Basic skill utk LadyBikers...

View previous topic View next topic Go down

Basic skill utk LadyBikers...

Post  flamiyoes on Thu Mar 31, 2011 8:07 am

Hi otai-otai sekalian...

buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
kalau salah tolong tunjukkan... Embarassed Embarassed

saya tau semakin ramai wanita-wanita yang bergiat dalam arena permotoran.. di sini meh kita bincangkan apa yang ladybikers patut tau tentang motor mereka, dari segi;

a. maintenance
b. survival (jk ada masalah dgn motor semasa atau sebelum perjalanan)
c. safety
d. riding skill

takkan lah selamanya nak just tau isi minyak dan bawak ajer kan (mcm aku laa tu Razz )

flamiyoes
Private First Class
Private First Class

Posts : 83
Join date : 22/03/2011

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  karakking on Thu Mar 31, 2011 9:07 am

wow ... cikgu dah bersuara, ala sis, tanya aje masa TTs or kat sini!!
service tu ikut aje manual. Nak mengasah lutut, kena la berguru dgn lefer king yg ada! Smile

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  ~»areff peace~» on Thu Mar 31, 2011 5:52 pm

flamiyoes wrote:Hi otai-otai sekalian...

buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
kalau salah tolong tunjukkan... Embarassed Embarassed

saya tau semakin ramai wanita-wanita yang bergiat dalam arena permotoran.. di sini meh kita bincangkan apa yang ladybikers patut tau tentang motor mereka, dari segi;

a. maintenance
b. survival (jk ada masalah dgn motor semasa atau sebelum perjalanan)
c. safety
d. riding skill

takkan lah selamanya nak just tau isi minyak dan bawak ajer kan (mcm aku laa tu Razz )

"buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
kalau salah tolong tunjukkan"

Kalu nak ajar jolok buah cempedak senang jer..
pastikan cempedak tu milik kita..
jangan jolok org punye..
kang kena kejar lak..
ok.. dah tak salah dah..
hehe..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  mike on Thu Mar 31, 2011 8:52 pm

^^ LoLz arep ^^
bahye sungguh kalo salah, tolong jolokkan Shocked Suspect

bagi mike, kalo stakat maintenance dsb berkaitan dgn moto, bukannya specific kpd wanita.
xde diskriminasi dari segi permotoran.
contohnya ada golongan yg sexist kata, pompuan lembik xleh angkat moto kalo jatuh...
nampak sangat dia yg tak tau teknik:



pendapat saya, yg wanita perlu lebih tahu seperti tindakan kalau kna harrass mase bawak moto.

contoh keadaan:
balik dari tts sorg2, dah pukul 1-2 pagi..
ttbe ada geng rempit datang kerumun..
"fuiyyooooo..awek bawak moto besa...jom race nak (prenggg!! prenggg!!)
u kalah kitorang lauk...i kalah, i relakan sajeeeeeee"
/*boleh ckp slambe sbab dia pakai helmet open face*/

haaaa..kalo camtu pe nak buat?

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  flamiyoes on Thu Mar 31, 2011 9:26 pm

Thanx Mike upon the contribution.. FYI, aku x pernah berjaya angkat sendiri.. semua org tolong.. Sad Sad it's all right if you have people around you, but what if u r alone, kan?

I've asked around, and many had said that it's better if any bikers, man or woman to have "set cacing" under the seat, just in case. what about anything else? perhaps pressurized gas for tyre, instead of the pump. Can anybody here upload the pic and where we can get those..

for me, to be prepared before a journey is a must, tyre pressure , if possible, never ride alone, get your friends numbers especially ppl near to the whereabout of where you are going.. not to panic.. hmm what else?

but the most important thing is to have fun during riding.. cheers

flamiyoes
Private First Class
Private First Class

Posts : 83
Join date : 22/03/2011

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 01, 2011 1:57 pm

mike wrote:
Aku balik dari tts sorg2, dah pukul 1-2 pagi..
ttbe ada geng rempit datang kerumun..
"fuiyyooooo..awek bawak moto besa...jom race nak (prenggg!! prenggg!!)
u kalah kitorang lauk...i kalah, i relakan sajeeeeeee"
/*boleh ckp slambe sbab dia pakai helmet open face*/

haaaa..kalo camtu pe nak buat?

Tulah mike.. sape suro ko pakai lipstik..
kan mat rempit ngorat ko..
haha.. lu jadik lauk tak mlm tu..
haha..
kena bljar bawak laju sikitlah mike..
peace..
gurau jer tau..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  mike on Fri Apr 01, 2011 4:33 pm

ohoooo..pandai ye ko quote kendian tambah 'Aku' LoLz Laughing

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  awanbadai on Mon Apr 04, 2011 8:39 am

cikgu, kalo bwk cacing ngan pump jer xckp sifat...pastikan ade tools n teknik nye skali... cheers cheers cheers

f

awanbadai
Private First Class
Private First Class

Posts : 91
Join date : 17/03/2011
Age : 32
Location : Banting/Putrajaya/Kl

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  rashidi on Mon Apr 04, 2011 9:29 am

awanbadai wrote:cikgu, kalo bwk cacing ngan pump jer xckp sifat...pastikan ade tools n teknik nye skali... cheers cheers cheers

f

Exhaust pun kena M "empat" lol!

_________________
Akan ku jelajahi keseluruhan Negara Gajah Putih, berkumpulan atau bersaorangan...
PJR 3161 One and Only ER6 with Vance & Hines Exhaust in malaya.

rashidi
Commanding Officer
Commanding Officer

Posts : 207
Join date : 13/03/2011
Age : 52
Location : Ampang/KLCC/Ampang

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  ~»areff peace~» on Mon Apr 04, 2011 9:37 am

mike wrote:ohoooo..pandai ye ko quote kendian tambah 'Aku' LoLz Laughing

Gurau jer..
we os family maa..
haha..



_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  poknik510 on Thu Apr 07, 2011 7:30 am

tp cikgu skrg dah x mcm cikgu dulu dah...cikgu skrg.amber tabik...dah setaraf dah ngan rider tegar....ni bukan cakap kosong maaa...cikgu dah membuktikan pada kita semua masa ride ke krabi hr tu....dari balai polis pattalung ke had yaai ..dengan diiringi otai..abuya dan hatta...dia pulas trohttle paling slow 140km/jam...dan adakalanya mencecah 160km/jam....aku jadi saksi kejadian ni...masa tu...aku sweeper bidang terjun...huhuhu....tahniah cikgu..ambo banggo ngan cikgu... Laughing Laughing Laughing

_________________
Berilmu tanpa beramal adalah sia-sia, Beramal tanpa ilmu adalah gil!

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  yed on Thu Apr 07, 2011 11:33 pm

rashidi wrote:
awanbadai wrote:cikgu, kalo bwk cacing ngan pump jer xckp sifat...pastikan ade tools n teknik nye skali... cheers cheers cheers

f

Exhaust pun kena M "empat" lol!


Ni dah musykil ni... Apa kena mengena cacing ngan M "empat"? Smile

yed
Private
Private

Posts : 48
Join date : 16/03/2011
Age : 42
Location : Bangi/Seri Kembangan - KL - patah balik

http://tinyurl.com/TMProduct

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  ustaz er6 on Fri Apr 08, 2011 11:24 am

back to topic la bro...serius tu nak minta nasihat tuuu....be rider be good... Cool Cool

ustaz er6
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 102
Join date : 13/03/2011
Age : 45
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 08, 2011 11:31 am

ustaz er6 wrote:back to topic la bro...serius tu nak minta nasihat tuuu....be rider be good... Cool Cool


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Basic skill utk LadyBikers...

Post  Sponsored content Today at 1:16 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum