Iktibar: Kesedaran & Pelaksanaan

View previous topic View next topic Go down

Iktibar: Kesedaran & Pelaksanaan

Post  mike on Mon Mar 28, 2011 10:35 am

Baru2 ni kita dikejutkan lagi dengan pemergian rakan bikers:
http://pielangbikers.forumms.net/t201-takziah-kepada-rakan-biker-kita

Perkara ni bukan kali pertama, & bukan kali pertama di tempat yang sama.
Bukan maksud mike untuk menyeru pie'langs sekelian bawak had laju kebangsaan mcm mike.
We all know accident happens, cuma apa langkah berjaga2 yg kita perlu ambil untuk mengelakkan kejadian sama berulang?
Pada pendapat saya, sedar & mengambil iktibar masih belum cukup (lepas tu buat jugak), perlu disertakan dgn pelaksanaan...
Maaf andai menyentuh sensitiviti, but as cliche as it sounds:
"Sayangi diri. Ingatlah orang tersayang..."

p.s.: Al-Fatihah buat yang telah pergi~

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Iktibar: Kesedaran & Pelaksanaan

Post  abeyganahsokmo on Mon Mar 28, 2011 12:06 pm

bagi saya jangan sesekali riak dgn skill tunggangan kita...tak mengapa jika dikutuk leper badan tegak ataupon lutut tk cicah..yang penting keselamatan diri .

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: Iktibar: Kesedaran & Pelaksanaan

Post  mike on Mon Mar 28, 2011 9:05 pm

well said abey..
moto tetap moto, bukan bahan lagakan

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Iktibar: Kesedaran & Pelaksanaan

Post  ~»areff peace~» on Wed Mar 30, 2011 10:08 am

Kadang2 tak jugak... walaupun itu antara sebahagiannye..
riak.. takbur dgn cara riding masing2..
tp sbb lain pun ada..
tumpuan riding, jalan yg kurang memuaskan (berpasir,berlubang)
Sikap manusia tu sendiri.. makan jalan.. gopoh..
Tak jugak dinafikan.. salah pemandu lain..
atau ride lain mkn jln..
Banyak lah.. nak taip mmg banyak..
kena buat kelas niy..
peace..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Iktibar: Kesedaran & Pelaksanaan

Post  mike on Wed Mar 30, 2011 9:44 pm

hmm stakat aku tau klas atas trek dgn kursus marshal penah denga laa arep Rolling Eyes

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Iktibar: Kesedaran & Pelaksanaan

Post  Sponsored content Today at 4:41 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum