motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

View previous topic View next topic Go down

motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  imran Z on Thu Apr 07, 2011 1:23 pm

masing-masing claim moto dia paling pantas dan berdesup....ZX10 kata dia paling pantas,Arnab kata aku lagi laju..,R1 kata 'no..no... i'am the fastest one"..Hayabusa kata 'eleh..setakat korang senang je aku tapau"...ZX14 plak kata "Busa..ko badan berlemak mana boleh lari laju..aku lagi laju pada ko lah"...so,mari geng2 PB kita berkongsi info disini....

imran Z
Sniper
Sniper

Posts : 191
Join date : 15/03/2011
Age : 44
Location : Rawang

Back to top Go down

Re: motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  abeyganahsokmo on Thu Apr 07, 2011 2:37 pm

acucubateraitest tgk kt sini..


_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  ajaaja on Thu Apr 07, 2011 2:51 pm


Mat Salleh pun test motor masa hujan gak..mcm follow Jepun jer...

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  mike on Thu Apr 07, 2011 6:32 pm

bukan dah ada 300kmj/186mph gentlemen's agreement ke?
Rolling Eyes

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  paiz#16 on Thu Apr 07, 2011 9:53 pm

mike wrote:bukan dah ada 300kmj/186mph gentlemen's agreement ke?
Rolling Eyes

yeke?

paiz#16
Maintenance Staff

Posts : 188
Join date : 12/03/2011
Location : GOMBAK - SHAH ALAM

Back to top Go down

Re: motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  imran Z on Fri Apr 08, 2011 6:40 am

[quote="mike"]bukan dah ada 300kmj/186mph gentlemen's agreement ke?
Rolling Eyes [/quote

ada separuh pengeluar dia ikut..ada yang langgar je..ni pon baru2 ni dikuatkuasakan tu pon tak silap aku kt europe ...tapi mcm Hayabusa dan ZX14 diaorg langgar je...

imran Z
Sniper
Sniper

Posts : 191
Join date : 15/03/2011
Age : 44
Location : Rawang

Back to top Go down

Re: motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  ~»areff peace~» on Wed Apr 13, 2011 11:56 am

imran Z wrote:masing-masing claim moto dia paling pantas dan berdesup....ZX10 kata dia paling pantas,Arnab kata aku lagi laju..,R1 kata 'no..no... i'am the fastest one"..Hayabusa kata 'eleh..setakat korang senang je aku tapau"...ZX14 plak kata "Busa..ko badan berlemak mana boleh lari laju..aku lagi laju pada ko lah"...so,mari geng2 PB kita berkongsi info disini....



Diorg nak lakukan brg diorg..
diorg kenalah kata muto dorg laju...
pehh..
laju2 pun nak ke mana sgt lah tu..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  karakking on Wed Apr 13, 2011 3:28 pm

overall jalan n track: 1. BMW, 2. CBR1000, 3. ZX10 baru, 4. R1 dan 5. GSX ??
Kalau jalan raya ZX10?? betoi ka?? Question Question

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  ~»areff peace~» on Thu Apr 14, 2011 2:24 pm

karakking wrote:overall jalan n track: 1. BMW, 2. CBR1000, 3. ZX10 baru, 4. R1 dan 5. GSX ??
Kalau jalan raya ZX10?? betoi ka?? Question Question



Dah tentu zxThou on road PieLang..
hehe..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  rafi on Sat Apr 16, 2011 7:15 pm

Er6F lagi lajuuu.... gear 1,2,3 No 1 maa! Tarak caya tgk lah...




p/s: er6 boleh tarikh sampai rantai putus... BMW bleh? Twisted Evil Laughing Laughing

rafi
Private
Private

Posts : 16
Join date : 05/04/2011
Location : Melaka-KL-Melaka

http://www.melakabikers.com

Back to top Go down

Re: motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  mike on Sun Apr 17, 2011 8:01 am

rafi wrote:Er6F lagi lajuuu.... gear 1,2,3 No 1 maa! Tarak caya tgk lah...



p/s: er6 boleh tarikh sampai rantai putus... BMW bleh? Twisted Evil Laughing Laughing


itu R6 rev kna slalu baru dia menjerit & bole blaa..
low end & midrange mmg kurengs ikut byk review Rolling Eyes

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  geekmy on Sun Apr 17, 2011 12:02 pm

Biasa sports-touring (macam er6) memang torque dia tinggi kat low end, tapi high-end dia tak laju sangat, banding dengan supersports, focus banyak pada high-end

_________________

Blog • Facebook • Twitter • 017 662 0813

geekmy
Sniper
Sniper

Posts : 38
Join date : 17/03/2011
Age : 34
Location : USJ

http://www.firdouss.com/

Back to top Go down

Re: motosikal standard kilang apa yang palimg berdesupppp....??

Post  Sponsored content Today at 1:18 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum