APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  mel_blackgold on Thu Apr 07, 2011 6:45 pm

moved http://pielangbikers.com/viewtopic.php?f=26&t=194

Saya nak tnya warga2 PB, samaada berdasarkan pengalaman sndri, melalui cereta kwn2 ataupun pendapat sndri, apa yg anda rasa??
- org selalu kata sure "panas hati" pulak kapcai tu cucuk angin....apa lg, kejar mengejar la lps tu....
- @ ada org pulak " ada aku kesah"....pedulik la...hati kering ktakan....

Masing2 punya tahap pemikiran/kesabaran...tepuk dada tnya hati....

mel_blackgold
Private
Private

Posts : 11
Join date : 05/04/2011
Age : 32
Location : Sg Merab

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  mike on Thu Apr 07, 2011 7:45 pm

gua slambe jek.
psl gua tau kalo gua nak bila2 mase je bole potong balik.
so biar le diorg dgn mentaliti rendah tersebut, jgn kita rendahkan mentaliti kita jugak.

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  pokmberk on Thu Apr 07, 2011 8:12 pm

mike wrote:gua slambe jek.
psl gua tau kalo gua nak bila2 mase je bole potong balik.
so biar le diorg dgn mentaliti rendah tersebut, jgn kita rendahkan mentaliti kita jugak.

+1 rabbit

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  ustaz er6 on Thu Apr 07, 2011 9:30 pm

adalah lbh elok awak ikut jer blkg dia smpai dia hbs pulas throttle pas tu dtg sebelah dia dan tanya ada "dah hbs meter ke"..hehe... Cool Cool

ustaz er6
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 102
Join date : 13/03/2011
Age : 45
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  paiz#16 on Thu Apr 07, 2011 10:00 pm

den xkesah, lantak pi la klu cubchai atau yamaha ego nk potong aku potong la.

sebab saya tau kemampuan motor saya Twisted Evil

cume saya mmg xboleh tahan klu ade superbike dtg cucuk dekat2 n memotong saya secara langsi atau silang.. hahaha

ps: jgn biarkan perasaan ego mengaburi cara tunggangan anda.

paiz#16
Maintenance Staff

Posts : 188
Join date : 12/03/2011
Location : GOMBAK - SHAH ALAM

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  BY86 on Thu Apr 07, 2011 10:47 pm

Teman tak kesah pun hal ni, moto teman ,ikut suka teman le nak bawa laju ke , slow ke Laughing What a Face

BY86
Specialist
Specialist

Posts : 114
Join date : 20/03/2011
Age : 44
Location : Kuala Selangor

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  karakking on Thu Apr 07, 2011 11:06 pm

eh .. sama la kita. Laughing

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  abeyganahsokmo on Thu Apr 07, 2011 11:42 pm

bergantung pada teknik potongan yg macamana.selalunya saya klau kena potong dgn kapcai saya makin slowkan moto dan buat2 mcm nak betulkan helmet,betulkan sidemirror sbb saya malas nk layan.

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  imran Z on Fri Apr 08, 2011 6:43 am

kadang2 mat kapcai ni tak tau malu la...tp diaorg ni cabar kita masa tgh jamm je..bila jln clear diaorg berhenti tepi buat2 isap rokok...

imran Z
Sniper
Sniper

Posts : 191
Join date : 15/03/2011
Age : 44
Location : Rawang

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  kunang-kunang on Fri Apr 08, 2011 9:51 am

hehehe... ntahla, kadang buat-buat taktau je..
motor masing2.. tp kdg rs nk penyepak gak.. especially kalo jln motor kt federal hiway, x sabar2 nk memotong org.
kalo selamat x kesah la, nie x janji lps tngkuk die je... Evil or Very Mad

kunang-kunang
Private
Private

Posts : 5
Join date : 30/03/2011
Age : 31
Location : Putrajaya

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 08, 2011 10:24 am

Aku tak kesah sgt..
sbb ati lom kering lagik..
tp tgk jln jugak ah..
klu dah kat Hw..
takkan aku nak bia kan..
hihi..
bikin gua angen jer capcai
putong aku..
hihi..



_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  milipalooza on Fri Apr 08, 2011 2:23 pm

gua xkshpon..gua lyan pala gua ja..nk potong2 ja la tp jgn himpit gua..atau saje potong rapat mmg mendptlaaa..

milipalooza
Private First Class
Private First Class

Posts : 58
Join date : 01/04/2011
Location : Klang laju ke Pj..GothicBikeVrooommm..

http://mililooza@yahoo.com

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  johari83 on Fri Apr 08, 2011 3:11 pm

senyum je la walaupun dilindungi helmet fface...

johari83
Private
Private

Posts : 20
Join date : 05/04/2011
Age : 33
Location : Melaka~JB~KL

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  abuya86 on Fri Apr 08, 2011 3:38 pm

imran Z wrote:kadang2 mat kapcai ni tak tau malu la...tp diaorg ni cabar kita masa tgh jamm je..bila jln clear diaorg berhenti tepi buat2 isap rokok...

kadang2 diorang tercabar tgk selamber je SBK cilok2 lagik ligat dari kapcai lol! lol! lol! lol! lol!

abuya86
Private
Private

Posts : 12
Join date : 30/03/2011
Age : 30
Location : Pontian

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  NCJ on Fri Apr 08, 2011 9:56 pm

aku buat tak reti jer....mamposla ko!!! ko nak rem/bakar aku...mamposla ko...ko nak wheely wekang sebelah aku....mamposla ko...tp kalu ko menyusahkan aku samp aku kene tekan break emergency (potong sayur), lepas tu kalu lu makan pasir jgn salahkan gua la beb!!!

_________________
FIRDAUS ABU BAKAR
h/p:0126378831(1) 0162209583(2) BB pin:235BFF44
Im too small here!!!

NCJ
Sniper
Sniper

Posts : 126
Join date : 11/03/2011
Age : 33

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  WSR770 on Sat Apr 09, 2011 9:51 am

kalau takat cubchai cucuk belakang, aku wat bodo jer... tapi kalau depa kuang ajo potong ikut kiri dgn cara bahaya, mesti kene hambat balik punya lah,, lagipun er6 ni handling sama mcm rxz jer, tak ler goyang sangat nak cilok mencilok dlm jammed.. kalau superbike lain aku tak tau la sebab tak penah bawak.. hehe.. tapi kalau rase mcm tak sedap hati, takder ler wa hambat cubchai tu, takut depa main kotor plak nanti.. kadang2 kita ni panas hati kalau mood time tu tak baik jer.. kalau mood tgh cun, cubchai 50 biji potong pun kita wat tak nampak jer.. hehe.. lol! lol! lol! lol! lol! lol!

WSR770
Private
Private

Posts : 40
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : KL, Gombak & Betong

http://www.mybike-myride.blogspot.com

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  ustazganu on Sat Apr 09, 2011 7:19 pm

Assalamualaikum,

Izin mencelah...

majoriti kita rasanya pernah menunggang kapcai, jarang kita ni terus membeli motor besar. Betul tak? takda masalah bg sayalah sekiranya mereka memotong superbike/big bike sebab mereka ada hak untuk memotong, apa tah lagi jika ER6/ z1000/z7 ni kita tunggang dalam kadar 120km/j. Bagi saya memiliki big bike mcm er6 bukan hanya kerana kelajuan tetapi kerana sistem keselamatan, ketahanan enjin, kemantapan di jalan raya, membuatkan hati kita terasa yakin untuk menempuh perjalanan jauh. Kelajuan adalah satu bonus besar bagi big bike! tetapi tak semestinya semua kapcai adalah slow, cuba test dengan TZM150 atau Kawasaki ZXR150, berdesup! anak saudara saya pernah memotong R6 dan ZX6 yang sedang berentap ketika di selekoh dengan memotong keduanya dicelah2 sewaktu mengambil selekoh tajam selepas masuk tol kajang. Saya sendiri pernah ditapau sebuah ex5 sewaktu saya dalam 120km/j di plus highway bayangkan kemungkinan meternya 135km/j, confirm motor bikin sebab max ex5 hanya 120km/j. , cuma cara menapaunya saya tak berapa berkenan, memotong saya di lorong laju kemudian terus masuk ke lorong tengah betul2 depan saya, seolah2 nak main2. Bila saya bawa laju sedikit naik 140km/j barulah boleh potong balik. Smile, saya tak suka kapcai yang menunggang gaya gila2 atau bodoh! sehingga membahayakan keselamatan orang lain, memotong big bike yang sedang laju secara mengejut, menyebabkan kita menekan brek tiba2 !cukup merbahaya.

sebenarnya ia bergantung kepada kita, niat kita bawa motor. Kita bawa ni bukan nak berbangga, nak menunjuk tetapi kerana minat, suka bawa dan mencuba kehebatan motor besar ni. Biarlah kapcai nak potong superbike pun sebab masing-masing ada tayar, bayar minyak masing-masing, hehehe. Mungkin kita rasa malu kalau kapcai potong kita yang bawa superbike betul tak ? Very Happy ...rileks brothers!

_________________

pailang but pie'lang . Beramal Kerana Allah, Hidup Untuk Beribadah, Syurga Menantimu!

ustazganu
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 45
Join date : 16/03/2011
Age : 41
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

http://drfazdi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  Salim on Mon Apr 11, 2011 7:12 am

ustaz er6 wrote:adalah lbh elok awak ikut jer blkg dia smpai dia hbs pulas throttle pas tu dtg sebelah dia dan tanya ada "dah hbs meter ke"..hehe... Cool Cool

Kalau aku .............. aku akan buat macam ustaz ni. Heheheheheeee Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Salim
Private First Class
Private First Class

Posts : 56
Join date : 18/03/2011
Location : Tmn. Bkt. Mewah, Kajang

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  tommy on Tue Apr 12, 2011 12:18 pm

uwaaa...sedihnya, saya sebagai salah seorang penunggang kapcai sungguh terasa hati, takan saya tak leh potong brader? brader bawak slow sgt, saya potong arr.
Ok lah der, lepas ni, kalau wa nk potong lu org, wa membongkok(tunduk hormat) sambil berkata "tabik datok, anak cucu tompang lalu"

_________________

tommy
Sniper
Sniper

Posts : 211
Join date : 11/03/2011
Location : Keramat

http://www.funker.fm

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  mie1012 on Tue Apr 12, 2011 1:53 pm

tommy wrote:uwaaa...sedihnya, saya sebagai salah seorang penunggang kapcai sungguh terasa hati, takan saya tak leh potong brader? brader bawak slow sgt, saya potong arr.
Ok lah der, lepas ni, kalau wa nk potong lu org, wa membongkok(tunduk hormat) sambil berkata "tabik datok, anak cucu tompang lalu"

hahaha tu cam nak potong penunggu/antu kak limah je hehehe...dorg nak potong ke nak apa ke ada aku kesahhh...takat cilok2 tgh jemm tu silakan je..xpasal je karang menyondol kete org..jalan clear dah tau dah kita lg bleh pegiiii..bak kata ustaz dah abis meter ke muhahahaha

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  mradz3 on Tue Apr 12, 2011 2:17 pm

patut la sblm ne naik kapcai/skuter jugak bila selisih/bertembung dgn geng2 mtr besar ne nk hon pon xsempat..rupanyer sb msg2 xbg peluang utk sy bg salam...tp bila bwk yg besar sket..siap salam kat traffic light..adusss seh...susah ne mau ckp..tp xper..tampal sticker pb lps ne dorg kenal la..hahaha cheers

mradz3
Private First Class
Private First Class

Posts : 59
Join date : 11/04/2011
Age : 37

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  ~»areff peace~» on Tue Apr 12, 2011 4:09 pm

Salim wrote:
ustaz er6 wrote:adalah lbh elok awak ikut jer blkg dia smpai dia hbs pulas throttle pas tu dtg sebelah dia dan tanya ada "dah hbs meter ke"..hehe... Cool Cool

Kalau aku .............. aku akan buat macam ustaz ni. Heheheheheeee Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing




_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  geekmy on Tue Apr 12, 2011 5:03 pm

Saya biasa buat bodo je. Nanti lama lama mamat tu sure bosan.

_________________

Blog • Facebook • Twitter • 017 662 0813

geekmy
Sniper
Sniper

Posts : 38
Join date : 17/03/2011
Age : 34
Location : USJ

http://www.firdouss.com/

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  armancbr on Wed Apr 13, 2011 6:25 pm

buat tak kesah je kena kitai dgn kapcai ni...klu nk potong blk bila2 msa pn boleh...biarla diorg berbangga dpt potong kita...bkn sakitkan kita pon...tp jgn potong stail kurg ajar...klu bt jgk Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

armancbr
Private
Private

Posts : 46
Join date : 13/04/2011
Age : 33
Location : Bentong

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  obvios on Wed Apr 13, 2011 8:27 pm

uffff.... citer bab ni aku penah kena...
di waktu itu hujan renyai2 dan trek karak basah..
jadi aku memperlahankan motor sebab tak berani...
waktu itu lah ada sebijik EX5 dtg cucuk tang korner...
agak menyirap kena camtu..
tp buat bodo jer lah... kalau layan si EX5 tu tergolek kalu abih duit...
pastu ada straight road sikit je aku membelah arus meninggalkan EX5 tu...

obvios
Private
Private

Posts : 17
Join date : 13/04/2011
Location : Gumbunk

Back to top Go down

Re: APABILA KAPCAI "potong" SBK ANDA.......

Post  Sponsored content Today at 4:40 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum