Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

View previous topic View next topic Go down

Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ajaaja on Thu Apr 14, 2011 9:35 am


Salam Tuan Tanah,

Tak ada sesiapa yang nak arrange ker?

Menarik gak kalo dapat pergi musim2 mencandat ni.

Cadangan Lokasi : Kuala Kerteh.

1) Mencandat di laluan paip minyak di mana port2 sotong di situ sangat bagus2 & besar.
2) Kalau nak layan tenggiri, kena usha tokey boat agar pergi Pulau Tenggol

Keluar ke laut petang hari sekitar jam 330pm, pulang keesokannya sekitar jam 1100am

Cadangan Aktiviti:

1) Memancing di sebelah petang
2) Mencandat di sebelah malam
3) Menancing kembali di sebelah pagi keesokannya.

Cadangan Tarikh - Sekitar Mei/Jun 2011 :

1) .....................
2) .....................
3) ....................

Tentatif Penginapan:

Bergantung kalau ada family nak ikut ke tak.

Cadangan bayaran satu bot : Sekitar RM200-RM400

Cadangan bayaran per person : Bergangtung bilangan, sama-rata.

Jenis Bot : Bot Nelayan , siapan GPS

Lai Lai!









ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  abeyganahsokmo on Thu Apr 14, 2011 9:48 am

cadangan yg cukup menginzalkan_shr cheers jocolor

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ajaaja on Thu Apr 14, 2011 9:54 am

abeyganahsokmo wrote:cadangan yg cukup menginzalkan_shr cheers jocolor

heheehhe.

Memang!!.

Last sekali aku pergi 7 tahun lepas. Area Kerteh memang best!

Sebelum2 tu selalu pergi area Marang, tapi sotong kecik2...guna bot pelancung. Memang macam bawak tourist jer..

Status bot digunakan di Kerteh adalah Bot Nelayan. So feeling bot owner tu lain sikit sebab dia pun turut mencandat & memancing.

Hari tu, siap dapat ikan Haruan tasik sebesar budak 4 tahun, menggunakan umpan sotong hidup (tanpa batu..guna teknik belon reflected).

lai lai..

Sesiapa ada cadangan tambahan or lokasi lagi baik mengikut pengalaman, silalah share di sini.

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ~»areff peace~» on Thu Apr 14, 2011 10:02 am

ajaaja wrote:
Salam Tuan Tanah,

Tak ada sesiapa yang nak arrange ker?

Menarik gak kalo dapat pergi musim2 mencandat ni.

Cadangan Lokasi : Kuala Kerteh.

1) Mencandat di laluan paip minyak di mana port2 sotong di situ sangat bagus2 & besar.
2) Kalau nak layan tenggiri, kena usha tokey boat agar pergi Pulau Tenggol

Keluar ke laut petang hari sekitar jam 330pm, pulang keesokannya sekitar jam 1100am

Cadangan Aktiviti:

1) Memancing di sebelah petang
2) Mencandat di sebelah malam
3) Menancing kembali di sebelah pagi keesokannya.

Cadangan Tarikh - Sekitar Mei/Jun 2011 :

1) .....................
2) .....................
3) ....................

Tentatif Penginapan:

Bergantung kalau ada family nak ikut ke tak.

Cadangan bayaran satu bot : Sekitar RM200-RM400

Cadangan bayaran per person : Bergangtung bilangan, sama-rata.

Jenis Bot : Bot Nelayan , siapan GPS

Lai Lai!

Woii... pe lagik..
kite onlah.. carilah tarikh yg tak ujan..
ni bermakna kita ride mermalamlah..
nak kena gerak sebijik keta ni..
nak bawak alat mancin.. fish box..
huhu.. bes bes..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ajaaja on Thu Apr 14, 2011 10:10 am

~»areff peace~» wrote:
ajaaja wrote:
Salam Tuan Tanah,

Tak ada sesiapa yang nak arrange ker?

Menarik gak kalo dapat pergi musim2 mencandat ni.

Cadangan Lokasi : Kuala Kerteh.

1) Mencandat di laluan paip minyak di mana port2 sotong di situ sangat bagus2 & besar.
2) Kalau nak layan tenggiri, kena usha tokey boat agar pergi Pulau Tenggol

Keluar ke laut petang hari sekitar jam 330pm, pulang keesokannya sekitar jam 1100am

Cadangan Aktiviti:

1) Memancing di sebelah petang
2) Mencandat di sebelah malam
3) Menancing kembali di sebelah pagi keesokannya.

Cadangan Tarikh - Sekitar Mei/Jun 2011 :

1) .....................
2) .....................
3) ....................

Tentatif Penginapan:

Bergantung kalau ada family nak ikut ke tak.

Cadangan bayaran satu bot : Sekitar RM200-RM400

Cadangan bayaran per person : Bergangtung bilangan, sama-rata.

Jenis Bot : Bot Nelayan , siapan GPS

Lai Lai!

Woii... pe lagik..
kite onlah.. carilah tarikh yg tak ujan..
ni bermakna kita ride mermalamlah..
nak kena gerak sebijik keta ni..
nak bawak alat mancin.. fish box..
huhu.. bes bes..

Silap haribulan trip ni tak boleh ride. Kena drive sebab:

1) Keselamatan motor
2) Fishing equipments + cold-box etc.

Apa-pun bergantung kepada setting acara macamana.

Tadi aku dah call Pak Hashim Kuala Kerteh ni (bot yang aku pergi 7 tahun dulu), tu yang dapat anggaran harga tu tapi dia dah jual bot dia 4 bulan lepas sebab dah tak rhook (umur dah 80thn).

Apa2 pun nanti dia reconfirm balik macamana.

Final hari dan tarikh yang elok kena ikut firasat neleyan2 kalau boleh sebab mereka lebih tahu disebabkan mereka dulu2 nelayan kawasan tuh sebelum men'chater' bot dia kat Carigali untuk divers buat weekly checking pipelay minyak tu.

Harga jualan bot dia sama dengan sebijik ER6N + RM5000!





ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ~»areff peace~» on Thu Apr 14, 2011 11:02 am

ajaaja wrote:
~»areff peace~» wrote:
ajaaja wrote:
Salam Tuan Tanah,
Tak ada sesiapa yang nak arrange ker?
Menarik gak kalo dapat pergi musim2 mencandat ni.
Cadangan Lokasi : Kuala Kerteh.
1) Mencandat di laluan paip minyak di mana port2 sotong di situ sangat bagus2 & besar.
2) Kalau nak layan tenggiri, kena usha tokey boat agar pergi Pulau Tenggol
Keluar ke laut petang hari sekitar jam 330pm, pulang keesokannya sekitar jam 1100am
Cadangan Aktiviti:
1) Memancing di sebelah petang
2) Mencandat di sebelah malam
3) Menancing kembali di sebelah pagi keesokannya.
Cadangan Tarikh - Sekitar Mei/Jun 2011 :
1) .....................
2) .....................
3) ....................
Tentatif Penginapan:
Bergantung kalau ada family nak ikut ke tak.
Cadangan bayaran satu bot : Sekitar RM200-RM400
Cadangan bayaran per person : Bergangtung bilangan, sama-rata.
Jenis Bot : Bot Nelayan , siapan GPS
Lai Lai!
Woii... pe lagik..
kite onlah.. carilah tarikh yg tak ujan..
ni bermakna kita ride mermalamlah..
nak kena gerak sebijik keta ni..
nak bawak alat mancin.. fish box..
huhu.. bes bes..
Silap haribulan trip ni tak boleh ride. Kena drive sebab:
1) Keselamatan motor
2) Fishing equipments + cold-box etc.
Apa-pun bergantung kepada setting acara macamana.
Tadi aku dah call Pak Hashim Kuala Kerteh ni (bot yang aku pergi 7 tahun dulu), tu yang dapat anggaran harga tu tapi dia dah jual bot dia 4 bulan lepas sebab dah tak rhook (umur dah 80thn).
Apa2 pun nanti dia reconfirm balik macamana.
Final hari dan tarikh yang elok kena ikut firasat neleyan2 kalau boleh sebab mereka lebih tahu disebabkan mereka dulu2 nelayan kawasan tuh sebelum men'chater' bot dia kat Carigali untuk divers buat weekly checking pipelay minyak tu.
Harga jualan bot dia sama dengan sebijik ER6N + RM5000!

Ko janganlah silap HARIBULAN..
cari ah date yg betol2..
hehe..
Drive pun tak kisah..
no hal punye.. myk tol kite bule tong2 punye..
asalkan trip niy jadik.. ko pun dah ada kenal
tekong.. limit 1 bot bape org lak..?

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ajaaja on Thu Apr 14, 2011 11:10 am

~»areff peace~» wrote:
ajaaja wrote:
~»areff peace~» wrote:
ajaaja wrote:
Salam Tuan Tanah,
Tak ada sesiapa yang nak arrange ker?
Menarik gak kalo dapat pergi musim2 mencandat ni.
Cadangan Lokasi : Kuala Kerteh.
1) Mencandat di laluan paip minyak di mana port2 sotong di situ sangat bagus2 & besar.
2) Kalau nak layan tenggiri, kena usha tokey boat agar pergi Pulau Tenggol
Keluar ke laut petang hari sekitar jam 330pm, pulang keesokannya sekitar jam 1100am
Cadangan Aktiviti:
1) Memancing di sebelah petang
2) Mencandat di sebelah malam
3) Menancing kembali di sebelah pagi keesokannya.
Cadangan Tarikh - Sekitar Mei/Jun 2011 :
1) .....................
2) .....................
3) ....................
Tentatif Penginapan:
Bergantung kalau ada family nak ikut ke tak.
Cadangan bayaran satu bot : Sekitar RM200-RM400
Cadangan bayaran per person : Bergangtung bilangan, sama-rata.
Jenis Bot : Bot Nelayan , siapan GPS
Lai Lai!
Woii... pe lagik..
kite onlah.. carilah tarikh yg tak ujan..
ni bermakna kita ride mermalamlah..
nak kena gerak sebijik keta ni..
nak bawak alat mancin.. fish box..
huhu.. bes bes..
Silap haribulan trip ni tak boleh ride. Kena drive sebab:
1) Keselamatan motor
2) Fishing equipments + cold-box etc.
Apa-pun bergantung kepada setting acara macamana.
Tadi aku dah call Pak Hashim Kuala Kerteh ni (bot yang aku pergi 7 tahun dulu), tu yang dapat anggaran harga tu tapi dia dah jual bot dia 4 bulan lepas sebab dah tak rhook (umur dah 80thn).
Apa2 pun nanti dia reconfirm balik macamana.
Final hari dan tarikh yang elok kena ikut firasat neleyan2 kalau boleh sebab mereka lebih tahu disebabkan mereka dulu2 nelayan kawasan tuh sebelum men'chater' bot dia kat Carigali untuk divers buat weekly checking pipelay minyak tu.
Harga jualan bot dia sama dengan sebijik ER6N + RM5000!

Ko janganlah silap HARIBULAN..
cari ah date yg betol2..
hehe..
Drive pun tak kisah..
no hal punye.. myk tol kite bule tong2 punye..
asalkan trip niy jadik.. ko pun dah ada kenal
tekong.. limit 1 bot bape org lak..?

Ada dua jenis bot yang pernah aku naik dulu2:

1) Kalau bot survey pipe tu - Selesanya dalam 6 orang jer. 10 orang agak boleh la. Kebersihan - Gred A. Bot charter la katakan.
2) Kalo bot nelayan yang besor tu - yang tu 10-15 pun jadi. Kalo kena ribut sure bot tak gonchang punya. Kebersihan - Stendet bot nelayan.

We are looking forward jenis bot no 2) di atas, insyaAllah.

Ustaz pun boleh tambah komen2 kat sini sebab dia rasanya asal orang sane. Mana pulok si Ustaz ni?

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ~»areff peace~» on Thu Apr 14, 2011 11:40 am

ajaaja wrote:

Ada dua jenis bot yang pernah aku naik dulu2:

1) Kalau bot survey pipe tu - Selesanya dalam 6 orang jer. 10 orang agak boleh la. Kebersihan - Gred A. Bot charter la katakan.
2) Kalo bot nelayan yang besor tu - yang tu 10-15 pun jadi. Kalo kena ribut sure bot tak gonchang punya. Kebersihan - Stendet bot nelayan.

We are looking forward jenis bot no 2) di atas, insyaAllah.

Ustaz pun boleh tambah komen2 kat sini sebab dia rasanya asal orang sane. Mana pulok si Ustaz ni?

Memang cadangan asal UstazGanu yg ajak..
tapi sebab cuaca tak menentu..
sbb tu hold..
ni ko dah bukak.. ko lah jadi tuan tanah..
pape info yg ko nak.. leh share ngan ustazGanu..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  Hairol21 on Fri Apr 15, 2011 2:24 am

nak ikut.nak ikut...

Hairol21
Private
Private

Posts : 47
Join date : 12/04/2011
Location : Putrajaya - Shah Alam - Malacca

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  armancbr on Fri Apr 15, 2011 7:00 am

ok jgk tu...koi dh biasa mencandat ni...dulu 4 tahun duk kt kemaman...tp candat naik bot pi skali je...biasa mencandat kt jeti je di Kemaman Supply Base...skg ni kwsn tu dh tutup oleh management KSB...

armancbr
Private
Private

Posts : 46
Join date : 13/04/2011
Age : 33
Location : Bentong

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  karakking on Fri Apr 15, 2011 8:50 am

tersangat la lamanya tak ikut. equipment semua dah lintang pukang!!
x kisah ler tak bawak moto.... unless yg nak lepak2 sana tunggu korang balik nak makan sutung fresh .... lepak2 kuale! Laughing
pick date, buat committment fees (yg nie kena buat, dok pung pening penganjur), boleh ON.

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 15, 2011 11:12 am

ajaaja wrote:
Salam Tuan Tanah,
Tak ada sesiapa yang nak arrange ker?
Menarik gak kalo dapat pergi musim2 mencandat ni.
Cadangan Lokasi : Kuala Kerteh.
1) Mencandat di laluan paip minyak di mana port2 sotong di situ sangat bagus2 & besar.
2) Kalau nak layan tenggiri, kena usha tokey boat agar pergi Pulau Tenggol
Keluar ke laut petang hari sekitar jam 330pm, pulang keesokannya sekitar jam 1100am
Cadangan Aktiviti:
1) Memancing di sebelah petang
2) Mencandat di sebelah malam
3) Menancing kembali di sebelah pagi keesokannya.
Cadangan Tarikh - Sekitar Mei/Jun 2011 :

1) .....................
2) .....................
3) ....................
tentatif Penginapan:
Bergantung kalau ada family nak ikut ke tak.
Cadangan bayaran satu bot : Sekitar RM200-RM400
Cadangan bayaran per person : Bergangtung bilangan, sama-rata.
Jenis Bot : Bot Nelayan , siapan GPS
Lai Lai!

Dapat sambutan hangat niy ajaa.. hehe..
bule wat 2 bot niy..
amacam.. ajaa..
ada braniy ker..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ajaaja on Fri Apr 15, 2011 4:05 pm

~»areff peace~» wrote:
ajaaja wrote:
Salam Tuan Tanah,
Tak ada sesiapa yang nak arrange ker?
Menarik gak kalo dapat pergi musim2 mencandat ni.
Cadangan Lokasi : Kuala Kerteh.
1) Mencandat di laluan paip minyak di mana port2 sotong di situ sangat bagus2 & besar.
2) Kalau nak layan tenggiri, kena usha tokey boat agar pergi Pulau Tenggol
Keluar ke laut petang hari sekitar jam 330pm, pulang keesokannya sekitar jam 1100am
Cadangan Aktiviti:
1) Memancing di sebelah petang
2) Mencandat di sebelah malam
3) Menancing kembali di sebelah pagi keesokannya.
Cadangan Tarikh - Sekitar Mei/Jun 2011 :

1) .....................
2) .....................
3) ....................
tentatif Penginapan:
Bergantung kalau ada family nak ikut ke tak.
Cadangan bayaran satu bot : Sekitar RM200-RM400
Cadangan bayaran per person : Bergangtung bilangan, sama-rata.
Jenis Bot : Bot Nelayan , siapan GPS
Lai Lai!

Dapat sambutan hangat niy ajaa.. hehe..
bule wat 2 bot niy..
amacam.. ajaa..
ada braniy ker..

Areef,

Set. Nanti tunggu feedback orang Kerteh tu dulu. Pasal bot and tarihk sesuai..

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ~»areff peace~» on Mon Apr 18, 2011 8:14 am

ajaaja wrote:
~»areff peace~» wrote:

Dapat sambutan hangat niy ajaa.. hehe..
bule wat 2 bot niy..
amacam.. ajaa..
ada braniy ker..

Areef,

Set. Nanti tunggu feedback orang Kerteh tu dulu. Pasal bot and tarihk sesuai..

So.. ada citer tak.. dah seminggu niy..
pastikan jng musin ujan lak ek..
ane ustazGanu niy..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ajaaja on Mon Apr 18, 2011 10:28 am

~»areff peace~» wrote:
ajaaja wrote:
~»areff peace~» wrote:

Dapat sambutan hangat niy ajaa.. hehe..
bule wat 2 bot niy..
amacam.. ajaa..
ada braniy ker..

Areef,

Set. Nanti tunggu feedback orang Kerteh tu dulu. Pasal bot and tarihk sesuai..

So.. ada citer tak.. dah seminggu niy..
pastikan jng musin ujan lak ek..
ane ustazGanu niy..

Belum ada apa2 lagi Areff. Kalau nak rancak balik pun start bulan depan, InsyaAllah..

Ha ah, mane pulok Ustaz ni yer?


ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  hatta on Mon Apr 18, 2011 11:16 am

salm bro ajaaa...
aku amat lah bermiant nk polow.. dah lm plan dari tahun lepas tapi x dpt pg plak.. ingan tahun ni mesti pg.. kalu ada tarikh dan time yg sesuai ko upkan je.. aku confirm pg jika tidad ada hal penting..brg2 dah ready...heeee..

hatta
Private
Private

Posts : 39
Join date : 29/03/2011
Age : 38
Location : N9

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ajaaja on Mon Apr 18, 2011 11:22 am

hatta wrote:salm bro ajaaa...
aku amat lah bermiant nk polow.. dah lm plan dari tahun lepas tapi x dpt pg plak.. ingan tahun ni mesti pg.. kalu ada tarikh dan time yg sesuai ko upkan je.. aku confirm pg jika tidad ada hal penting..brg2 dah ready...heeee..

Boleh, InsyaAllah akan diusahakan sampai jadi Program ni.

Cuma bulan April ni bulan2 buat survey Program dari sudut logistis, kesesuaian tarikh dan masa oleh pihak PBs dan feedback dari Pihak Nelayan.
Insyaallah Bulan Mei/Jun nanti baru acara sebenar berlangsung.





ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  mangj on Mon Apr 18, 2011 4:33 pm

ajaaja wrote:
hatta wrote:salm bro ajaaa...
aku amat lah bermiant nk polow.. dah lm plan dari tahun lepas tapi x dpt pg plak.. ingan tahun ni mesti pg.. kalu ada tarikh dan time yg sesuai ko upkan je.. aku confirm pg jika tidad ada hal penting..brg2 dah ready...heeee..

Boleh, InsyaAllah akan diusahakan sampai jadi Program ni.

Cuma bulan April ni bulan2 buat survey Program dari sudut logistis, kesesuaian tarikh dan masa oleh pihak PBs dan feedback dari Pihak Nelayan.
Insyaallah Bulan Mei/Jun nanti baru acara sebenar berlangsung.






Kalu boleh date jgn dekat sgt dgn rides Cherating.....
Sblm mencandat sotong, payah pulak nak mencandat agong utk isi tangki muto & tangki mutorbot... Laughing

mangj
Specialist
Specialist

Posts : 117
Join date : 15/03/2011

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  ajaaja on Mon Apr 18, 2011 4:37 pm

mangj wrote:
ajaaja wrote:
hatta wrote:salm bro ajaaa...
aku amat lah bermiant nk polow.. dah lm plan dari tahun lepas tapi x dpt pg plak.. ingan tahun ni mesti pg.. kalu ada tarikh dan time yg sesuai ko upkan je.. aku confirm pg jika tidad ada hal penting..brg2 dah ready...heeee..

Boleh, InsyaAllah akan diusahakan sampai jadi Program ni.

Cuma bulan April ni bulan2 buat survey Program dari sudut logistis, kesesuaian tarikh dan masa oleh pihak PBs dan feedback dari Pihak Nelayan.
Insyaallah Bulan Mei/Jun nanti baru acara sebenar berlangsung.






Kalu boleh date jgn dekat sgt dgn rides Cherating.....
Sblm mencandat sotong, payah pulak nak mencandat agong utk isi tangki muto & tangki mutorbot... Laughing

InsyaAllah!

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  Hairol21 on Mon Apr 18, 2011 8:24 pm

ajaaja wrote:
mangj wrote:
ajaaja wrote:
hatta wrote:salm bro ajaaa...
aku amat lah bermiant nk polow.. dah lm plan dari tahun lepas tapi x dpt pg plak.. ingan tahun ni mesti pg.. kalu ada tarikh dan time yg sesuai ko upkan je.. aku confirm pg jika tidad ada hal penting..brg2 dah ready...heeee..

Boleh, InsyaAllah akan diusahakan sampai jadi Program ni.

Cuma bulan April ni bulan2 buat survey Program dari sudut logistis, kesesuaian tarikh dan masa oleh pihak PBs dan feedback dari Pihak Nelayan.
Insyaallah Bulan Mei/Jun nanti baru acara sebenar berlangsung.






Kalu boleh date jgn dekat sgt dgn rides Cherating.....
Sblm mencandat sotong, payah pulak nak mencandat agong utk isi tangki muto & tangki mutorbot... Laughing

InsyaAllah!

Best! Set the date and good plan.......klu ok aku nak join.......sluurrpppppp Cool

Hairol21
Private
Private

Posts : 47
Join date : 12/04/2011
Location : Putrajaya - Shah Alam - Malacca

Back to top Go down

Re: Trip Mencandat Sotong & Memancing sekitar Kuala Kerteh : Mei/June 2011

Post  Sponsored content Today at 4:41 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum