MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  ~»areff peace~» on Thu Apr 14, 2011 11:24 am

hatta wrote:
zairie537 wrote:Usaha Tangga Kejayaan
Hendak Seribu Daya


betul apa yg burn kata - ubah perspektif sesuatu Nafsu/Keinginan tu kepada satu Cabaran untuk menambahbaik kemampuan diri.
nak hapgrade?? keje keras, berjimat, berhemah dalam belanjawan
nak tambah bini?? tambah ilmu agama, amalkan ilmu yg berfaedah, kumpul kekayaan, etc.

kalau x larat, x daya - then x payah la turutkan sgt keinginan tu.

buat kawan perokok sekalian - bukan niat membangga diri, cuma nak berkongsi - saya dah 8 hari bebas tanpa rokok. setelah menjadi perokok sejak sekian lama.... wuisshhhh, lama sungguh...

sgt terseksa 8 hari ni - walaupun hanya 8 hari.
mudah2an, azam dan perspektif saya akan maintain.
Hendak seribu daya kan??

apa2 pun dtg dari diri kita.. kita yg control dan yang mendorong diri kita.. kalu kita fikir positif, positif lah jadinya.. kali fikir negatif, negatif lah jd nya...yg penting idup mesti mau bahagia, aman, selamat dan sihat dan epy selalu...heee..

tahniah bro zairie yg berjaya mengngontrolkan diri tidak merokok...hee...syabas dan harap anda terus berjaya tanpa rokok...sy ok je, senang je x merokok...hee




_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  zairie537 on Fri Apr 15, 2011 9:39 am

Sad Sad Sad

saya GAGAL!!
setelah masuk hari ke 22, saya gagal mengawal tekanan dan nafsu dalaman utk kembali merokok...
apa yg saya mampu - tidak merokok di pejabat (save 8jam) dan hanya sekotak seminggu...

**klu tts tu - mau sekotak abih......haihhhhhh......

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  karakking on Fri Apr 15, 2011 1:53 pm

zairie537 wrote: Sad Sad Sad

saya GAGAL!!
setelah masuk hari ke 22, saya gagal mengawal tekanan dan nafsu dalaman utk kembali merokok...
apa yg saya mampu - tidak merokok di pejabat (save 8jam) dan hanya sekotak seminggu...

**klu tts tu - mau sekotak abih......haihhhhhh......

Kat umah pun ada sebab juga bro ... sian baby!! (kalau mencari sebab lerrr). Very Happy Very Happy

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  zairie537 on Mon Apr 18, 2011 4:15 pm

kat umah isap kat laman umah....bleh halau nyamuk sekali...lembu tak dapek la nak halau.....hehehe

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  Sponsored content Today at 4:40 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum