Aktiviti selain makan?

View previous topic View next topic Go down

Aktiviti selain makan?

Post  mike on Wed Mar 30, 2011 9:51 pm

Dalam tempoh setahun jagung melibatkan diri dgn dunia permotoran besa ni, mike tengok rata2 aktiviti bikers ialah: Makan
Ride untuk makan, berjumpa untuk makan...
Apa aktiviti yang boleh dijadikan aktiviti utama selain daripada makan? Cadangan?

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Aktiviti selain makan?

Post  karakking on Thu Mar 31, 2011 8:13 am

minum!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Banyak sebenarnya ...
meraikan anak yatim
lawat rakan yg sakit
lawat rakan yg baru dapat baby
kenduri kawin kawan
house warming kawan
overland jauh sikit .... outing

tapi yg sebenarnya makan adalah asabab aje, yg lain tu nak ridess....

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: Aktiviti selain makan?

Post  zairie537 on Thu Mar 31, 2011 2:01 pm

bernas betul titah si Raja.

yg dirasakn bagus untuk nafsu saya...

setahun kalau dpt sekali International ride..
sebulan kalau dpt 2 kali weekend ride...
seminggu kalau dpt sekali tts...

apa jenis ride tu, spt titah si Raja sebelum ini.
apa kata mike join ke koh samui nnt. mungkin akan terbuka nafsu utk "jauh perjalanan, luas nye dunia permotoran ni..."

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Aktiviti selain makan?

Post  ~»areff peace~» on Thu Mar 31, 2011 5:43 pm

mike wrote:Dalam tempoh setahun jagung melibatkan diri dgn dunia permotoran besa ni, mike tengok rata2 aktiviti bikers ialah: Makan
Ride untuk makan, berjumpa untuk makan...
Apa aktiviti yang boleh dijadikan aktiviti utama selain daripada makan? Cadangan?

karakking wrote:minum!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Banyak sebenarnya ...
meraikan anak yatim
lawat rakan yg sakit
lawat rakan yg baru dapat baby
kenduri kawin kawan
house warming kawan
overland jauh sikit .... outing

tapi yg sebenarnya makan adalah asabab aje, yg lain tu nak ridess....



Rizal lupa.. selain dari makan..
dan senarai yang dah diberikan rizal..
adalah.. minom..
teh tarik seson..
minum tu penting..
bukan ride kemana pun..
ke warung/rest jer..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Aktiviti selain makan?

Post  mie1012 on Mon Apr 04, 2011 7:49 am

mike ko lupa lg satu la..melampam.. Laughing

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: Aktiviti selain makan?

Post  ~»areff peace~» on Mon Apr 04, 2011 8:57 am

mie1012 wrote:mike ko lupa lg satu la..melampam.. Laughing


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Aktiviti selain makan?

Post  WSR770 on Thu Apr 07, 2011 1:57 pm

saja nak kongsi cerita
masa terserempak cikgu sekolah lama aku, dia bangga tengok anak melayu skarang ramai dah mampu pakai moto besor & dia penah bagi pendapatnyer...

"dari tak sudah2 konvoi layan corner Genting setiap ahad tu, adalah lagi baik group moto yang kebanyakannyer muslim ni pi buat riding ke mana-mana especially kawasan kampung dengan tujuan untuk bersihkan surau/masjid secara gotong royong.. hehe.."

bila pikir balik, betul jugak kata cikgu aku tu.. dah setahun cikgu aku tu pesan kat aku tapi tak penah lagi aku buat.. masih terngiang2 pesanan nyer tu.... hehe

WSR770
Private
Private

Posts : 40
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : KL, Gombak & Betong

http://www.mybike-myride.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Aktiviti selain makan?

Post  abeyganahsokmo on Thu Apr 07, 2011 2:32 pm

aku pernah setting ride kanak2 istimewa kt umah lama.kononnya utk membawa perubahan kt sana.Tapi time gawat tempohari tetiba thread tu di magickan...
tkpe,klau ride tu kompon jadi kita PB ramai2 join..230411 mula2 kt stadium badminton cheras,lps penyertaan terlalu ramai organizer tukar ke dataran merdeka.

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: Aktiviti selain makan?

Post  rburns on Thu Apr 07, 2011 2:49 pm

Hari tu masa tgh minum dgn ustazer6 kat Batu Caves tiba2 tuan kedai tu ada tanya...

Abang ni ada group atau Kelab moto ker...?
Adala join beberapa geng...
Ramai ke kawan2 abang...?
Bolehla tahan.. kenapa....?
Saya ingat nak mintak abang dgn geng2 abang buat konvoi la... nanti kita orang bayar la...
Oo... tengok dulu la camner... Tapi ni nak konvoi sempena apa...? Kenduri kahwin ker...?
Bukanla bang... ANAK BUAH SAYA NAK SUNAT...?!!
Errk.... sunat pon nak konvoi...? Bentan kang...!!! hahaha....
Bagi la no talipon abang... nanti saya call....

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Aktiviti selain makan?

Post  Sponsored content Today at 4:45 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum