Renew Insurans

View previous topic View next topic Go down

Renew Insurans

Post  wajaviva on Fri Mar 25, 2011 8:19 pm

Kepada PB yg baru saja 2,3 bulan nie renew insurans,,, berapa dan insuran apa yg bro guna....leh kongsi tak? TQVM cheers

wajaviva
Private
Private

Posts : 27
Join date : 16/03/2011

Back to top Go down

Re: Renew Insurans

Post  ~»areff peace~» on Sat Mar 26, 2011 4:50 pm

Aku pun dah lupa daa.. hari tu byr dng installment sekali..
dah x ingat daaa...


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Renew Insurans

Post  wajaviva on Sat Mar 26, 2011 10:47 pm

takpe ref,,,,,sapa2 yg ingat tu kasi la komen

wajaviva
Private
Private

Posts : 27
Join date : 16/03/2011

Back to top Go down

Re: Renew Insurans

Post  rburns on Mon Mar 28, 2011 12:35 pm

AKu baru buat Insurans awal bulan haritu 2 March 2011 dgn kawan aku.
Takaful Ikhlas / Komprehensif /Single Rider / RM28K - 10% NCD = RM6++

Kalau rasa2 nak buat Insurance dgn member aku tu pun boleh...
Mudah saja... Call En Naza 019-668 6311.. Katakan anda ini kwan kepada Rburns / Syahrul
Nyatakan nak renew insurance motor, berapa nak insured, jenis polisi...
Kemudian, faxkan geran moto dan previous cover note ke 03-4106 0171
Bank in duit... dalam masa kurang 1/2 jam...
Anda boleh renew roadtax anda.. Mudah bukan...?!!

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Renew Insurans

Post  karakking on Mon Mar 28, 2011 1:26 pm

rburns wrote:AKu baru buat Insurans awal bulan haritu 2 March 2011 dgn kawan aku.
Takaful Ikhlas / Komprehensif /Single Rider / RM28K - 10% NCD = RM6++

Kalau rasa2 nak buat Insurance dgn member aku tu pun boleh...
Mudah saja... Call En Naza 019-668 6311.. Katakan anda ini kwan kepada Rburns / Syahrul
Nyatakan nak renew insurance motor, berapa nak insured, jenis polisi...
Kemudian, faxkan geran moto dan previous cover note ke 03-4106 0171
Bank in duit... dalam masa kurang 1/2 jam...
Anda boleh renew roadtax anda.. Mudah bukan...?!!

Cantekk .....
Tak payah nak ke HQ Takaful Ikhkas. Tapi kalau ke HQ dapat 5% lg diskaun tak utk takaful ikhlas?
Last year utk Single ride comprehensive cover 28K, -10% NCD = RM576. Unless premium dah naik!!

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: Renew Insurans

Post  rburns on Mon Mar 28, 2011 1:38 pm

karakking wrote:
rburns wrote:AKu baru buat Insurans awal bulan haritu 2 March 2011 dgn kawan aku.
Takaful Ikhlas / Komprehensif /Single Rider / RM28K - 10% NCD = RM6++

Kalau rasa2 nak buat Insurance dgn member aku tu pun boleh...
Mudah saja... Call En Naza 019-668 6311.. Katakan anda ini kwan kepada Rburns / Syahrul
Nyatakan nak renew insurance motor, berapa nak insured, jenis polisi...
Kemudian, faxkan geran moto dan previous cover note ke 03-4106 0171
Bank in duit... dalam masa kurang 1/2 jam...
Anda boleh renew roadtax anda.. Mudah bukan...?!!

Cantekk .....
Tak payah nak ke HQ Takaful Ikhkas. Tapi kalau ke HQ dapat 5% lg diskaun tak utk takaful ikhlas?
Last year utk Single ride comprehensive cover 28K, -10% NCD = RM576. Unless premium dah naik!!

Hari tu buat cover RM28K + liability cover - 10% NCD = Rm610
Mmg premium dah naik... in fact servie tax un dah naik dari 5% ke 6%

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Renew Insurans

Post  adly80 on Mon Mar 28, 2011 3:35 pm

karakking wrote:
rburns wrote:AKu baru buat Insurans awal bulan haritu 2 March 2011 dgn kawan aku.
Takaful Ikhlas / Komprehensif /Single Rider / RM28K - 10% NCD = RM6++

Kalau rasa2 nak buat Insurance dgn member aku tu pun boleh...
Mudah saja... Call En Naza 019-668 6311.. Katakan anda ini kwan kepada Rburns / Syahrul
Nyatakan nak renew insurance motor, berapa nak insured, jenis polisi...
Kemudian, faxkan geran moto dan previous cover note ke 03-4106 0171
Bank in duit... dalam masa kurang 1/2 jam...
Anda boleh renew roadtax anda.. Mudah bukan...?!!

Cantekk .....
Tak payah nak ke HQ Takaful Ikhkas. Tapi kalau ke HQ dapat 5% lg diskaun tak utk takaful ikhlas?
Last year utk Single ride comprehensive cover 28K, -10% NCD = RM576. Unless premium dah naik!!

Klau customer sendiri walk in ke HQ Takaful Ikhlas, dpt 10% discount.. Very Happy afro

_________________
I hate chicken strips.. No No

H/P: 0192020907
BBPIN: 22E98216

adly80
Sergeant
Sergeant

Posts : 315
Join date : 10/03/2011
Age : 36
Location : Gombak

http://pielangbikers.forumms.net

Back to top Go down

Re: Renew Insurans

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 08, 2011 10:54 am

Dah setel ke ni bro...?



hihi..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Renew Insurans

Post  wajaviva on Sat Apr 09, 2011 11:48 pm

settle,,,,, tq kengkawan,,,,,,,

wajaviva
Private
Private

Posts : 27
Join date : 16/03/2011

Back to top Go down

Re: Renew Insurans

Post  ~»areff peace~» on Tue Apr 12, 2011 4:07 pm

wajaviva wrote:settle,,,,, tq kengkawan,,,,,,,

Bpe ko kena byr..
ko amik all rider ker single rider..?

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Renew Insurans

Post  Sponsored content Today at 1:16 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum