Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Fri Mar 25, 2011 10:48 am


Kehadapan rakan2 ku sekalian..

Julung julung kalinye kita ketemu lagi di arena persuratan..

Di harap hendaknye kalian sume sihat sihat belaka dan semakin membulat..

Adapun tujuan saya melayangkan warkah indah ini adalah kerana..

HELMET GUA SANGKUT KAT KASTAM..

gua angen sama kastam oh..

Barang keselamatan pun nak cukai cukai tax ker..

Aku beli beli helmet HJC jer.. dlm RM300 lepas convert..

alih2 aku dpt surat Pos Mal kata brg aku ada kat kastam KLIA..

Setakat ni aku dah tanya Ej (isixsix ngan Acoustik, amin n Tom)

Aku nak detail pada sapa yg tau hal ni..

harap dapat TOLONG..







Last edited by geekmy on Tue Apr 12, 2011 4:58 pm; edited 2 times in total (Reason for editing : Betulkan caps kat topik :P)

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  Salim on Fri Mar 25, 2011 1:53 pm

Macamane kau Reff, baru order online sekali dah kena tahan di kastam. Aku dah tiga kali order, tak pernah kena tahan. Nko tak de jampi2 ke sikit ........................ he3x

Salim
Private First Class
Private First Class

Posts : 56
Join date : 18/03/2011
Location : Tmn. Bkt. Mewah, Kajang

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Fri Mar 25, 2011 2:46 pm

Salim wrote:Macamane kau Reff, baru order online sekali dah kena tahan di kastam. Aku dah tiga kali order, tak pernah kena tahan. Nko tak de jampi2 ke sikit ........................ he3x

Abg salim.. tolong ajarkan jampi2 tu..
hihi..


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  mike on Fri Mar 25, 2011 3:01 pm

mase beli tu x kawtim send as gift/sample ke arep?
stakat ni 2 tu je yg aku tau ada chance lepas. kalo dah sampai baru nak adjust tatau laa pulok camne Rolling Eyes

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Fri Mar 25, 2011 3:19 pm

mike wrote:mase beli tu x kawtim send as gift/sample ke arep?
stakat ni 2 tu je yg aku tau ada chance lepas. kalo dah sampai baru nak adjust tatau laa pulok camne Rolling Eyes

Dah.. aku dah chating ngan seller sana suro buat/mark as gift..
dia kata dia biasa mmg buat mcm tu..
xda rezki kot..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  mike on Fri Mar 25, 2011 5:05 pm

~»areff peace~» wrote:
mike wrote:mase beli tu x kawtim send as gift/sample ke arep?
stakat ni 2 tu je yg aku tau ada chance lepas. kalo dah sampai baru nak adjust tatau laa pulok camne Rolling Eyes

Dah.. aku dah chating ngan seller sana suro buat/mark as gift..
dia kata dia biasa mmg buat mcm tu..
xda rezki kot..

ko dah cerita ke dgn kastam tu?
dulu ah heng chear ada bgtau aku, dia order 3 ekjoz under 'sample'.
kna tahan gak, tapi dia pegi kemudian cte laa...
kastam tanya, kalo sample knape sampai 3?
dia jawab untuk 3 branch maaa...pastu lpas.
well gudluck Wink

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Sat Mar 26, 2011 9:13 am

mike wrote:
~»areff peace~» wrote:
mike wrote:mase beli tu x kawtim send as gift/sample ke arep?
stakat ni 2 tu je yg aku tau ada chance lepas. kalo dah sampai baru nak adjust tatau laa pulok camne Rolling Eyes

Dah.. aku dah chating ngan seller sana suro buat/mark as gift..
dia kata dia biasa mmg buat mcm tu..
xda rezki kot..

ko dah cerita ke dgn kastam tu?
dulu ah heng chear ada bgtau aku, dia order 3 ekjoz under 'sample'.
kna tahan gak, tapi dia pegi kemudian cte laa...
kastam tanya, kalo sample knape sampai 3?
dia jawab untuk 3 branch maaa...pastu lpas.
well gudluck Wink

Ok.. terima kasih.. aku g cuba carik Kastam tu biar sampai ke lubang cacing sekali pon..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  acoustic_energy on Sat Mar 26, 2011 11:13 am

~»areff peace~» wrote:
mike wrote:
~»areff peace~» wrote:
mike wrote:mase beli tu x kawtim send as gift/sample ke arep?
stakat ni 2 tu je yg aku tau ada chance lepas. kalo dah sampai baru nak adjust tatau laa pulok camne Rolling Eyes

Dah.. aku dah chating ngan seller sana suro buat/mark as gift..
dia kata dia biasa mmg buat mcm tu..
xda rezki kot..

ko dah cerita ke dgn kastam tu?
dulu ah heng chear ada bgtau aku, dia order 3 ekjoz under 'sample'.
kna tahan gak, tapi dia pegi kemudian cte laa...
kastam tanya, kalo sample knape sampai 3?
dia jawab untuk 3 branch maaa...pastu lpas.
well gudluck Wink

kor susah nak jumpa tuan kastam tu..kalau tuan by86 memang senang nak jumpa....kor kena deal dengan runner dia jer..runner akn urus semua... Very Happy Very Happy

Ok.. terima kasih.. aku g cuba carik Kastam tu biar sampai ke lubang cacing sekali pon..

_________________
www.wellnessshops.net

acoustic_energy
Sniper
Sniper

Posts : 145
Join date : 11/03/2011
Age : 47
Location : PJ>KL>PJ

http://www.wellnessshops.net

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Sat Mar 26, 2011 2:40 pm

acoustic_energy wrote:
~»areff peace~» wrote:
mike wrote:
~»areff peace~» wrote:
mike wrote:mase beli tu x kawtim send as gift/sample ke arep?
stakat ni 2 tu je yg aku tau ada chance lepas. kalo dah sampai baru nak adjust tatau laa pulok camne Rolling Eyes

Dah.. aku dah chating ngan seller sana suro buat/mark as gift..
dia kata dia biasa mmg buat mcm tu..
xda rezki kot..

ko dah cerita ke dgn kastam tu?
dulu ah heng chear ada bgtau aku, dia order 3 ekjoz under 'sample'.
kna tahan gak, tapi dia pegi kemudian cte laa...
kastam tanya, kalo sample knape sampai 3?
dia jawab untuk 3 branch maaa...pastu lpas.
well gudluck Wink

kor susah nak jumpa tuan kastam tu..kalau tuan by86 memang senang nak jumpa....kor kena deal dengan runner dia jer..runner akn urus semua... Very Happy Very Happy

Ok.. terima kasih.. aku g cuba carik Kastam tu biar sampai ke lubang cacing sekali pon..

Aikkk.. quote jer ke bang.. bukan nak tolong.. mne post nye.. huhu..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  badul on Mon Mar 28, 2011 10:28 am

bukan tuan kastam ah..awek kastam sunny nanti nak release helmet tue ada sorang awek jaga..garang nak mampus tp cun ah..

kalo tanak pening pale ko gie area balai polis salak tinggi tue..byk company Freight Forwarders..ko try slow talk ngan dorang..nanti dia uruskan semua..

badul
Private
Private

Posts : 16
Join date : 18/03/2011
Age : 36
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Mon Mar 28, 2011 11:04 am

badul wrote:bukan tuan kastam ah..awek kastam sunny nanti nak release helmet tue ada sorang awek jaga..garang nak mampus tp cun ah..

kalo tanak pening pale ko gie area balai polis salak tinggi tue..byk company Freight Forwarders..ko try slow talk ngan dorang..nanti dia uruskan semua..

badul..
dgn semangat yg dibekalkan oleh korg.. aku sekarang niy jugak ingin menyerbu Kastam kat sana..
doa kan tuk aku agar berjaya..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  badul on Mon Mar 28, 2011 1:43 pm

gud luck la..tp rasa sesia je kot aku rasa gie jauh2 tue..mesti dia tanya ap mana? maki hamun sket..pastue wat muka toya mat amin tanak layan..

badul
Private
Private

Posts : 16
Join date : 18/03/2011
Age : 36
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  rburns on Mon Mar 28, 2011 1:50 pm

Ala.. ko sedekah je kat kastam tu... kahkahkah

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Mon Mar 28, 2011 5:54 pm

Ok.. berita sensasi hiburan terkini.. aku dah g kastam KLIA, dan aku diminta buat AP kat MITI kat Pejabat Kerajaan Jln.Duta. So at the same day aku g MITI jln Duta beli borang rm0.60. Dan borang tu perlu disertakan surat permohonan AP, invoice, gambar helmet dan borang lengkap. Dia kata nak dpt AP ni dlm masa 7 hari bekerja. Huhu..
selamat mencuba kat aku..
peace..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  yed on Tue Mar 29, 2011 6:38 pm

~»areff peace~» wrote:Ok.. berita sensasi hiburan terkini.. aku dah g kastam KLIA, dan aku diminta buat AP kat MITI kat Pejabat Kerajaan Jln.Duta. So at the same day aku g MITI jln Duta beli borang rm0.60. Dan borang tu perlu disertakan surat permohonan AP, invoice, gambar helmet dan borang lengkap. Dia kata nak dpt AP ni dlm masa 7 hari bekerja. Huhu..
selamat mencuba kat aku..
peace..

Sy pun experience yg sama hari tu. Advise kalau beli dr USA shipping guna DHL, kalau USPS confirm sangkut

yed
Private
Private

Posts : 48
Join date : 16/03/2011
Age : 42
Location : Bangi/Seri Kembangan - KL - patah balik

http://tinyurl.com/TMProduct

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Wed Mar 30, 2011 10:01 am

yed wrote:
~»areff peace~» wrote:Ok.. berita sensasi hiburan terkini.. aku dah g kastam KLIA, dan aku diminta buat AP kat MITI kat Pejabat Kerajaan Jln.Duta. So at the same day aku g MITI jln Duta beli borang rm0.60. Dan borang tu perlu disertakan surat permohonan AP, invoice, gambar helmet dan borang lengkap. Dia kata nak dpt AP ni dlm masa 7 hari bekerja. Huhu..
selamat mencuba kat aku..
peace..

Sy pun experience yg sama hari tu. Advise kalau beli dr USA shipping guna DHL, kalau USPS confirm sangkut

Oh iye ke yed..
gud information..
tq yed..
ko dah ok ke.. dah sehat ker..?


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  karakking on Wed Mar 30, 2011 12:00 pm

Nak bagus lagi, gi je sendiri seberang tambak!! bounce bounce

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  rburns on Wed Mar 30, 2011 2:41 pm

karakking wrote:Nak bagus lagi, gi je sendiri seberang tambak!! bounce bounce
masalahnya arep beli online dari seberang tambak.... kahkahkahkah Basketball Basketball Basketball

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Wed Mar 30, 2011 4:08 pm

rburns wrote:
karakking wrote:Nak bagus lagi, gi je sendiri seberang tambak!! bounce bounce
masalahnya arep beli online dari seberang tambak.... kahkahkahkah Basketball Basketball Basketball

haha...


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Wed Mar 30, 2011 4:09 pm

karakking wrote:Nak bagus lagi, gi je sendiri seberang tambak!! bounce bounce

Memang nak pegi jugak Zal..
tggu ada ride gi sana..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Thu Mar 31, 2011 6:40 pm

Aku dah hantar borang tu mesti bertaip,tulisan tangan tak diterima..
aku bagi org sana yang taip dia cas rm10 satu borang..
tp pihak MITI ada menyediakan taip utk di taip, tapi sebab aku ingat
berapalah sgt cas nak menaip.. alih2 kena pow rm10..
hehe..
dlm masa 5 hari bekerja bole buat folo up kol..
peace..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  optimus on Thu Mar 31, 2011 10:29 pm

Hai....Mesia-mesia...bwk balik sebiji helmet pun kena AP...super nonsense....and then nak kenakan Tax, tax pada aku sekiranya kita bawak masuk bagi tujuan jual balik dalam negara dlm jumlah yg banyak....tapi kalau sekadar buat pakai beli sebijik tak perlu la kena tax....anyway arep...gudluck....

optimus
Private
Private

Posts : 23
Join date : 15/03/2011

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  yed on Fri Apr 01, 2011 9:22 am

Kalau kos helmet + shipping kurang dr RM500 rasanya x kena cukai, ttp AP mesti ada

yed
Private
Private

Posts : 48
Join date : 16/03/2011
Age : 42
Location : Bangi/Seri Kembangan - KL - patah balik

http://tinyurl.com/TMProduct

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  ~»areff peace~» on Fri Apr 01, 2011 1:39 pm

yed wrote:
~»areff peace~» wrote:Ok.. berita sensasi hiburan terkini.. aku dah g kastam KLIA, dan aku diminta buat AP kat MITI kat Pejabat Kerajaan Jln.Duta. So at the same day aku g MITI jln Duta beli borang rm0.60. Dan borang tu perlu disertakan surat permohonan AP, invoice, gambar helmet dan borang lengkap. Dia kata nak dpt AP ni dlm masa 7 hari bekerja. Huhu..
selamat mencuba kat aku..
peace..

Sy pun experience yg sama hari tu. Advise kalau beli dr USA shipping guna DHL, kalau USPS confirm sangkut



Aha lah.. citer2 kat kwn aku..
dia punye bule lepas lak..
Dia guna DHL lah.. dua bijik lagi..
adoi... hampeh..




_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  isixisixisisix on Tue Apr 05, 2011 10:09 am

kat sini rupanya post .. patut aku cari tak jumpa... Razz..

amacam progress bro.. ?

isixisixisisix
Private
Private

Posts : 38
Join date : 15/03/2011
Location : Kuching- Jalan Duta-Jalan Kuching-KL

Back to top Go down

Re: Helmet beli online kene tahan kat Kastam..

Post  Sponsored content Today at 1:18 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum