MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  abeyganahsokmo on Tue Mar 22, 2011 9:53 pm

Sekali sekali merenung dalam diri,teringat zaman kanak2,zaman sekolah,zaman study,zaman bekerja,zaman berumahtangga,zaman menjadi bapa dan ketua keluarga,namun sentiasa merasakan diri kita belum dapat kepuasan yang sebenar.
Bersyukur jika dibandingkan dengan kekurangan orang lain dan berazam bila melihat kelebihan orang lain.Tapi sampai bila untuk kita berasa tidak puas dengan kehidupan kita?Apa yang kita cari dalam hidup sebenarnya?Berat persoalan niy.


_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  karakking on Wed Mar 23, 2011 8:28 am

itulah manusia, yg menjadikan dunia ini beraneka ragam dan pelbagai ....
kepuasan hidup dlm apa persoalannya? kalau dalam permotoran, kekadang rasa macam tak puas, tapi bila dah pakai yg lain, rasa yg terdahulu lagi baik. Kewangan? Kepuasan macam mana yg di cari .... kebebasan dari hutang? or mampu beli apa saya yg saya mahu? Nanti terlalu banyak duit pun hidup dah tak bebas .. tiada kepuasan dlm kehidupan pulakkk! So kehidupan dan kepuasan adalah reletif, kita kena belajar dlm mensyukuri hidup ini dan enjoy our life sementara boleh enjoy. Hargai anak2 masa anak2 kita masih kecil, nanti bila dah tua, mereka dah besar that moment is no more. Kepuasan dlm mendidik anak akan terlepas, then jgn pulak cari lain sebab that moment ter'miss' dulu!! he he ... Razz Razz Razz

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  ~»areff peace~» on Thu Mar 24, 2011 9:23 am

Kalu hidup tak berapa ada wit.. cukuplah bersyukur ape yang ada..
Klau dah byk wit.. lantaklah mencari kepuassan..
kepuasan yg tidak melanggar syarak.. seperti melancong, kenderaan mewah, bersedekah ker.. beramal jariah ker..
wasslam..

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  Ijam on Thu Mar 24, 2011 10:15 am

Salam...mendalam sungguh maksud yg tersirat....bagi saya syukur alhamdulillah dengan apa yg ada.Kadang2 bila dah ramai berkumpul terniat jugak nak tambah hutang..."hupgred"...tapi bila difikir....lebih baik jangan dulu. Susah bila jiwa kacau ni...makin susah nak melawan nafsu.Yg penting....hidup aman & menikmati nikmat kehidupan semasa masih bernyawa....dan mencukupi bekalan diakhirat nanti.

Ijam
Private
Private

Posts : 15
Join date : 15/03/2011

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  rburns on Thu Mar 24, 2011 11:17 am

Rileks bro.... Be positive...!! Jangan asyik nak menyalahkan nafsu...
Jangan memandang nafsu sebagai satu benda yg negatif..
Kena ingat.. kalau takder nafsu.. alamatnya.. bungkus pastu tanam je la..
Jadi apa sebenarnya nafsu ni...? Nafsu ni... sebenarnya.. KEINGINAN...
Bukankan setiap apa perbuatan kita atau setiap gerak-geri kita adalah keinginan semata2...?
Bukankah dengan sesuatu keinginan baru seluruh tubuh badan kita akan bergerak...
Nak tidur, nak makan, nak naik motor, nak isap rokok, nak solat, nak kerja, even nak bercakap sekali pun adalah dengan keinginan semata2....?
Cumanya dalam setiap keinginan itu kita diberikan 'akal' untuk berfikir...
So apabila disebut nafsu nak hupgred moto sebagai contoh... kenapa benda ni dipandang negatif..?!
Apa salah tukarkan dia jadik positif...?!!
Barulah tubuh badah kita berserta akal yang waras.. akan berusaha mencari jalan untuk mencapai kenginan itu..
Contohnya... bekerja bersungguh2... terbuka hati untuk buat part time bisnes ke...
Barulah orang kita boleh maju...!!! Selamat Maju Jaya... kahkahkah...!!

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  karakking on Thu Mar 24, 2011 11:58 am

yelah sheikh! sesuatu bermula dgn impian diikuti usaha! mantoppp ...

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  poknik510 on Mon Mar 28, 2011 10:53 am

Ijam wrote:Salam...mendalam sungguh maksud yg tersirat....bagi saya syukur alhamdulillah dengan apa yg ada.Kadang2 bila dah ramai berkumpul terniat jugak nak tambah hutang..."hupgred"...tapi bila difikir....lebih baik jangan dulu. Susah bila jiwa kacau ni...makin susah nak melawan nafsu.Yg penting....hidup aman & menikmati nikmat kehidupan semasa masih bernyawa....dan mencukupi bekalan diakhirat nanti.


hahaha...sahabat aku dah bg dia punya ayat tuh...sedih campur terharu bila membacanya...tp kalau duit manyak..hupgred ajerr bro...rugi x menafaat benda yang ader....apalagi...GTR laa bro...hahahahaha....akunak cabottt dah.....kan dia maree......

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  Ijam on Tue Mar 29, 2011 4:25 pm

poknik510 wrote:
Ijam wrote:Salam...mendalam sungguh maksud yg tersirat....bagi saya syukur alhamdulillah dengan apa yg ada.Kadang2 bila dah ramai berkumpul terniat jugak nak tambah hutang..."hupgred"...tapi bila difikir....lebih baik jangan dulu. Susah bila jiwa kacau ni...makin susah nak melawan nafsu.Yg penting....hidup aman & menikmati nikmat kehidupan semasa masih bernyawa....dan mencukupi bekalan diakhirat nanti.


hahaha...sahabat aku dah bg dia punya ayat tuh...sedih campur terharu bila membacanya...tp kalau duit manyak..hupgred ajerr bro...rugi x menafaat benda yang ader....apalagi...GTR laa bro...hahahahaha....akunak cabottt dah.....kan dia maree......
Blake Pare...

Ijam
Private
Private

Posts : 15
Join date : 15/03/2011

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  abeyganahsokmo on Wed Mar 30, 2011 8:41 am

Ijam wrote:
poknik510 wrote:
Ijam wrote:Salam...mendalam sungguh maksud yg tersirat....bagi saya syukur alhamdulillah dengan apa yg ada.Kadang2 bila dah ramai berkumpul terniat jugak nak tambah hutang..."hupgred"...tapi bila difikir....lebih baik jangan dulu. Susah bila jiwa kacau ni...makin susah nak melawan nafsu.Yg penting....hidup aman & menikmati nikmat kehidupan semasa masih bernyawa....dan mencukupi bekalan diakhirat nanti.


hahaha...sahabat aku dah bg dia punya ayat tuh...sedih campur terharu bila membacanya...tp kalau duit manyak..hupgred ajerr bro...rugi x menafaat benda yang ader....apalagi...GTR laa bro...hahahahaha....akunak cabottt dah.....kan dia maree......
Blake Pare...


anak ijam stop main psp lantas menunjukkan Blake Pare kepada Poknik.
Kahkahkahkah...

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  karakking on Wed Mar 30, 2011 8:54 am

blake pare x po lg, takut tubit kapok siee...

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  ~»areff peace~» on Wed Mar 30, 2011 9:55 am

abeytakcuak wrote:


anak ijam stop main psp lantas menunjukkan Blake Pare kepada Poknik.
Kahkahkahkah...

Mule2 aku baca aku ingat Blake Pare tu psp model yang terbaru ke..
rupe nye belakang parang..
huhu.. ore key ell niy..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  poknik510 on Wed Mar 30, 2011 11:21 am

~»areff peace~» wrote:
abeytakcuak wrote:


anak ijam stop main psp lantas menunjukkan Blake Pare kepada Poknik.
Kahkahkahkah...

Mule2 aku baca aku ingat Blake Pare tu psp model yang terbaru ke..
rupe nye belakang parang..
huhu.. ore key ell niy..

arip2...gambar tu bukan belakang parang tu rip...tu mato parang...
karakking: dulu aku ada kapak siee ni..ntah kat mana dah skrg....
abey: ijam ore kayo asal boh.....duit x habis nak makan...habis buat beli jerr..hahahaha

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  zairie537 on Wed Mar 30, 2011 1:21 pm

Usaha Tangga Kejayaan
Hendak Seribu Daya


betul apa yg burn kata - ubah perspektif sesuatu Nafsu/Keinginan tu kepada satu Cabaran untuk menambahbaik kemampuan diri.
nak hapgrade?? keje keras, berjimat, berhemah dalam belanjawan
nak tambah bini?? tambah ilmu agama, amalkan ilmu yg berfaedah, kumpul kekayaan, etc.

kalau x larat, x daya - then x payah la turutkan sgt keinginan tu.

buat kawan perokok sekalian - bukan niat membangga diri, cuma nak berkongsi - saya dah 8 hari bebas tanpa rokok. setelah menjadi perokok sejak sekian lama.... wuisshhhh, lama sungguh...

sgt terseksa 8 hari ni - walaupun hanya 8 hari.
mudah2an, azam dan perspektif saya akan maintain.
Hendak seribu daya kan??

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  ~»areff peace~» on Wed Mar 30, 2011 4:06 pm

zairie537 wrote:Usaha Tangga Kejayaan
Hendak Seribu Daya


betul apa yg burn kata - ubah perspektif sesuatu Nafsu/Keinginan tu kepada satu Cabaran untuk menambahbaik kemampuan diri.
nak hapgrade?? keje keras, berjimat, berhemah dalam belanjawan
nak tambah bini?? tambah ilmu agama, amalkan ilmu yg berfaedah, kumpul kekayaan, etc.

kalau x larat, x daya - then x payah la turutkan sgt keinginan tu.

buat kawan perokok sekalian - bukan niat membangga diri, cuma nak berkongsi - saya dah 8 hari bebas tanpa rokok. setelah menjadi perokok sejak sekian lama.... wuisshhhh, lama sungguh...

sgt terseksa 8 hari ni - walaupun hanya 8 hari.
mudah2an, azam dan perspektif saya akan maintain.
Hendak seribu daya kan??









_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  zairie537 on Thu Mar 31, 2011 7:43 am

TQVM, rep.


zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  karakking on Thu Mar 31, 2011 8:58 am

kalau bulan puasa boleh pulak buat .... lepas azan aje pekena macam sedut tak cukup oksigen Twisted Evil Twisted Evil
Mmg nak seribu daya, aku hidup dikalangan perokok. Malahan mak aku pun dulu hisap rokok!! Masuk sek men pun rakan2 ajak hisap rokok, siap letak rokok di jari punya racun!!
dah masuk universiti sama jugak, kerja jgn cakap laa .... bukan lagi rokok, daun ganja terus masa kat songkhla! oh songkhla ku!! (tu yg tak heran sgt siam n indon nie) Twisted Evil Twisted Evil

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  rburns on Thu Mar 31, 2011 9:12 am

karakking wrote:kalau bulan puasa boleh pulak buat .... lepas azan aje pekena macam sedut tak cukup oksigen Twisted Evil Twisted Evil
Mmg nak seribu daya, aku hidup dikalangan perokok. Malahan mak aku pun dulu hisap rokok!! Masuk sek men pun rakan2 ajak hisap rokok, siap letak rokok di jari punya racun!!
dah masuk universiti sama jugak, kerja jgn cakap laa .... bukan lagi rokok, daun ganja terus masa kat songkhla! oh songkhla ku!! (tu yg tak heran sgt siam n indon nie) Twisted Evil Twisted Evil
tak heran ni biasanya bila dia dah cukup cukup cukup puas.... kahkahkah..!!
kan arep kan... kan kan.....?!!

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  karakking on Thu Mar 31, 2011 10:52 am

rburns wrote:
karakking wrote:kalau bulan puasa boleh pulak buat .... lepas azan aje pekena macam sedut tak cukup oksigen Twisted Evil Twisted Evil
Mmg nak seribu daya, aku hidup dikalangan perokok. Malahan mak aku pun dulu hisap rokok!! Masuk sek men pun rakan2 ajak hisap rokok, siap letak rokok di jari punya racun!!
dah masuk universiti sama jugak, kerja jgn cakap laa .... bukan lagi rokok, daun ganja terus masa kat songkhla! oh songkhla ku!! (tu yg tak heran sgt siam n indon nie) Twisted Evil Twisted Evil
tak heran ni biasanya bila dia dah cukup cukup cukup puas.... kahkahkah..!!
kan arep kan... kan kan.....?!!

Adoiiii.... situ pulakkkkk lol! lol! lol!

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  ~»areff peace~» on Thu Mar 31, 2011 6:51 pm

rburns wrote:
karakking wrote:kalau bulan puasa boleh pulak buat .... lepas azan aje pekena macam sedut tak cukup oksigen Twisted Evil Twisted Evil
Mmg nak seribu daya, aku hidup dikalangan perokok. Malahan mak aku pun dulu hisap rokok!! Masuk sek men pun rakan2 ajak hisap rokok, siap letak rokok di jari punya racun!!
dah masuk universiti sama jugak, kerja jgn cakap laa .... bukan lagi rokok, daun ganja terus masa kat songkhla! oh songkhla ku!! (tu yg tak heran sgt siam n indon nie) Twisted Evil Twisted Evil
tak heran ni biasanya bila dia dah cukup cukup cukup puas.... kahkahkah..!!
kan arep kan... kan kan.....?!!

apsal ada nama aku lak.. kan citer penagihan rokok dan ganja..
tak kaitan..
hehe..
aku x merokok pun..
tak faham soklan ah rburn niy..
hehe..


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  karakking on Fri Apr 01, 2011 8:07 am

sebab katanya arep selalu keluar masuk keluar masuk sana. Sana kan banyak tanah sawah terbiar!! Twisted Evil Twisted Evil

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  abeyganahsokmo on Fri Apr 01, 2011 8:30 am

~»areff peace~» wrote:
rburns wrote:
karakking wrote:kalau bulan puasa boleh pulak buat .... lepas azan aje pekena macam sedut tak cukup oksigen Twisted Evil Twisted Evil
Mmg nak seribu daya, aku hidup dikalangan perokok. Malahan mak aku pun dulu hisap rokok!! Masuk sek men pun rakan2 ajak hisap rokok, siap letak rokok di jari punya racun!!
dah masuk universiti sama jugak, kerja jgn cakap laa .... bukan lagi rokok, daun ganja terus masa kat songkhla! oh songkhla ku!! (tu yg tak heran sgt siam n indon nie) Twisted Evil Twisted Evil
tak heran ni biasanya bila dia dah cukup cukup cukup puas.... kahkahkah..!!
kan arep kan... kan kan.....?!!

apsal ada nama aku lak.. kan citer penagihan rokok dan ganja..
tak kaitan..
hehe..
aku x merokok pun..
tak faham soklan ah rburn niy..
hehe..

kahkahkah korang niyyyy..kahkah

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  mangj on Fri Apr 01, 2011 10:04 am

karakking wrote:sebab katanya arep selalu keluar masuk keluar masuk sana. Sana kan banyak tanah sawah terbiar!! Twisted Evil Twisted Evil

Haaa.. Aref dah tukar bidang dri teknikal ke pertanian...? Kat seberang lak tu...
Syabas... Petani Jaya...
Tahniah kerana berjaya memotivasi diri sendiri...
Saya pulak..? Bila yer..?

mangj
Specialist
Specialist

Posts : 117
Join date : 15/03/2011

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  zairie537 on Fri Apr 01, 2011 2:51 pm

mangj wrote:Saya pulak..? Bila yer..?

ko pun nak jugak?? jgn mang jgnnn...
ilmu kita ni x setinggi arep. dia dah tahap lagenda...
tanah sawah pun dia buleh tanam anggur.... dahsyat dia tuuu...

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  hatta on Tue Apr 12, 2011 5:32 pm

zairie537 wrote:Usaha Tangga Kejayaan
Hendak Seribu Daya


betul apa yg burn kata - ubah perspektif sesuatu Nafsu/Keinginan tu kepada satu Cabaran untuk menambahbaik kemampuan diri.
nak hapgrade?? keje keras, berjimat, berhemah dalam belanjawan
nak tambah bini?? tambah ilmu agama, amalkan ilmu yg berfaedah, kumpul kekayaan, etc.

kalau x larat, x daya - then x payah la turutkan sgt keinginan tu.

buat kawan perokok sekalian - bukan niat membangga diri, cuma nak berkongsi - saya dah 8 hari bebas tanpa rokok. setelah menjadi perokok sejak sekian lama.... wuisshhhh, lama sungguh...

sgt terseksa 8 hari ni - walaupun hanya 8 hari.
mudah2an, azam dan perspektif saya akan maintain.
Hendak seribu daya kan??

apa2 pun dtg dari diri kita.. kita yg control dan yang mendorong diri kita.. kalu kita fikir positif, positif lah jadinya.. kali fikir negatif, negatif lah jd nya...yg penting idup mesti mau bahagia, aman, selamat dan sihat dan epy selalu...heee..

tahniah bro zairie yg berjaya mengngontrolkan diri tidak merokok...hee...syabas dan harap anda terus berjaya tanpa rokok...sy ok je, senang je x merokok...hee

hatta
Private
Private

Posts : 39
Join date : 29/03/2011
Age : 38
Location : N9

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  karakking on Wed Apr 13, 2011 8:00 am

patut la abg airie kita muka makin berseri2! Very Happy

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: MENCARI KEPUASAN HIDUP ATAU BERSYUKUR APA YANG ADA?

Post  Sponsored content Today at 4:44 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum