikat kat seat belakang sebab ada diberikan tali getah utk ikatkan. Pernah nampak kat singapore dijual dgn harga Rm300+ kat Kedai Chong Aik. Magnetnya pun kuat
3. Jenama GIVI. Di suggestkan oleh Bro Abuya. Buat jalan2 dekat & ke tempat kerja. Kecik sikit dr coocase utk bawak kan baju hujan. Kualiti pun bagus gak.

JBrean
Private First Class
Private First Class

Posts : 60
Join date : 07/04/2011
Location : Johor Bahru

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  flamiyoes on Sun Apr 17, 2011 9:20 pm

saya punyer tankbag sama mcm mie1012.. beli pon kat tempat yg sama... hehehe mmg big space.. bleh pisah2kan.. bleh sandang pun yer... bleh dibukak supaya lebih tinggi.. tp menjadi masalah utk org yg kurg tinggi mcm saya kalau bukak sampai tinggi sbb mengganggu masa ride.. hehehe tp kalo anda tinggi xdek masalah laa hehehe

flamiyoes
Private First Class
Private First Class

Posts : 83
Join date : 22/03/2011

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  wajaviva on Sun Apr 17, 2011 10:39 pm

flamiyoes wrote:saya punyer tankbag sama mcm mie1012.. beli pon kat tempat yg sama... hehehe mmg big space.. bleh pisah2kan.. bleh sandang pun yer... bleh dibukak supaya lebih tinggi.. tp menjadi masalah utk org yg kurg tinggi mcm saya kalau bukak sampai tinggi sbb mengganggu masa ride.. hehehe tp kalo anda tinggi xdek masalah laa hehehe
Beli kat ne tu cikgu? dan berapa rege nye

wajaviva
Private
Private

Posts : 27
Join date : 16/03/2011

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  wajaviva on Mon Apr 18, 2011 11:23 pm

alhamdulillah... dah dapat beg idaman kalbu dengan harga yg berpatutan.....sekarang pakai alpinestar yg boleh buat backpack....muat sebiji helmet...cover hujan dia pun melekat kat beg (supaya tak terbang apabila digunakan). Very Happy Very Happy Laughing

wajaviva
Private
Private

Posts : 27
Join date : 16/03/2011

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  flamiyoes on Mon Apr 18, 2011 11:50 pm

mie1012 wrote:aku nye jenama B-power..ada dua compartment yg boleh pisah..klw bwk bj ujan guna yg kecik skit..klw byk guna yg besar..yg besar lak ada zip utk extend lg besar utk masuk fulface sebiji..klw xnak pakai lapik yg ada magnet tu bleh bukak n jd backpack plak..muatan yg bleh masuk sgt memuaskan sbb gi lumut aritu selain bj2, doorgift n bj ujan, tank bag aku masih bleh diisi dgn hasil laut dr lumut berupa sotong, kopok2 ikan yg aku beli..rege tankag tu 190 beli kat eidaman kelana jaya

dear wajaviva, spt yg mie katakan lah.. hehehe

flamiyoes
Private First Class
Private First Class

Posts : 83
Join date : 22/03/2011

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  WSR770 on Tue Apr 19, 2011 8:21 am

wa pakai komine & givi. memang terbaek. nasihat wa jangan pakai scoyco la.. memang murah & besar tapi tak tahan.. kawan aku yg pakai teramatlah kecewa.. haha

WSR770
Private
Private

Posts : 40
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : KL, Gombak & Betong

http://www.mybike-myride.blogspot.com

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  wajaviva on Tue Apr 19, 2011 8:21 am

flamiyoes wrote:
mie1012 wrote:aku nye jenama B-power..ada dua compartment yg boleh pisah..klw bwk bj ujan guna yg kecik skit..klw byk guna yg besar..yg besar lak ada zip utk extend lg besar utk masuk fulface sebiji..klw xnak pakai lapik yg ada magnet tu bleh bukak n jd backpack plak..muatan yg bleh masuk sgt memuaskan sbb gi lumut aritu selain bj2, doorgift n bj ujan, tank bag aku masih bleh diisi dgn hasil laut dr lumut berupa sotong, kopok2 ikan yg aku beli..rege tankag tu 190 beli kat eidaman kelana jaya

dear wajaviva, spt yg mie katakan lah.. hehehe
opppps maaf tak baca habis..... tq cheers

wajaviva
Private
Private

Posts : 27
Join date : 16/03/2011

Back to top Go down

Re: jenama tank bag yg memuaskan dan berpatutan

Post  Sponsored content Today at 1:19 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum