Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  tommy on Tue Apr 05, 2011 11:54 am

Laughing Laughing Laughing Laughing masuk singapore pakai MS88 keluar pakai Shoie x12. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

_________________

tommy
Sniper
Sniper

Posts : 211
Join date : 11/03/2011
Location : Keramat

http://www.funker.fm

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ajaaja on Tue Apr 05, 2011 12:25 pm



Bila bila dah dapat, ko buat sticker besor2 kat helmet tu.. "Cukai Dibayar" ! kekekeke

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Tue Apr 05, 2011 1:06 pm

ajaaja wrote:

Bila bila dah dapat, ko buat sticker besor2 kat helmet tu.. "Cukai Dibayar" ! kekekeke

Hehe..
tax paid..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Tue Apr 05, 2011 1:07 pm

optimus wrote:Hai....Mesia-mesia...bwk balik sebiji helmet pun kena AP...super nonsense....and then nak kenakan Tax, tax pada aku sekiranya kita bawak masuk bagi tujuan jual balik dalam negara dlm jumlah yg banyak....tapi kalau sekadar buat pakai beli sebijik tak perlu la kena tax....anyway arep...gudluck....

Tq bro..
terharunye aku...



_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Tue Apr 05, 2011 1:09 pm

isixisixisisix wrote:kat sini rupanya post .. patut aku cari tak jumpa... Razz..

amacam progress bro.. ?

Pe yg ko carik tu..
hehe... kat snilah...
Dah submit dah hari khamis lepas.. 3/4/11
kang ko tlg cek ek..
tq ej..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  rburns on Tue Apr 05, 2011 1:32 pm

Kalau Arepp beli kat Malaysia.... terus boleh pakai hari yang sama....

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  acoustic_energy on Wed Apr 06, 2011 1:31 pm

rburns wrote:Kalau Arepp beli kat Malaysia.... terus boleh pakai hari yang sama....

lain kali beli dengan abang salim jer...silap2 free delivery.....kalau nasib baik dapat belanja sirap bandung lagi dari abg salim...kakakaka... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
www.wellnessshops.net

acoustic_energy
Sniper
Sniper

Posts : 145
Join date : 11/03/2011
Age : 47
Location : PJ>KL>PJ

http://www.wellnessshops.net

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  yed on Thu Apr 07, 2011 11:24 pm

Arep..... apa status? MITI sepatutnya x de masaalah

yed
Private
Private

Posts : 48
Join date : 16/03/2011
Age : 42
Location : Bangi/Seri Kembangan - KL - patah balik

http://tinyurl.com/TMProduct

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 08, 2011 9:48 am

yed wrote:Arep..... apa status? MITI sepatutnya x de masaalah

Lom siap lagik niy..
masih menunggu..
katanye 7 hari bekerja..
Isnin dpn ni barulah 7 hari bekerja..
tgguu..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 08, 2011 9:50 am

rburns wrote:Kalau Arepp beli kat Malaysia.... terus boleh pakai hari yang sama....

Mmg betol rburn..
tapi aku baru tau baru ada
prosidur niy...
huk huk huk..



_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 08, 2011 9:51 am

acoustic_energy wrote:
rburns wrote:Kalau Arepp beli kat Malaysia.... terus boleh pakai hari yang sama....

lain kali beli dengan abang salim jer...silap2 free delivery.....kalau nasib baik dapat belanja sirap bandung lagi dari abg salim...kakakaka... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Abg salim jual 1 jer tuk helmetnye yang
tak sesuai saiz..



_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  robaz on Mon Apr 11, 2011 12:46 pm

abang salim semua yg tak sesuai saiz die jual.. kan bg salim kan.... rabbit

robaz
Private
Private

Posts : 37
Join date : 06/04/2011
Location : BB Bangi

http://robaz1177.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Tue Apr 12, 2011 11:24 am

Alhamdulillah...
setel sudah kes discriminasi.. penindasan.. terhadap
kes helmet aku telah selesai dan dilepaskan oleh Kastam KLIA..
Aku ringkaskan citer pasal helmet aku niy...
Aku beli helmet murah niy kat online HJC jer..
Tp yg jenis limited..
sampai KLIA helmet aku kena tahan..
aku g KLIA Kastam mintak AP lak..
Aku g MITI kat Jln Duta komplek Kerajaan
apply AP lah..
7 hari siap AP (kos dalam RM30 termasuk wit petrol)
Dah amik trus g Kastam KLIA..
Tunjuk AP, dia nak tau lak harga asal beli..
last2.. lepas jugak tanpa kena cukai pun..
Total urusan niy lebih kurang RM100 termasuk
wit myk muto..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Tue Apr 12, 2011 11:26 am

Ni lah Helmet murah yang aku beli kena tahan kastam KLIA..


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Tue Apr 12, 2011 11:27 am

Ni pic belakang plk..


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  isixisixisisix on Tue Apr 12, 2011 2:07 pm

~»areff peace~» wrote:Ni pic belakang plk..


boleh buat novel la bro... lol! lol! lol! ... experience yg terbaik la... next time sure leh beli helmet ngan takde masalah pon cos procedur A-Z dah clear.... cheers cheers

isixisixisisix
Private
Private

Posts : 38
Join date : 15/03/2011
Location : Kuching- Jalan Duta-Jalan Kuching-KL

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Tue Apr 12, 2011 2:30 pm

isixisixisisix wrote:
~»areff peace~» wrote:Ni pic belakang plk..


boleh buat novel la bro... lol! lol! lol! ... experience yg terbaik la... next time sure leh beli helmet ngan takde masalah pon cos procedur A-Z dah clear.... cheers cheers

Terima kasih Ej..
ko jugak ada membantu sedikit sebanyak..
tu lah gunanye kawan..
tq bro...



_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  JBrean on Tue Apr 12, 2011 8:34 pm

Fuhh ... lawa betul helmet ni. Nanti kawan cuba2 survey kt seberang ni

JBrean
Private First Class
Private First Class

Posts : 60
Join date : 07/04/2011
Location : Johor Bahru

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Wed Apr 13, 2011 10:53 am

JBrean wrote:Fuhh ... lawa betul helmet ni. Nanti kawan cuba2 survey kt seberang ni


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  yed on Wed Apr 13, 2011 9:03 pm

Cewah... Arep dgn helmrt barunya..tahniah!

yed
Private
Private

Posts : 48
Join date : 16/03/2011
Age : 42
Location : Bangi/Seri Kembangan - KL - patah balik

http://tinyurl.com/TMProduct

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Thu Apr 14, 2011 11:54 am

yed wrote:Cewah... Arep dgn helmrt barunya..tahniah!

Hehe.. malu i...



_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  mie1012 on Thu Apr 14, 2011 2:22 pm

ooo patut la aritu ajak mengejam dia xmo rupe nye nak settlekan helmet ni smpi ke klia..rm400 gak la total helmet ni temasuk petrol, taip kat miti n kos borang ap..

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Mon Apr 18, 2011 4:56 pm

mie1012 wrote:ooo patut la aritu ajak mengejam dia xmo rupe nye nak settlekan helmet ni smpi ke klia..rm400 gak la total helmet ni temasuk petrol, taip kat miti n kos borang ap..

Ya.. betol mie..
hehe..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  flamiyoes on Mon Apr 18, 2011 10:02 pm

ooo... dah dpt dah helem tu... heehehehe cun cun... agak2 Romy ada x ? hehehehe

(pesan pd diri: cukup2 laa helmet tu, target full racing suit, dgn jaket KOmine tuuu)

flamiyoes
Private First Class
Private First Class

Posts : 83
Join date : 22/03/2011

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  Sponsored content Today at 4:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum