PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  BY86 on Sun Apr 10, 2011 4:52 pm

Perjalanan pulang di iringi oleh hujan rahmat. SElamat sampai d rumah jam 6pm.
Sila postkan jika sesiapa yg selamat sampai di rumah masing2.

p/s jika sakit tengkok d tiup angin ketika menunggang sila jumpa tukang urut tn hj by d Kuala Selangor Laughing Twisted Evil

BY86
Specialist
Specialist

Posts : 114
Join date : 20/03/2011
Age : 44
Location : Kuala Selangor

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  ajaaja on Sun Apr 10, 2011 6:44 pm


Geng2 daytripper sampai KL lebih kurang jam 250am pagi tadi, bertolak kira-kira jam 1120pm dari lokasi penginapan malam sebelumnya. Laluan Lumut->T. Intan->Bidor->PLUS Highway.

Seramai sembilan bikers, terdiri dari Shah Alam (1-aku lah tu), Putrajaya(1), Melaka (1), Rawang (1) dan Gombak (5).

Stop rehat 3 kali - Petronas/Shell Setiawan, Bidor rest area dan R&R Ulu Bernam

Cuaca sangat2 cantik dan indah semalam. Alhamdulillah!

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  abeyganahsokmo on Sun Apr 10, 2011 6:51 pm

Geng Pb sampai di tol jalan duta pukul 7mlm tadi,selepas basah lencun sebaik memulakan perjalanan dari Rest Gulam Rasool utk lunch .Berhenti minum di rnr Hulu Bernam terserempak dengan geng Pb iaitu Kunang kunang dan KikilLala.

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  ~»areff peace~» on Sun Apr 10, 2011 8:01 pm

Lepas mkn kat Gulam Rest trus bergerak ke destinasi masing2.. Hujan mula makin Ganah mengiringi konvoy kami bermulanya dari sebelum masuk Hw tol bidor hinggalah sebelom Rawang.Yang bersama2 aku masa hujan ganah Imran,suzuki muto spore,Hatta.. Tak brht pun..
Aku sampai Dsr Utama jam 6pm..
Tambaah demamlah aku ni..
Sok MC.. Tp forum tetap berjln sprt besa..
We r FAMILY maa..


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  mike on Sun Apr 10, 2011 8:33 pm

Mike & ijoe+anak sampai rnr sg buloh dlm kul 730 & lepas tu kjap jek dh sampai umah kota damansara.
maaf ye kawan2, tadi ada kekeliruan mike ingat korang mmg jalan dulu..kitorg mmg dah plan nak lembapz bsame, x nak hold korg.

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  badul on Sun Apr 10, 2011 8:44 pm

aku selamat sampai puchong jam 715 lebey kurang..sampai mandi n then meneruskan perjalan ke opis Crying or Very sad drunken Sleep

badul
Private
Private

Posts : 16
Join date : 18/03/2011
Age : 36
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  luncai on Sun Apr 10, 2011 9:09 pm

askum kwn2 PB,

alhamdullillah sy selamat sampai melaka pukul 3ptg.ride solo dari lumut sampai tapah,pastu jumpa Han tayar golek and the geng di tgh highway, join diorang sekali...apa2 pun thanks pada organizer dan kengkawan yg memriahkan AG2....dgn kehadiran korang smua, kita masih memerlukan ruang persahabatan yg tiada kepentingan peribadi. walaupun penuh dgn dugaan yg Allah duga pada hambanya semasa dlm perjalanan,tapi alahmadullilah berkat doa dan kesabaran selamat tiba,walaupun sampai lambat naik R1....hahaha yg penting perjalanan pergi dan pulang selamat.

luncai
Specialist
Specialist

Posts : 161
Join date : 13/03/2011
Age : 33
Location : melaka

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  paiz#16 on Sun Apr 10, 2011 9:13 pm

badul wrote:aku selamat sampai puchong jam 715 lebey kurang..sampai mandi n then meneruskan perjalan ke opis Crying or Very sad drunken Sleep

patotlaa bukan maen laju lagi ko bawak.. dh lambat nk punch card rupenye..

nie baru geng tegar. balik umah sikat rambut terus g opis. pastuh tido bawah meja kan..kan.

hehe Laughing

paiz#16
Maintenance Staff

Posts : 188
Join date : 12/03/2011
Location : GOMBAK - SHAH ALAM

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  badul on Sun Apr 10, 2011 10:44 pm

paiz#16 wrote:patotlaa bukan maen laju lagi ko bawak.. dh lambat nk punch card rupenye..

nie baru geng tegar. balik umah sikat rambut terus g opis. pastuh tido bawah meja kan..kan.

hehe Laughing

seb baik ngam2 sampai opis kol 8..kalo singgah jalan duta tadik kompompom x sempat..klinik peberet tutup lak tadik..kalo tak leh tanya kabo doctor..ok sudah time untuk sorok bawah meja farao

oh sebelum terlupa..tadik before balik akak kedai makan condo tue mintak tolong passkan resit..sesapa tercicir kot2 nak claim boleh pm aku..


badul
Private
Private

Posts : 16
Join date : 18/03/2011
Age : 36
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  tommy on Sun Apr 10, 2011 11:12 pm

hanya mampu tergelak melihat pic kat atas...


btw tOm, selamat sampai rumah ngam2 kol 4, sempat lalu depan skolah anak, dorang dah sampai upanya...

_________________

tommy
Sniper
Sniper

Posts : 211
Join date : 11/03/2011
Location : Keramat

http://www.funker.fm

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  abuya86 on Mon Apr 11, 2011 7:13 am

selamat sampai pontian jam 0030hrs..

abuya86
Private
Private

Posts : 12
Join date : 30/03/2011
Age : 30
Location : Pontian

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  robaz on Mon Apr 11, 2011 7:19 am

aku selamat sampai umah pukul 12:30 am ari ahad...solo ride + kesejukan malam lepas ujan... alhamdulillah... sunny

robaz
Private
Private

Posts : 37
Join date : 06/04/2011
Location : BB Bangi

http://robaz1177.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  Salim on Mon Apr 11, 2011 7:30 am

Kami, 9 orang sekumpulan adalah yang terawal berlepas pulang pada hari ahad (geng ni yg tak pegi TLDM -termasuk Han TayarGolek, James San, Edd dll - aku tak ingatlah) , melalui route Lumut-T.Intan-Bidor-K.L. singgah R&R Ulu Bernam berenti rehat. Lepas ni kami berpecah ikut hal masing2. Bukan ape, aku nak cuba try test kelengkapan yang baru di beli dr Bro Belepeng. Sampai umah kurang lebih kul 6.00 pm. Alhamdulillah selamat sampai.

Salim
Private First Class
Private First Class

Posts : 56
Join date : 18/03/2011
Location : Tmn. Bkt. Mewah, Kajang

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  ajaaja on Mon Apr 11, 2011 7:53 am

Salim wrote:Kami, 9 orang sekumpulan adalah yang terawal berlepas pulang pada hari ahad (geng ni yg tak pegi TLDM -termasuk Han TayarGolek, James San, Edd dll - aku tak ingatlah) , melalui route Lumut-T.Intan-Bidor-K.L. singgah R&R Ulu Bernam berenti rehat. Lepas ni kami berpecah ikut hal masing2. Bukan ape, aku nak cuba try test kelengkapan yang baru di beli dr Bro Belepeng. Sampai umah kurang lebih kul 6.00 pm. Alhamdulillah selamat sampai.

Abang Salim ni sure lap kow2 nih..hehehehe

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  poknik510 on Mon Apr 11, 2011 8:28 am

alhamdulilah...semuanya sampai ngan selamat...aku bertolak pada pukul 10.30 pg...solo drive....hehehe..cuaca masa tu ok....panas...ngantuk aku dibuatnya...bila sampai persimpangan behrang....hujan mula turun rintik2...tp x dok hal..4 tayar beb....sampai rumah adly lebiy kureng kul 2 ptg...dan untuk pengetahuan semua..gambar2 yang pg ag..aku x kan uplodkan dalam tanah..sebelah...kalau nak tgk...tgk...cr jerr dalam pb..insyaallah...

_________________
Berilmu tanpa beramal adalah sia-sia, Beramal tanpa ilmu adalah gil!

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  karakking on Mon Apr 11, 2011 8:56 am

Perjalanan pulang sedikit lewat dr konvoi ptg ke KL. Mulanya nak ikut Ringlet, tapi nampak geng kat Shell, ingat2 nak salam dulu, rupanya dah nak jalan.... Abuya sempat tunjuk tangan je ke mulut (makan). Aku pun mula ikut konvoi...
Rupanya, makan dia nun kat Gulam dah nak ke Tlk Intan!! Still konon nak ikut ringlet, tp tgk GPS, dua jam beza!! Lepas tu decided ikut PLUS.
Masuk je Bdr Bidor, hujan selebat2nya. Dlm hati, abis ler geng moto lencun! Lepas masuk Hiway, before sungkai, kereta belakang aku dah berdentum!! Tak sempat break, kereta dia dah masuk ke belah kanan kereta aku. Pergghh.... mujur tak langgar aku! SMS paiz terima dari paiz kata rehat kat R&R Ulu bernam, tp sebab semua crew tido, aku terus je ler... Sampai rumah jam 19:15 malam!

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  ajaaja on Mon Apr 11, 2011 9:05 am


Fuhh...Dengar cerita hujan lebat selebatnya...

Nasib baik lah kitaorang day-tripper jer. Pukul 100-300am kat PLUS pun rasa macam pukul 800pm jer sebab cuaca elok sangat. Alhamdulillah!

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  zairie537 on Mon Apr 11, 2011 10:24 am

alhamdulillah sumer selamat sampai ke destinasi masing2.

lepas trip ke navy abih, terus ke pekan manjung. belasah McD dulu. pjln ke Plus Hway en route manjung-tlk intan-bidor. cuaca kelam2 nak ujan la kan...dan sumer org tau, mmg ujan start lebat menjelang lewat petang.

singgah di bidor utk mkn durian n ngeteh sebelum msuk hway.
sebelum berhenti di hentian behrang, dipintas oleh konvoi yg diketuai oleh versys SE (imzek).
sampi di umah mmbr (dsr damai) kul 7pm. ada birthday party plak...
campur tolak, sampai Puncak Jalil kul 9.40pm....fuhhh, sempat la nak tgk Prince of Persia kul 10pm kat #413.

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  mie1012 on Mon Apr 11, 2011 10:47 am

best la mandi ujan..abis sume kecut hehehe smpi umah dlm kul 7.15 lps lepak jap ngan lain2 kat ulu bernam..siap ada waterfall lg kat mana ntah aku xtau..tekejut jap tgh ride air dr flyover turun dgn meriah nye..

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  purodoraibusutairu on Mon Apr 11, 2011 7:19 pm

saya bersama 8 lagi daytrippers (termasuk ajaajaa) selamat smpai rawang jam 2 pagi lebih hari ahad. gelap gulita jln patchy huru hara.. huhu

purodoraibusutairu
Private
Private

Posts : 13
Join date : 11/04/2011

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  mradz3 on Mon Apr 11, 2011 8:22 pm

purodoraibusutairu wrote:saya bersama 8 lagi daytrippers (termasuk ajaajaa) selamat smpai rawang jam 2 pagi lebih hari ahad. gelap gulita jln patchy huru hara.. huhu

alhamdulillah bro, group daytrippers kita ne 9 buah mtr blk dlm cuaca yg baik...sampai di Gombak dgn Nightfurry, dan Ben dlm kul 2am ++.. Smile

mradz3
Private First Class
Private First Class

Posts : 59
Join date : 11/04/2011
Age : 37

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  milipalooza on Mon Apr 11, 2011 9:09 pm

guapon da selamat..tq pd sume membe2 ride..it wuz fun n happy journey wit all fernorian n invisibles pie'lang..hehehe..

milipalooza
Private First Class
Private First Class

Posts : 58
Join date : 01/04/2011
Location : Klang laju ke Pj..GothicBikeVrooommm..

http://mililooza@yahoo.com

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  BY86 on Mon Apr 11, 2011 10:03 pm

Alhamdulillah semua sahabat2 ku telah selamat sampai ke destinasi masing2 bersama moto tersayang.
PERJALANAN YANG DI BERKHATI.

BY86
Specialist
Specialist

Posts : 114
Join date : 20/03/2011
Age : 44
Location : Kuala Selangor

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  hazrin77 on Mon Apr 11, 2011 10:16 pm

Aku plak selamat sampai depan pagar umah kul 7mlm.........masuk umah kul 1030mlm...... Sad

hazrin77
Private
Private

Posts : 14
Join date : 31/03/2011
Location : Kinrara

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  milipalooza on Mon Apr 11, 2011 10:48 pm

nk tambah skit g..pas sampai umh kui730..mandi tgk brita..pas 2 trs g uptwn s.alm tempah stiker spt yg dpinta oleh en.Abe..esk siap tp xtaula mcmane nk amik sbb keje abih kui 10mlm...nk guna ms launching t..adoiiii..brla bes bila sume da stiker..

milipalooza
Private First Class
Private First Class

Posts : 58
Join date : 01/04/2011
Location : Klang laju ke Pj..GothicBikeVrooommm..

http://mililooza@yahoo.com

Back to top Go down

Re: PERJALANAN PULANG DARI AG D LUMUT

Post  Sponsored content Today at 1:18 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum