Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

View previous topic View next topic Go down

Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  ustazganu on Thu Mar 31, 2011 6:09 am

Assalamualaikum,

Sekiranya semua saudaraku sekalian mempunyai persoalan tentang agama, boleh juga rujuk website Ustaz Azhar Idrus.

http://ustazazhar.net/v01/

Beliau orang Terengganu, antara ulama moden yang tersohor di Terengganu dan Kelantan sekarang. Kalau tak silap saya beliau berpendidikan pondok dan luar negara seperti india. Kuliahnya amat menarik minat anak-anak muda termasuk mat-mat rempit yang kadang-kadang lepak di luar masjid mendengar kuliah beliau sambil duduk atas motor. Ceramah beliau dihadiri oleh ramai orang. Pendekatannya berbeza, beliau mengupas isu agama secara halus dan menurut pendapat yang muktabar. Beliau seorang yang kelakar tetapi serius, tetapi beliau amat meminati bidang fotografi, dengar cerita beliau guna camera canon eos 7D, malah ada blog fotografinya sendiri :

http://ustazazhar.fotopages.com

http://www.digitalmukmin.com

beliau juga seorang ustaz yang selamba tetapi berkarisma, meminati kereta dan motor besar malah beliau juga boleh bermain alat muzik seperti gitar dsb. Tetapi dalam persoalan muzik beliau mengingatkan kita supaya tidak terlalu lagha atau asyik mahsyuk dengan hiburan, sila lihat kupasan beliau dalam website beliau.

selamat menjalani kehidupan beragama!

ustazganu
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 45
Join date : 16/03/2011
Age : 41
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

http://drfazdi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  ~»areff peace~» on Thu Mar 31, 2011 7:03 am

Bagus ustaz ni.. dgn slang kaltenye..
lawak pun lawak jugak.. sambil menyampaikan Ilmu..
gud job ustaz..


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  rburns on Thu Mar 31, 2011 8:17 am

Ustaz Azhar ni geng sama2 main kamera ni.... tthehehe...!!

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  ~»areff peace~» on Thu Mar 31, 2011 9:01 am

rburns wrote:Ustaz Azhar ni geng sama2 main kamera ni.... tthehehe...!!

Iya jer kor niy.. dan dan jer..


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  poknik510 on Thu Mar 31, 2011 10:38 am

betul burns....dia ni geng kamera..digital mukmin tu dia punya laman web..hahahaha...akubanyak dengar ceramah dan soal jawab pasal ugama dari cd2 yang dijual....cakap slang ganu kite...hahahaha..best jugak weii..

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  rburns on Thu Mar 31, 2011 5:51 pm

~»areff peace~» wrote:
rburns wrote:Ustaz Azhar ni geng sama2 main kamera ni.... tthehehe...!!

Iya jer kor niy.. dan dan jer..

tu la ko xtau.... aku kenal dia pasal main kamera.. bukan pasal ceramah dia...
lepas tu baru tau yg ustaz azhar ni penceramah....

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  ~»areff peace~» on Thu Mar 31, 2011 6:05 pm

rburns wrote:
~»areff peace~» wrote:
rburns wrote:Ustaz Azhar ni geng sama2 main kamera ni.... tthehehe...!!

Iya jer kor niy.. dan dan jer..

tu la ko xtau.... aku kenal dia pasal main kamera.. bukan pasal ceramah dia...
lepas tu baru tau yg ustaz azhar ni penceramah....

Kat mana dan mcm mn ko leh kenal dan jumpa dia..
dgn berjanggut tu jd kameraman..?
bukan aku merendahkan dia.. cuma ko tak perasan ker dgn
stail dan dressing dia ko tak tau dia Ustaz popular..?

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  luncai on Thu Mar 31, 2011 10:03 pm

bagus ceramah dia...

luncai
Specialist
Specialist

Posts : 161
Join date : 13/03/2011
Age : 33
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  abeyganahsokmo on Thu Mar 31, 2011 11:16 pm

~»areff peace~» wrote:
rburns wrote:
~»areff peace~» wrote:
rburns wrote:Ustaz Azhar ni geng sama2 main kamera ni.... tthehehe...!!

Iya jer kor niy.. dan dan jer..

tu la ko xtau.... aku kenal dia pasal main kamera.. bukan pasal ceramah dia...
lepas tu baru tau yg ustaz azhar ni penceramah....

Kat mana dan mcm mn ko leh kenal dan jumpa dia..
dgn berjanggut tu jd kameraman..?
bukan aku merendahkan dia.. cuma ko tak perasan ker dgn
stail dan dressing dia ko tak tau dia Ustaz popular..?

kahkahkah.korang niy.aku tarik janggut dlm lubang idung tu kang!!

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  ~»areff peace~» on Mon Apr 04, 2011 7:53 am

Aku ada jumpa Ustaz Azhar niy..
ni pic dia..



_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  ustazganu on Mon Apr 04, 2011 4:30 pm

dia orang alim... kalau masalah hukum hakam diperjelaskan dengan sebaiknya dan dengan pendapat yg muktabar

ustazganu
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 45
Join date : 16/03/2011
Age : 41
Location : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

http://drfazdi.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  awanbadai on Mon Apr 04, 2011 5:07 pm

mmg terbaik ceramah ustaz azhar nie!!!!

klako berisi =)

awanbadai
Private First Class
Private First Class

Posts : 91
Join date : 17/03/2011
Age : 32
Location : Banting/Putrajaya/Kl

Back to top Go down

Re: Laman Web Ustaz Azhar Idrus - terbaik!

Post  Sponsored content Today at 1:20 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum