moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  karakking on Thu Mar 24, 2011 9:21 am

antaranya ....
2-3 bulan lepas terkonar le ke welly, asal nak tgk GTR yg rakan aku idam2kan (dah beli kot!!), then tertengok ler Z1000SX. Waduhh.... Z1000 takde le minat, tak teracun pun walau lepas pandu uji. Tapi yg nie mungkin sebab ada SX kat belakang dia, jadi lebih tertarik kot!! Twisted Evil Twisted Evil

Design nya kena dgn taste aku, ada ABS lak tu. Kalau pakai, tak ler gedabak and nampak macam kontraktor dr kampar (sorry ye abg D!!).

Mampu mmg mampu, tapi bak kata org, ada 'goal' yg lebih besar utk dipenuhi maka kehendak itu diletakkan pada lower priority. Laughing Laughing Lagipun apa kurangnya moto yg ada sekarang - alhamdulillah.

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  adly80 on Thu Mar 24, 2011 10:44 am

Motot Idaman aku lak MV Augusta Brutale 1090RR..utk aku design dia mmg menginzalkan..tambahan plak klau dah masuk ekjos ARROW FULL SYSTEM.. cyclops cyclops ...mmg meleleh.. Laughing Laughing ..tapi apakan daya, nak beli motot ni mmg la x mampu..hanya mampu tgk jekk.. Crying or Very sad ..Sbb apa aku suka motot ni..?? Design dia yg cun lg menawan..at least utk aku la..hehehe

MV Augusta Brutale 1090RR with ARROW FULL SYSTEM


Details pasal motot ni (standard version) bole la surf kat link ni:
http://www.mvagustausa.com/web-mvagusta/10_BR_1090RR.html

Motorcyclenews Review on MV Augusta Brutale 1099RR Cannonball (Ni version Jahat n Nakal) Twisted Evil Twisted Evil :
http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikereviews/searchresults/Bike-Reviews/MV2/MV-Agusta-Brutale-1099RR-Cannonball/Mv-Agusta/BRUTALE-1090RR/_/R-EPI-125782

_________________
I hate chicken strips.. No No

H/P: 0192020907
BBPIN: 22E98216

adly80
Sergeant
Sergeant

Posts : 315
Join date : 10/03/2011
Age : 36
Location : Gombak

http://pielangbikers.forumms.net

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  karakking on Thu Mar 24, 2011 12:13 pm

adly80 wrote:Motot Idaman aku lak MV Augusta Brutale 1090RR..utk aku design dia mmg menginzalkan..tambahan plak klau dah masuk ekjos ARROW FULL SYSTEM.. cyclops cyclops ...mmg meleleh.. Laughing Laughing ..tapi apakan daya, nak beli motot ni mmg la x mampu..hanya mampu tgk jekk.. Crying or Very sad ..Sbb apa aku suka motot ni..?? Design dia yg cun lg menawan..at least utk aku la..hehehe

MV Augusta Brutale 1090RR with ARROW FULL SYSTEM


Details pasal motot ni (standard version) bole la surf kat link ni:
http://www.mvagustausa.com/web-mvagusta/10_BR_1090RR.html

Motorcyclenews Review on MV Augusta Brutale 1099RR Cannonball (Ni version Jahat n Nakal) Twisted Evil Twisted Evil :
http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikereviews/searchresults/Bike-Reviews/MV2/MV-Agusta-Brutale-1099RR-Cannonball/Mv-Agusta/BRUTALE-1090RR/_/R-EPI-125782

Cantik n menawan, suka tgk tp tak sanggup time nk tkr parts dia tu ....
kenapa la kita gi jual Agusta tu yeak ... jual murah lak tu 1USD or 1 pound?? Evil or Very Mad Evil or Very Mad

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  karakking on Thu Mar 24, 2011 12:14 pm

ko perasan tak meter dia ada gaye ala2 versys!! Twisted Evil

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  adly80 on Thu Mar 24, 2011 12:58 pm

karakking wrote:ko perasan tak meter dia ada gaye ala2 versys!! Twisted Evil

Sempat lg tu promote Versys..!!! tongue tongue

_________________
I hate chicken strips.. No No

H/P: 0192020907
BBPIN: 22E98216

adly80
Sergeant
Sergeant

Posts : 315
Join date : 10/03/2011
Age : 36
Location : Gombak

http://pielangbikers.forumms.net

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  mike on Fri Mar 25, 2011 2:56 pm

dari segi rupa paras, cukup berkenan tengok R6 & CBR600RR.
R6 untuk track, CBR untuk road Rolling Eyes

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  poknik510 on Fri Mar 25, 2011 3:23 pm

amboi..korang sumerrr...minat kat motot mahal2 yerk....motot murah2 tarak minat....huhuhu...aku pun sama laaa...aku minat honda arnab 1000 tuh....selalu jugak berangan2..jika mampu,nak juga memilikinya nanti....emm..kalau dapat..ustazer6 ngan pidos laa aku tapau dulu kat kuala klawang...cheh....angan2....kuat melalut..hehehe...sorry geng...gurau..

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  ~»areff peace~» on Fri Mar 25, 2011 3:47 pm

MV Agusta..



Honda NAS



Sebab moto moto ni exotic..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  zairie537 on Fri Mar 25, 2011 3:56 pm

sekang minat dan berjaya memiliki naked bike.
so pasang impian tuk motor touring mcm:
1. Ducati Multistrade
2. Kawa GTR
3. Honda ST

suka ushar moto sport mcm cbr repsol tu...

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  eejoule on Fri Mar 25, 2011 4:05 pm

~»areff peace~» wrote:MV Agusta..


Sebab moto moto ni exotic..

sah... moto ni kena join 020411 punya ride...

eejoule
Private First Class
Private First Class

Posts : 50
Join date : 21/03/2011
Location : Telok Panglima Garang - Shah Alam

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  ~»areff peace~» on Fri Mar 25, 2011 4:38 pm

eejoule wrote:
~»areff peace~» wrote:MV Agusta..


Sebab moto moto ni exotic..

sah... moto ni kena join 020411 punya ride...

Tak faham ejol.. pe yg sah.. aku xda akad nikah pon..
yg kat Pulau Phuket tu ke?

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  abeyganahsokmo on Fri Mar 25, 2011 7:37 pm

dah sembuh dari demam ni bole la start posting..bagi saya setiap kategori motosikal klau boleh satu hari nnti saya nk buat koleksi...ataupon impian hari ini
1)sport-aprilia rsv4
2)naked-zthou hijau hitam
3)motard-aprilia dorsoduro
4)klasikngangkang-apa2 model dr lee biker jalan pahang.
5)offroad-any ketams

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  BY86 on Fri Mar 25, 2011 7:47 pm

si areff memang laju mcm moto yg dia minat. farao

BY86
Specialist
Specialist

Posts : 114
Join date : 20/03/2011
Age : 44
Location : Kuala Selangor

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  imran Z on Sat Mar 26, 2011 9:58 am

aku plak antara model moto yg aku minat:
1.KTM SMT-990
2.Ducati Multistrada
3.Kawa Z1000 model 09
4.CBR1000 model 2005
5.Kawa GTR
6.Versys..hihihihihi

imran Z
Sniper
Sniper

Posts : 191
Join date : 15/03/2011
Age : 44
Location : Rawang

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  ~»areff peace~» on Sat Mar 26, 2011 4:04 pm

BY86 wrote:si areff memang laju mcm moto yg dia minat. farao

Ade jugak yg nak spam aku...
haha...

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  paktam on Sun Mar 27, 2011 12:45 pm

moto yang paling aku suka ...yang paling aku minatii...handling paling best ialah honda ex5..........pasal aku dah 5 biji pakai.........klu ada rezeki aku nak beli lagi...........kakakakakaka

paktam
Private
Private

Posts : 12
Join date : 18/03/2011
Age : 40
Location : sg buluh /cheras

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  acoustic_energy on Mon Mar 28, 2011 9:03 am

KALAU NAK IKUTKAN MOTOR NIY MENJADI IDAMAN KALBU..WALAUPUN AKU TAK LAJU MACAM OTAI2 KELAWANG...






TAPI MOTOR NIY GAK MENJADI PUJAAN HATI KU..



_________________
www.wellnessshops.net

acoustic_energy
Sniper
Sniper

Posts : 145
Join date : 11/03/2011
Age : 47
Location : PJ>KL>PJ

http://www.wellnessshops.net

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  ~»areff peace~» on Tue Mar 29, 2011 10:23 am

acoustic_energy wrote:KALAU NAK IKUTKAN MOTOR NIY MENJADI IDAMAN KALBU..WALAUPUN AKU TAK LAJU MACAM OTAI2 KELAWANG...



TAPI MOTOR NIY GAK MENJADI PUJAAN HATI KU..



Hahaha.. pe ah bang niy..
org siyus,dia wat lawak lak..


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  adly80 on Tue Mar 29, 2011 10:25 am

~»areff peace~» wrote:
acoustic_energy wrote:KALAU NAK IKUTKAN MOTOR NIY MENJADI IDAMAN KALBU..WALAUPUN AKU TAK LAJU MACAM OTAI2 KELAWANG...



TAPI MOTOR NIY GAK MENJADI PUJAAN HATI KU..



Hahaha.. pe ah bang niy..
org siyus,dia wat lawak lak..



Ini la asal motot PAILANG..kahkahkah..!! bounce bounce

_________________
I hate chicken strips.. No No

H/P: 0192020907
BBPIN: 22E98216

adly80
Sergeant
Sergeant

Posts : 315
Join date : 10/03/2011
Age : 36
Location : Gombak

http://pielangbikers.forumms.net

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  ~»areff peace~» on Tue Mar 29, 2011 10:58 am

adly80 wrote:
~»areff peace~» wrote:
acoustic_energy wrote:KALAU NAK IKUTKAN MOTOR NIY MENJADI IDAMAN KALBU..WALAUPUN AKU TAK LAJU MACAM OTAI2 KELAWANG...



TAPI MOTOR NIY GAK MENJADI PUJAAN HATI KU..



Hahaha.. pe ah bang niy..
org siyus,dia wat lawak lak..



Ini la asal motot PAILANG..kahkahkah..!! bounce bounce

Huhu.. (tergamam)
haha..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  ajaaja on Mon Apr 04, 2011 6:17 pm


hehehehe. Areff dah ada partner spam!

ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  ajaaja on Mon Apr 04, 2011 6:20 pm



Tak ada sapa2 minat Honda CBR1000N naked tu ker?

http://www.google.com.my/imglanding?q=honda+cb+1000&um=1&hl=en&sa=X&tbm=isch&tbnid=5v5clEC6Q4G4UM:&imgrefurl=http://reviews2012.wordpress.com/2011/03/13/honda-cb-1000r-2011/&imgurl=http://reviews2012.files.wordpress.com/2011/03/chloe-honda-cb1000r-grls1.jpg&w=1800&h=1390&ei=KrCZTZ3JJI7KcKrCpZMH&zoom=1&iact=hc&oei=KrCZTZ3JJI7KcKrCpZMH&page=1&tbnh=137&tbnw=177&start=0&ndsp=12&ved=1t:429,r:6,s:0&biw=1024&bih=601

Korang rasa parts Honda vs Kawasaki, harga mahal tak tak or lebih kurang jer..Tq.


ajaaja
Specialist
Specialist

Posts : 108
Join date : 30/03/2011
Location : Shah Alam Bandar Ntah Apa2 0193308887

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  ~»areff peace~» on Mon Apr 04, 2011 8:25 pm

ajaaja wrote:
hehehehe. Areff dah ada partner spam!






_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  WSR770 on Thu Apr 07, 2011 4:16 pm

ajaaja wrote:

Tak ada sapa2 minat Honda CBR1000N naked tu ker?

http://www.google.com.my/imglanding?q=honda+cb+1000&um=1&hl=en&sa=X&tbm=isch&tbnid=5v5clEC6Q4G4UM:&imgrefurl=http://reviews2012.wordpress.com/2011/03/13/honda-cb-1000r-2011/&imgurl=http://reviews2012.files.wordpress.com/2011/03/chloe-honda-cb1000r-grls1.jpg&w=1800&h=1390&ei=KrCZTZ3JJI7KcKrCpZMH&zoom=1&iact=hc&oei=KrCZTZ3JJI7KcKrCpZMH&page=1&tbnh=137&tbnw=177&start=0&ndsp=12&ved=1t:429,r:6,s:0&biw=1024&bih=601

Korang rasa parts Honda vs Kawasaki, harga mahal tak tak or lebih kurang jer..Tq.


aku peminat no 1 CB1000 tu... kalaulah aku kaya, kompom aku beli.. tapi sebabkan harga nak cecah 100k, tunggu kene Toto 4D la baru dapat beli nampaknyer... hehehe..

WSR770
Private
Private

Posts : 40
Join date : 07/04/2011
Age : 36
Location : KL, Gombak & Betong

http://www.mybike-myride.blogspot.com

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  geekmy on Wed Apr 13, 2011 12:35 am

Ada 3 motor yang buat saya rasa lemah bila tengok:

1) ER6F (dah dapat yay yay!)
2) Z1000SX
3) GTR 1400

Tu la suka sangat sports touring. Saya tak berapa suka brand lain tak tau kenapa. Nak Kawasaki jugak.

_________________

Blog • Facebook • Twitter • 017 662 0813

geekmy
Sniper
Sniper

Posts : 38
Join date : 17/03/2011
Age : 34
Location : USJ

http://www.firdouss.com/

Back to top Go down

Re: moto idaman or yg anda suka tengok ... listkan berserta alasannya

Post  Sponsored content Today at 4:37 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum