hobby lain selain bermotosikal

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

hobby lain selain bermotosikal

Post  karakking on Tue Mar 22, 2011 9:23 am

moved http://pielangbikers.com/viewtopic.php?f=26&t=51

apakah hobby lain anda selain dari bermotosikal dan apa yg telah anda miliki utk memenuhi hobby anda? Saya mulakan ...

Hobby masa anak2 dulu mandi sungai, pakar dlm tiruk meniruk ... kelengkapan tiada, hanya berbekalkan seluar pendek dah cukup. Tuala mandai pun tak yah bawak dulu. Boleh katakan tiap2 petang terjun sungai dari jambatan or pokok tepi sungai! So kalau kebetulan jumpa sungai yg dlm, rasanya skill tu masih ada Laughing Laughing

Bila dah masuk asrama, hobby terpaksa di tukar kepada membaca! Yelah, apa lagi nak buat kan kat asrama.
Lepas masuk ke universitas, hobby bermotosikal dgn menjelajah ke air terjun dgn rakan2 bermula. So skill masa anak2 di aplikasikan sekali lagi. Bila dah dewasa nie, macam2 la pulak aku buat. Nnt di ceritakan lagi!

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  eejoule on Tue Mar 22, 2011 12:28 pm

best nih...Smile
cer citer... cer citer...

eejoule
Private First Class
Private First Class

Posts : 50
Join date : 21/03/2011
Location : Telok Panglima Garang - Shah Alam

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  adly80 on Tue Mar 22, 2011 1:26 pm

Mana sambungan ni..?? afro

_________________
I hate chicken strips.. No No

H/P: 0192020907
BBPIN: 22E98216

adly80
Sergeant
Sergeant

Posts : 315
Join date : 10/03/2011
Age : 36
Location : Gombak

http://pielangbikers.forumms.net

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  ~»areff peace~» on Tue Mar 22, 2011 1:43 pm

Ane sambunganye..

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  izzy on Tue Mar 22, 2011 2:01 pm

nak sambungan kena la bayarr. btul takkkk? hahha

izzy
Specialist
Specialist

Posts : 183
Join date : 11/03/2011

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  poknik510 on Wed Mar 23, 2011 7:19 am

hahaha..hobi aku masa kecil dulu pun sama macam karakking jugak...mandi sungai...cari ikan sungai....dan kebanyakan aktiviti masa kecil ku dihabiskan di sungai....bila dah bekerja mcm sekarang ni...hobi aku masa kecil dulu sama mcm sekarang...aku pg menyelam(scuba)...tangkap ikan...heheh...sungai dan laut...kerana dah memang kkeje aku mcm tuh....so hobi aku masa kecil dan skrg ni same lerr....

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  karakking on Wed Mar 23, 2011 9:27 am

sama lah poknik ... jum kita memedap puyoh??

Ada sesiapa terror menjerat burung wak2 tak? Tu yg aku tak kisah sgt korang exotic2 tu!! Camnapun menjerat wak2 and burung merbah expert, tp menahan jaring wak2 tak pernah buat. Menjebak wak2 dgn denak biasalah. Denak burung wak2 org tua aku mati akibat makan belalang pelesit, jadi hobby tu tak lama utk aku. Yg bestnya kalau masuk burung seakan ayam2, burung nie pandai buat-buat pengsan or mati dlm jebak, bila letak aje kat luar jebak, dia pun terus terbang!!

Merbah lak aku belajar dgn jiran aku. My record dlm menjerat burung merbah 9 ekor sehari. Pakai tali nylon dan berumpankan betik. Masa aku nak ambil penilaian darjah 5 yg seakan2 UPSR la sekarang nie ... Semuanya tinggal kenangan, hobby zaman budak2.

Cuma kadang2 aku masih buat sampai ler nie menahan tauk or tajur ikan haruan or toman. Duduk kampung, dapat juga buat lauk! Sampai anak2 saudara aku pun heran, tukang cari minyak, tapi pandai cari ikan?? Very Happy Very Happy


karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  rashidi on Wed Mar 23, 2011 10:17 am

Apa wak wak ni.... Aku punya burung aku Jaga aaa... Twisted Evil

Jangan main burung wak, wak ngilu tau.... Mencik aa Abam Karak king... Mad

_________________
Akan ku jelajahi keseluruhan Negara Gajah Putih, berkumpulan atau bersaorangan...
PJR 3161 One and Only ER6 with Vance & Hines Exhaust in malaya.

rashidi
Commanding Officer
Commanding Officer

Posts : 207
Join date : 13/03/2011
Age : 52
Location : Ampang/KLCC/Ampang

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  karakking on Wed Mar 23, 2011 10:19 am

rashidi wrote:Apa wak wak ni.... Aku punya burung aku Jaga aaa... Twisted Evil

Jangan main burung wak, wak ngilu tau.... Mencik aa Abam Karak king... Mad

OOooo nie la bapak Wak Wak ...
Nanti aku ajak pok nik jaring or 'pukat'kan. Twisted Evil Twisted Evil

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  imran Z on Wed Mar 23, 2011 6:40 pm

hobi aku selain bermotosikal...aku suka mengumpul setem dan membaca buku.....klu cita2 tu..klu boleh nak jadi ahli Bomba...kihkihkihkih..

imran Z
Sniper
Sniper

Posts : 191
Join date : 15/03/2011
Age : 44
Location : Rawang

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  eejoule on Wed Mar 23, 2011 8:13 pm

karakking wrote:
rashidi wrote:Apa wak wak ni.... Aku punya burung aku Jaga aaa... Twisted Evil

Jangan main burung wak, wak ngilu tau.... Mencik aa Abam Karak king... Mad

OOooo nie la bapak Wak Wak ...
Nanti aku ajak pok nik jaring or 'pukat'kan. Twisted Evil Twisted Evil

haaa.... yg ni tak makan dedak tauu... Very Happy

eejoule
Private First Class
Private First Class

Posts : 50
Join date : 21/03/2011
Location : Telok Panglima Garang - Shah Alam

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  pokmberk on Wed Mar 23, 2011 8:35 pm

mandi laut, masuk hutan, tengok 'lampam'....tp skrg ni berehat sekejap lah...........

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  poknik510 on Thu Mar 24, 2011 7:22 am

citer pasal mendap burung wak2...ni....smpi skrg aku masih aktif memasang jaring burung wak2...bila hujung minggu...time free..aku balik ler kerumah ipar aku kat kg(sebelah kg karakking)..aku cukup suka kg tu...banyak aktiviti boleh buat...sebelah siang....tahan pukat ikan...sebelah malam tahan pukat wak2 dan mendap puyoh...x pun masuk bukit...cari pelanduk....jiwa aku tenang di sana...penuh aktiviti...patut karakking sanggup berulang alik dari kg sertik ke klcc dengan jarak lebih kurang 100km sehala....tabik laaa sama lu karakking...

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  eejoule on Thu Mar 24, 2011 7:35 am

poknik510 wrote:citer pasal mendap burung wak2...ni....smpi skrg aku masih aktif memasang jaring burung wak2...bila hujung minggu...time free..aku balik ler kerumah ipar aku kat kg(sebelah kg karakking)..aku cukup suka kg tu...banyak aktiviti boleh buat...sebelah siang....tahan pukat ikan...sebelah malam tahan pukat wak2 dan mendap puyoh...x pun masuk bukit...cari pelanduk....jiwa aku tenang di sana...penuh aktiviti...patut karakking sanggup berulang alik dari kg sertik ke klcc dengan jarak lebih kurang 100km sehala....tabik laaa sama lu karakking...

sebab tu karakking is the king KING... cheers cheers

eejoule
Private First Class
Private First Class

Posts : 50
Join date : 21/03/2011
Location : Telok Panglima Garang - Shah Alam

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  pokmberk on Thu Mar 24, 2011 8:15 am

poknik510 wrote:citer pasal mendap burung wak2...ni....smpi skrg aku masih aktif memasang jaring burung wak2...bila hujung minggu...time free..aku balik ler kerumah ipar aku kat kg(sebelah kg karakking)..aku cukup suka kg tu...banyak aktiviti boleh buat...sebelah siang....tahan pukat ikan...sebelah malam tahan pukat wak2 dan mendap puyoh...x pun masuk bukit...cari pelanduk....jiwa aku tenang di sana...penuh aktiviti...patut karakking sanggup berulang alik dari kg sertik ke klcc dengan jarak lebih kurang 100km sehala....tabik laaa sama lu karakking...

pok nik.........tobat aku nok ikut..

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  rburns on Thu Mar 24, 2011 8:36 am

ni kisah hobi ker kisah masa budak2....?!!
tukar kisah budak2 la... hehehehe...

aku masa budak2 ni membesar sebagai budak kampung yg kegiatan ekonomi di kampung aku ialah sawah padi dan diselangselikan dgn penanaman tembakau... Kira dulu aku memang bergelumang dgn lumpur la... Yg best permainan kat kampung aku time budak2 dulu ikut trend... kalau time main guli, satu kampung budak2 main guli.. penuh je poket dgn guli bila jalan keliling kampung.. time main gasing.. semua main gasing.. time musim padi.. time tu pulak main layang2... Ingat citer pasal layang2 ni.. aku dulu kira champion jugakla dalam kampung.. kahkahkah dulu permainan semua buat sendiri beb... pastu fight.. buat tali kaca... ni arwah atuk aku yg ajar... Menimba ikan, jerat burung tu ada jugak join budak2 kampung walaupun aku x pakar...
alamak... boss aku panggil pak.. nanti aku sambung..

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  karakking on Thu Mar 24, 2011 9:11 am

nak citer hobby sekarang, tercerita hobby masa zaman dolu2. Sebab zaman sekarang nie ada lagi ke budak2 buat? Aku rasa ada kot kat kg2 yg jauh sikit dari pembangunan. Kalau kat kg aku dok tu, takde lain ler merempit and ronda2 pusing kampung je aku tgk.

Mungkin dulu2 susah, maka hobby2 mewah nie kurang! So aku dah jumpa doh geng memedap dan menimba ikan nie!! Jommm bila2 musim kering! Very Happy


karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  rburns on Thu Mar 24, 2011 10:55 am

karakking wrote:nak citer hobby sekarang, tercerita hobby masa zaman dolu2. Sebab zaman sekarang nie ada lagi ke budak2 buat? Aku rasa ada kot kat kg2 yg jauh sikit dari pembangunan. Kalau kat kg aku dok tu, takde lain ler merempit and ronda2 pusing kampung je aku tgk.

Mungkin dulu2 susah, maka hobby2 mewah nie kurang! So aku dah jumpa doh geng memedap dan menimba ikan nie!! Jommm bila2 musim kering! Very Happy
Dulu dok kampung mana ada hobby mewah...
Permainan kebanyakannya buat sendiri...
Dulu main combat pakai senapang kayu peluru buah cenerai...
Buat 'letup2' pakai buluh..
Bom pakai tanah liat kepal.... Itupun boleh lebam2 badan..
Sekarang org dah main paint ball...

Dulu nak main layang2 pun buat sendiri...
Nak berapa besau pun boleh.. Nak carik buluh senang je...
Tali siap modified tambah 'gelas' org Melaka panggil...
Tumbuk kaca sampai halus kemudia masak dgn gam...
Barulah boleh fight.. tengok sapa punya yang 'hanyut' nanti.. kehkehkeh...
Sekarang... beli je layang2 buatan China.. macam2 bentuk ada...

Dulu pantang nampak kalau tali air atau tempat ada ikan 'menangkap'....
Ajak 2/3 member... kejap je kitaorg keringkan air dia...
Setakat ikan keli besar lengan atau ular air tu.. buat main jer....
Lintah tu xyah cakap la...
Tapi tu la... zaman dah berubah... Dah duduk bandar besar....
Sekarang kalau nak suruh tangkap ular.... eii.. geli mak nokk...!! Kahkahkah...!!!

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  pokmberk on Thu Mar 24, 2011 12:15 pm

karakking wrote:nak citer hobby sekarang, tercerita hobby masa zaman dolu2. Sebab zaman sekarang nie ada lagi ke budak2 buat? Aku rasa ada kot kat kg2 yg jauh sikit dari pembangunan. Kalau kat kg aku dok tu, takde lain ler merempit and ronda2 pusing kampung je aku tgk.

Mungkin dulu2 susah, maka hobby2 mewah nie kurang! So aku dah jumpa doh geng memedap dan menimba ikan nie!! Jommm bila2 musim kering! Very Happy


nanti kita bawak pam...baru riuh satu kampung....tobat aku nak pegi.......

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  paiz#16 on Thu Mar 24, 2011 10:35 pm

hobby saya selain dri bermotosikal ialah bermain golf.

taaapiiiiiiiii baru tahap beginner lagi.. ade sesiapa golfer kt PB nie?

boleh bagi ilmu sama2 nnt.. Embarassed

paiz#16
Maintenance Staff

Posts : 188
Join date : 12/03/2011
Location : GOMBAK - SHAH ALAM

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  karakking on Fri Mar 25, 2011 8:57 am

pokmberk wrote:

nanti kita bawak pam...baru riuh satu kampung....tobat aku nak pegi.......[/quote]

Tunggu hari kering. Byk lopak kat Kg tu. Last 2 year tak yah pakai pam or timba pun main cekau je dgn tangan. Nak kena rajin ronda2 ladang! Nie yg buat aku nak cr motocross lak! bounce bounce

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  ~»areff peace~» on Fri Mar 25, 2011 1:55 pm

Aku dah kurang dah berpaintball sejak ber biker..
huhu..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  mike on Fri Mar 25, 2011 2:51 pm

mike kalo ada music show indie pegi laa gak kadang2 tu.
26/03 ni ada satu kat lot10 sempena earth hour start at 830, yg mike tau perform hari tu reza salleh dgn diandra arjunaidi.
hmmm..ble laa muto nk siap cat neh...


mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  poknik510 on Fri Mar 25, 2011 3:26 pm

pokmberk wrote:
poknik510 wrote:citer pasal mendap burung wak2...ni....smpi skrg aku masih aktif memasang jaring burung wak2...bila hujung minggu...time free..aku balik ler kerumah ipar aku kat kg(sebelah kg karakking)..aku cukup suka kg tu...banyak aktiviti boleh buat...sebelah siang....tahan pukat ikan...sebelah malam tahan pukat wak2 dan mendap puyoh...x pun masuk bukit...cari pelanduk....jiwa aku tenang di sana...penuh aktiviti...patut karakking sanggup berulang alik dari kg sertik ke klcc dengan jarak lebih kurang 100km sehala....tabik laaa sama lu karakking...

pok nik.........tobat aku nok ikut..

insyaallah..pokmberk..jika berkelapangan....kite pg sana nanti..alaaa..jap ajerr...sebelah kg karakking...x habis pun setangki minyak er6f kau tu...

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  zairie537 on Fri Mar 25, 2011 3:50 pm

sekang suka kumpul pembuka tin minuman ringan aluminium.
saja...nak kumpul setem, pyh sgt nak cari setem sekang...
so, di samping membantu kebersihan dan kempen 3R (reuse, reduce, recycle), bleh la dijadikan hobi

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: hobby lain selain bermotosikal

Post  Sponsored content Today at 4:39 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum