MARI BELAJAR...

View previous topic View next topic Go down

MARI BELAJAR...

Post  ustaz er6 on Sun Mar 13, 2011 9:24 pm

mari kwn2 kita kukuhkan ikhwah dan kuminiti kita..x kira sapa,agama,politik.kita duduk berbincang dan menuntut ilmu.... Cool Cool

ustaz er6
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 102
Join date : 13/03/2011
Age : 45
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  nizam_upm on Sun Mar 13, 2011 10:09 pm

ustaz er6 wrote:mari kwn2 kita kukuhkan ikhwah dan kuminiti kita..x kira sapa,agama,politik.kita duduk berbincang dan menuntut ilmu.... Cool Cool

Dengan ada nyer ustaz kat sini, mudah untuk sahabat kita yg musykil bab agama mintak tunjuk ajar... Especially saya.. Huhuh.. Crying or Very sad Crying or Very sad

nizam_upm
Sniper
Sniper

Posts : 250
Join date : 11/03/2011
Age : 33
Location : Kajang, Selangor

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  abeyganahsokmo on Sun Mar 13, 2011 10:14 pm

nizam_upm wrote:
ustaz er6 wrote:mari kwn2 kita kukuhkan ikhwah dan kuminiti kita..x kira sapa,agama,politik.kita duduk berbincang dan menuntut ilmu.... Cool Cool

Dengan ada nyer ustaz kat sini, mudah untuk sahabat kita yg musykil bab agama mintak tunjuk ajar... Especially saya.. Huhuh.. Crying or Very sad Crying or Very sad

especially soal jawab agama dan petua untuk bakal pengantin yea zam?

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  nizam_upm on Sun Mar 13, 2011 10:18 pm

gulp~!!!! Laughing Laughing Laughing

nizam_upm
Sniper
Sniper

Posts : 250
Join date : 11/03/2011
Age : 33
Location : Kajang, Selangor

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  luncai on Sun Mar 13, 2011 11:47 pm

abeytakcuak wrote:
nizam_upm wrote:
ustaz er6 wrote:mari kwn2 kita kukuhkan ikhwah dan kuminiti kita..x kira sapa,agama,politik.kita duduk berbincang dan menuntut ilmu.... Cool Cool

Dengan ada nyer ustaz kat sini, mudah untuk sahabat kita yg musykil bab agama mintak tunjuk ajar... Especially saya.. Huhuh.. Crying or Very sad Crying or Very sad

especially soal jawab agama dan petua untuk bakal pengantin yea zam?

bagi yg dah kawin pun bole kongsi rahsia kbahagian...yerla...sedangkan lidah lg tergigit, tambah pula suami isteri...kalau tergigit lidah sang isteri ni citer dah bab lain...nanti ada yang kena bab bab dgn tuan mod. hahaha

luncai
Specialist
Specialist

Posts : 161
Join date : 13/03/2011
Age : 33
Location : melaka

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  ustaz er6 on Mon Mar 14, 2011 5:11 am

luncai wrote:
abeytakcuak wrote:
nizam_upm wrote:
ustaz er6 wrote:mari kwn2 kita kukuhkan ikhwah dan kuminiti kita..x kira sapa,agama,politik.kita duduk berbincang dan menuntut ilmu.... Cool Cool

Dengan ada nyer ustaz kat sini, mudah untuk sahabat kita yg musykil bab agama mintak tunjuk ajar... Especially saya.. Huhuh.. Crying or Very sad Crying or Very sad

especially soal jawab agama dan petua untuk bakal pengantin yea zam?

bagi yg dah kawin pun bole kongsi rahsia kbahagian...yerla...sedangkan lidah lg tergigit, tambah pula suami isteri...kalau tergigit lidah sang isteri ni citer dah bab lain...nanti ada yang kena bab bab dgn tuan mod. hahaha
husiiinnn..eh silap luncaiiii..hehe Cool Cool

ustaz er6
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 102
Join date : 13/03/2011
Age : 45
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  imran Z on Tue Mar 15, 2011 3:04 pm

bagus dan idea yg bijak diadakan forum mengenai agama..bolehlah membuat rujukan pada ustaz..tp satu yg sy pinta jgnlah ada yg mentertawakan kawan2 kita bila sesuatu isu yng perlu dipelajari dan yng nak mengetahui ..sbb kita@saya ni masih lagi lemah imannya dan juga kita ni berbagai-bagai latar belakang berbanding ustaz yg mendalami ilmu agama sampai ke Pakistan..

imran Z
Sniper
Sniper

Posts : 191
Join date : 15/03/2011
Age : 44
Location : Rawang

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  poknik510 on Wed Mar 16, 2011 10:56 am

imran Z wrote:bagus dan idea yg bijak diadakan forum mengenai agama..bolehlah membuat rujukan pada ustaz..tp satu yg sy pinta jgnlah ada yg mentertawakan kawan2 kita bila sesuatu isu yng perlu dipelajari dan yng nak mengetahui ..sbb kita@saya ni masih lagi lemah imannya dan juga kita ni berbagai-bagai latar belakang berbanding ustaz yg mendalami ilmu agama sampai ke Pakistan..


bakpo aku selalu sependapat ngan mung meran......aku setuju sangat ngan cadangan dan idea mu tuh....aku sokong...kite semua nih..masih cetek pasal pengertahuan agama nih...elok juga thread ni dibuat...

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  pokmberk on Wed Mar 16, 2011 11:06 am

poknik510 wrote:
imran Z wrote:bagus dan idea yg bijak diadakan forum mengenai agama..bolehlah membuat rujukan pada ustaz..tp satu yg sy pinta jgnlah ada yg mentertawakan kawan2 kita bila sesuatu isu yng perlu dipelajari dan yng nak mengetahui ..sbb kita@saya ni masih lagi lemah imannya dan juga kita ni berbagai-bagai latar belakang berbanding ustaz yg mendalami ilmu agama sampai ke Pakistan..


bakpo aku selalu sependapat ngan mung meran......aku setuju sangat ngan cadangan dan idea mu tuh....aku sokong...kite semua nih..masih cetek pasal pengertahuan agama nih...elok juga thread ni dibuat...

aku jugok sependapat ngan mung pok nik, merang......setuju sangat ....

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  luncai on Wed Mar 16, 2011 3:24 pm

aku pun sokong....kita selitkan kat sekali bahan ilmiah dan hadis rasullullah.. sambil layan arena permotoran... kita cuba balancekan kehidupan sosial dgn agama..supaya mendapat berkat dari Allah.

luncai
Specialist
Specialist

Posts : 161
Join date : 13/03/2011
Age : 33
Location : melaka

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  tuah on Thu Mar 17, 2011 9:54 am

dan harap kalau ada berbeza pendapat mengenai agama/ibadah...harap dapat menghormati antara satu sama lain...berbeza pendapat itu rahmat...boleh bertolak ansur esp dalam menda2 furuk..yg pemting asalkan tak menjejaskan akidah

tuah
Private
Private

Posts : 15
Join date : 17/03/2011
Age : 33
Location : PJ,Kelana Jaya,Melaka

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  ~»areff peace~» on Mon Mar 28, 2011 9:27 am

ustaz er6 wrote:mari kwn2 kita kukuhkan ikhwah dan kuminiti kita..x kira sapa,agama,politik.kita duduk berbincang dan menuntut ilmu.... Cool Cool

So.. ape yang ustz cuba nak sampaikan niy..
cuba bagi contoh dan saya cuba carikan isi nye..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  ustaz er6 on Mon Mar 28, 2011 6:55 pm

~»areff peace~» wrote:
ustaz er6 wrote:mari kwn2 kita kukuhkan ikhwah dan kuminiti kita..x kira sapa,agama,politik.kita duduk berbincang dan menuntut ilmu.... Cool Cool

So.. ape yang ustz cuba nak sampaikan niy..
cuba bagi contoh dan saya cuba carikan isi nye..
buat masa ni x mampu nak menulis..dua hari berturut2 musibah menimpa...sbtu-rumah adek di Bangi dipecah masuk n BMW dilarikan..Ahad-bikers lak kmalangan ..so buat masa ni saya serahkan pd ustazganu utk beri ILMIAH pd kwn2...saya nak rehat... Question Exclamation

ustaz er6
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 102
Join date : 13/03/2011
Age : 45
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  ~»areff peace~» on Mon Mar 28, 2011 8:39 pm

ustaz er6 wrote:
~»areff peace~» wrote:
ustaz er6 wrote:mari kwn2 kita kukuhkan ikhwah dan kuminiti kita..x kira sapa,agama,politik.kita duduk berbincang dan menuntut ilmu.... Cool Cool

So.. ape yang ustz cuba nak sampaikan niy..
cuba bagi contoh dan saya cuba carikan isi nye..
buat masa ni x mampu nak menulis..dua hari berturut2 musibah menimpa...sbtu-rumah adek di Bangi dipecah masuk n BMW dilarikan..Ahad-bikers lak kmalangan ..so buat masa ni saya serahkan pd ustazganu utk beri ILMIAH pd kwn2...saya nak rehat... Question Exclamation
Ustazganu.. Tolong amik alih topik niy.. Cian ustzer6 niy..
Sy nak mula kan kang,sy bukan arif sgt,name jer aref..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  karakking on Tue Mar 29, 2011 7:52 am

x de hal ustaz ... kalau ada apa kemusykilan, ada rakan yg jugak arif (bukan areff) boleh ler tolong jawap sementara kesibukan ustaz. Ada masa kita share sama2. Smile

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  ~»areff peace~» on Wed Mar 30, 2011 3:52 pm

karakking wrote:x de hal ustaz ... kalau ada apa kemusykilan, ada rakan yg jugak arif (bukan areff) boleh ler tolong jawap sementara kesibukan ustaz. Ada masa kita share sama2. Smile

Iyalah.. aku jugaklah tuh..
hehe..
nape.. xcaya ker..?
hehe...

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  mike on Wed Mar 30, 2011 9:32 pm

kalo tak keberatan laa ustaz ganu & er6,
mungkin boleh buka satu thread untuk hadith/ayat al-quran di update pada tiap minggu/ 2 minggu / sebulan /terpulang bila berkesempatan..
lebih bagus jika dapat dikupas serba sedikit (atau lagi jelas lagi bagus)
thread boleh lock & sticky untuk memudahkan pie'langs baca & cari, hanya mod berdua boleh update.
atau cara lain, untuk tiap pengisian dibuka thread khusus, boleh pie'langs bersoal jawab berkaitan pengisian tersebut.

harap dipertimbangkan Wink

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  ustaz er6 on Mon Apr 18, 2011 6:54 pm

mike wrote:kalo tak keberatan laa ustaz ganu & er6,
mungkin boleh buka satu thread untuk hadith/ayat al-quran di update pada tiap minggu/ 2 minggu / sebulan /terpulang bila berkesempatan..
lebih bagus jika dapat dikupas serba sedikit (atau lagi jelas lagi bagus)
thread boleh lock & sticky untuk memudahkan pie'langs baca & cari, hanya mod berdua boleh update.
atau cara lain, untuk tiap pengisian dibuka thread khusus, boleh pie'langs bersoal jawab berkaitan pengisian tersebut.

harap dipertimbangkan Wink
insyaallah mike..tp wat masa ni terlalu sibuk mike... Cool Cool

ustaz er6
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 102
Join date : 13/03/2011
Age : 45
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: MARI BELAJAR...

Post  Sponsored content Today at 9:04 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum