Family Day

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Family Day

Post  armancbr on Thu Apr 14, 2011 11:57 am

armancbr wrote:tempat yg dicadangkan...
Raub : Pulau Chekas & Lata Jarum (klu blk awal boleh singgah Kuala Gandah)
Bentong : Chamang (tempat dh biasa ni) or Lentang...
lain2 tempat akan dicadangkan kemudian... Cool Cool
tambah 1 lg...
Janda Baik...dekat je dgn rumah tok sedara tp nk tanya die dulu...park motor pn tepi sungai je...turun motor trus boleh terjun nyamuk tiruk...

armancbr
Private
Private

Posts : 46
Join date : 13/04/2011
Age : 33
Location : Bentong

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  armancbr on Thu Apr 14, 2011 11:58 am

ajaaja wrote:
Mana pulak si Arman ni?

Menu cadangan:

1) Potluck
2) Kambing Golek
http://www.mudah.my/Pakej+kambing+golek+daddy+s-8705877.htm

Baek punya!
ade..ade...tgh pk lokasi ni... Smile Smile

armancbr
Private
Private

Posts : 46
Join date : 13/04/2011
Age : 33
Location : Bentong

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  ajaaja on Thu Apr 14, 2011 12:00 pm

armancbr wrote:
armancbr wrote:tempat yg dicadangkan...
Raub : Pulau Chekas & Lata Jarum (klu blk awal boleh singgah Kuala Gandah)
Bentong : Chamang (tempat dh biasa ni) or Lentang...
lain2 tempat akan dicadangkan kemudian... Cool Cool
tambah 1 lg...
Janda Baik...dekat je dgn rumah tok sedara tp nk tanya die dulu...park motor pn tepi sungai je...turun motor trus boleh terjun nyamuk tiruk...

Nanti kasi up gambar sikit. Syiok tu....sambil menghirup kopi janda..kehkehkeh

Lepas tu layan ge Genting pulak..

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  ~»areff peace~» on Thu Apr 14, 2011 12:03 pm

ajaaja wrote:
armancbr wrote:
armancbr wrote:tempat yg dicadangkan...
Raub : Pulau Chekas & Lata Jarum (klu blk awal boleh singgah Kuala Gandah)
Bentong : Chamang (tempat dh biasa ni) or Lentang...
lain2 tempat akan dicadangkan kemudian... Cool Cool
tambah 1 lg...
Janda Baik...dekat je dgn rumah tok sedara tp nk tanya die dulu...park motor pn tepi sungai je...turun motor trus boleh terjun nyamuk tiruk...

Nanti kasi up gambar sikit. Syiok tu....sambil menghirup kopi janda..kehkehkeh

Lepas tu layan ge Genting pulak..

Kalu buleh... jangan jauh sangat..
bwk bdk2 niy.. nak drv blk lagi..
hehe..
dah ada 5 lokasi ek..?

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  ajaaja on Thu Apr 14, 2011 12:04 pm

~»areff peace~» wrote:
ajaaja wrote:
armancbr wrote:
armancbr wrote:tempat yg dicadangkan...
Raub : Pulau Chekas & Lata Jarum (klu blk awal boleh singgah Kuala Gandah)
Bentong : Chamang (tempat dh biasa ni) or Lentang...
lain2 tempat akan dicadangkan kemudian... Cool Cool
tambah 1 lg...
Janda Baik...dekat je dgn rumah tok sedara tp nk tanya die dulu...park motor pn tepi sungai je...turun motor trus boleh terjun nyamuk tiruk...

Nanti kasi up gambar sikit. Syiok tu....sambil menghirup kopi janda..kehkehkeh

Lepas tu layan ge Genting pulak..

Kalu buleh... jangan jauh sangat..
bwk bdk2 niy.. nak drv blk lagi..
hehe..
dah ada 5 lokasi ek..?

ha ah.

Dah boleh up poll kot. Tarikh sekali

Ko tolong upkan areef. Tq

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  armancbr on Thu Apr 14, 2011 12:07 pm

Nanti kasi up gambar sikit. Syiok tu....sambil menghirup kopi janda..kehkehkeh

Lepas tu layan ge Genting pulak..
ok...bila p raub nnti sy tgkap gmbar...gmbr yg kt janda baik kena tunggu hari ahad ni...InsyaAllah klu xde aral melintang pukang sy akan naik...gmbr chamang n lentang rsanya tak perlu la kut...rmai yg dh smpai...

armancbr
Private
Private

Posts : 46
Join date : 13/04/2011
Age : 33
Location : Bentong

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  ajaaja on Thu Apr 14, 2011 12:10 pm

armancbr wrote:
Nanti kasi up gambar sikit. Syiok tu....sambil menghirup kopi janda..kehkehkeh

Lepas tu layan ge Genting pulak..
ok...bila p raub nnti sy tgkap gmbar...gmbr yg kt janda baik kena tunggu hari ahad ni...InsyaAllah klu xde aral melintang pukang sy akan naik...gmbr chamang n lentang rsanya tak perlu la kut...rmai yg dh smpai...

Terbaekk!

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  rburns on Thu Apr 14, 2011 12:15 pm

Ok cun....
Since armancbr yg membuka usul, kita mintak armancbr jadik tuan tanah... Cabaran utk jadik organizer Family Day yg pertama...Tapi jgn bimbang, ramai volunteer nanti yg akan membantu... Cuma pilih date dan tempat je.... Tak payah nak tunggu banyak2 tempat baru nak poll...
Andaikata tak berapa terel nak orgnize or tak biasa jadik tuan tanah, org macam abeyganah atau karakking mmg berpengalaman las dalam menganjurkan event2 camni.... Belajar dari mereka....
Sambutan?!! Dont worry... Sure ramai yg ikut...!!
Kat sini kita buat kerja sama2.. Pasal nak seronok pun sama2... Jangan malas2.. Contribute apa je yg boleh.. Jgn berkira sangat...
p/s: Kita akan nampak bagus apabila orang tengok usaha dan hasil kerja kita, bukan apa yg kita cakap....!! hehehe..

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  armancbr on Thu Apr 14, 2011 12:30 pm

rburns wrote:Ok cun....
Since armancbr yg membuka usul, kita mintak armancbr jadik tuan tanah... Cabaran utk jadik organizer Family Day yg pertama...Tapi jgn bimbang, ramai volunteer nanti yg akan membantu... Cuma pilih date dan tempat je.... Tak payah nak tunggu banyak2 tempat baru nak poll...
Andaikata tak berapa terel nak orgnize or tak biasa jadik tuan tanah, org macam abeyganah atau karakking mmg berpengalaman las dalam menganjurkan event2 camni.... Belajar dari mereka....
Sambutan?!! Dont worry... Sure ramai yg ikut...!!
Kat sini kita buat kerja sama2.. Pasal nak seronok pun sama2... Jangan malas2.. Contribute apa je yg boleh.. Jgn berkira sangat...
p/s: Kita akan nampak bagus apabila orang tengok usaha dan hasil kerja kita, bukan apa yg kita cakap....!! hehehe..
terbaeek...tq mmberi semangat...InsyaAllah dgn usaha sume event ni akan mnjadi...kpd warga PB yg berada berdekatan,bantu la sy...013-9928441...bantuan anda sume amat diharapkan...

armancbr
Private
Private

Posts : 46
Join date : 13/04/2011
Age : 33
Location : Bentong

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  ~»areff peace~» on Thu Apr 14, 2011 1:03 pm

armancbr wrote:
rburns wrote:Ok cun....
Since armancbr yg membuka usul, kita mintak armancbr jadik tuan tanah... Cabaran utk jadik organizer Family Day yg pertama...Tapi jgn bimbang, ramai volunteer nanti yg akan membantu... Cuma pilih date dan tempat je.... Tak payah nak tunggu banyak2 tempat baru nak poll...
Andaikata tak berapa terel nak orgnize or tak biasa jadik tuan tanah, org macam abeyganah atau karakking mmg berpengalaman las dalam menganjurkan event2 camni.... Belajar dari mereka....
Sambutan?!! Dont worry... Sure ramai yg ikut...!!
Kat sini kita buat kerja sama2.. Pasal nak seronok pun sama2... Jangan malas2.. Contribute apa je yg boleh.. Jgn berkira sangat...
p/s: Kita akan nampak bagus apabila orang tengok usaha dan hasil kerja kita, bukan apa yg kita cakap....!! hehehe..
terbaeek...tq mmberi semangat...InsyaAllah dgn usaha sume event ni akan mnjadi...kpd warga PB yg berada berdekatan,bantu la sy...013-9928441...bantuan anda sume amat diharapkan...





_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  tungauhikmat on Thu Apr 14, 2011 3:27 pm

Salam...perghh TERBAIK ni....mantap la si areff ni...untuk ARMANCBR...kalu nk wat kt RAUB..area pulau chekas n lata jarum tu dekat je dgn rumah kawan tuu...hhehehehhe kire tempat permandian kawan ler tu..tempat pon memang menarik dihiasi dengan kicauan unggas dan hembusan bayu sepoi2 bahasa (ecehh cam puisi lak kawan ni).Dan pada yg tak sempat ride ke Sg RUAN temph hari leh ler merasa makan IKAN PATIN raUB kat umah kawan hahahha kawan belanja..hehehhe

ni ha gambor2 nye lai lai lai
















tungauhikmat
Private
Private

Posts : 19
Join date : 22/03/2011

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  armancbr on Thu Apr 14, 2011 3:48 pm

tungauhikmat wrote:Salam...perghh TERBAIK ni....mantap la si areff ni...untuk ARMANCBR...kalu nk wat kt RAUB..area pulau chekas n lata jarum tu dekat je dgn rumah kawan tuu...hhehehehhe kire tempat permandian kawan ler tu..tempat pon memang menarik dihiasi dengan kicauan unggas dan hembusan bayu sepoi2 bahasa (ecehh cam puisi lak kawan ni).Dan pada yg tak sempat ride ke Sg RUAN temph hari leh ler merasa makan IKAN PATIN raUB kat umah kawan hahahha kawan belanja..hehehhe

yess...ade pn org Raub...boleh la kita jupe kt sana nnti...koi nk pegi sna tgkap gmbar ni...nk upload kt sini...
Pulau Chekas n Lata Jarum koi pernah pegi sbb mertua org sana...kt kg sg pasu...

armancbr
Private
Private

Posts : 46
Join date : 13/04/2011
Age : 33
Location : Bentong

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  tungauhikmat on Thu Apr 14, 2011 3:54 pm

ARman CBR...oritee hehehehhee xder hallaaa paper halo ke kawan jer...nk kawan tolong pon xper esok kwan balik kg..kg kwan di sg ruan te jer...aok org bentong ker?

tungauhikmat
Private
Private

Posts : 19
Join date : 22/03/2011

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  awanbadai on Thu Apr 14, 2011 4:00 pm

hehehe baju kene buat x????

kene design baju family day nie...hehehehehehe

apepun, blasah smpi jadi!!!!!!!! cheers cheers cheers

awanbadai
Private First Class
Private First Class

Posts : 91
Join date : 17/03/2011
Age : 32
Location : Banting/Putrajaya/Kl

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  hatta on Thu Apr 14, 2011 4:15 pm

aku on je kalu kena ngan tarikh menengok anak bulan nya..heee

hatta
Private
Private

Posts : 39
Join date : 29/03/2011
Age : 38
Location : N9

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  ajaaja on Thu Apr 14, 2011 4:35 pm


Perhh... Patin dengan daging rusa tu..TERBAEK!!


ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  rburns on Thu Apr 14, 2011 4:37 pm

tungauhikmat wrote:Salam...perghh TERBAIK ni....mantap la si areff ni...untuk ARMANCBR...kalu nk wat kt RAUB..area pulau chekas n lata jarum tu dekat je dgn rumah kawan tuu...hhehehehhe kire tempat permandian kawan ler tu..tempat pon memang menarik dihiasi dengan kicauan unggas dan hembusan bayu sepoi2 bahasa (ecehh cam puisi lak kawan ni).Dan pada yg tak sempat ride ke Sg RUAN temph hari leh ler merasa makan IKAN PATIN raUB kat umah kawan hahahha kawan belanja..hehehhe
Inilah yang dikatakan biker kacak dan licik.. tapi berhati mulia.... !!
Thumbs Up to Abg Tungau...!!!
Cool Cool Cool Cool

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  ajaaja on Thu Apr 14, 2011 4:41 pm


Ni kalau kena sekali ikan tapalia merah steam tempoyak (pakai macrowave) dibaluti daun kunyit, urrsssshh Super Excellent nih....

Boleh belasah durian sekali kot...apamacam?

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  karakking on Thu Apr 14, 2011 5:03 pm

ajaaja wrote:
Ni kalau kena sekali ikan tapalia merah steam tempoyak (pakai macrowave) dibaluti daun kunyit, urrsssshh Super Excellent nih....

Boleh belasah durian sekali kot...apamacam?

Kata nak bako ... kita bako ler .... microwave mana sedap!!
Kalau tarikh kena, saya ON aje.

Kanvas utk lantai/fly ada ler 3 yg besar ... meja lipat pasar malam, juga ada ....
Since dah dekat, nanti di survey kan mana yg patut. Kat blh dlm dekat2 kpg org asli Sg. Dua tu pun ada, katanya jalan dah tar. Kalu kete kecik n bike blm masuk boleh ler jugak di timbang2kan. Dulu dha buat sekali ride ke lata Semak, tp FELDA bikers yg anjur, aku ngikut aje! Caling2 abg isang .... rhodong2. Very Happy

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  rburns on Thu Apr 14, 2011 5:29 pm

Kan aku dah kata.... ramai yg akan membantu dan mengofferkan diri....
Ok dah boleh set tarikh....!!! Korang yg ada anak2 ni set la... AKu tak tahu bila cuti sekolah.. hahahah

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  armancbr on Thu Apr 14, 2011 10:27 pm

rburns wrote:Kan aku dah kata.... ramai yg akan membantu dan mengofferkan diri....
Ok dah boleh set tarikh....!!! Korang yg ada anak2 ni set la... AKu tak tahu bila cuti sekolah.. hahahah
betul tu...setelah membuat interview dgn beberapa org lama di Raub,koi mengusulkan dibuat di Lata Lembik...ni kt tempat org asli...jln pun dh bertar...bkn setakat keta je, bas pn boleh masuk...
gambar akan menyusul kemudian...

armancbr
Private
Private

Posts : 46
Join date : 13/04/2011
Age : 33
Location : Bentong

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  armancbr on Thu Apr 14, 2011 10:54 pm

tungauhikmat wrote:ARman CBR...oritee hehehehhee xder hallaaa paper halo ke kawan jer...nk kawan tolong pon xper esok kwan balik kg..kg kwan di sg ruan te jer...aok org bentong ker?
asal org kuala krau, temerloh tp skg ni menetap di Bentong...klu sg ruan dekat la dgn Lata Lembik...kt situ pn nk survey jgk tu...

armancbr
Private
Private

Posts : 46
Join date : 13/04/2011
Age : 33
Location : Bentong

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  abeyganahsokmo on Fri Apr 15, 2011 12:20 am

rburns wrote:
tungauhikmat wrote:Salam...perghh TERBAIK ni....mantap la si areff ni...untuk ARMANCBR...kalu nk wat kt RAUB..area pulau chekas n lata jarum tu dekat je dgn rumah kawan tuu...hhehehehhe kire tempat permandian kawan ler tu..tempat pon memang menarik dihiasi dengan kicauan unggas dan hembusan bayu sepoi2 bahasa (ecehh cam puisi lak kawan ni).Dan pada yg tak sempat ride ke Sg RUAN temph hari leh ler merasa makan IKAN PATIN raUB kat umah kawan hahahha kawan belanja..hehehhe
Inilah yang dikatakan biker kacak dan licik.. tapi berhati mulia.... !!
Thumbs Up to Abg Tungau...!!!
Cool Cool Cool Cool

Tumpang seronok bila dpt lihat kawan2 bersatu hati macam niy.Memang biker kacak dan licik,tapi berhati mulia.

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  karakking on Fri Apr 15, 2011 8:31 am

survey je bro ...
tak yah cuti sekolah, bukan kita nak menginap lama2. Sat gi banyak kenduri la .. nak br cuti la ...
nak simple, kita buat satu hr je, setup pagi, tgh2 makan & bako2, petang ada games sikit then chow!
Bukan apa, tak nak memeningkan penganjur nanti. Laughing Laughing Laughing

Camnapun, bergantung pada perbincangan semua, terutama tuan tanah kedaung!!
Kah org hulu sket je, simpng tebing tinggi jati. Laughing Laughing

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  armancbr on Fri Apr 15, 2011 9:29 am

karakking wrote:survey je bro ...
tak yah cuti sekolah, bukan kita nak menginap lama2. Sat gi banyak kenduri la .. nak br cuti la ...
nak simple, kita buat satu hr je, setup pagi, tgh2 makan & bako2, petang ada games sikit then chow!
Bukan apa, tak nak memeningkan penganjur nanti. Laughing Laughing Laughing

Camnapun, bergantung pada perbincangan semua, terutama tuan tanah kedaung!!
Kah org hulu sket je, simpng tebing tinggi jati. Laughing Laughing
mmg cadang cmtu pn...bt day trip je...
(kaki cmne??...dh ok lum???)

armancbr
Private
Private

Posts : 46
Join date : 13/04/2011
Age : 33
Location : Bentong

Back to top Go down

Re: Family Day

Post  Sponsored content Today at 4:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum