Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  rashidi on Thu Mar 24, 2011 10:10 am

poknik510 wrote:pokmberk weiiii..jago2 dengan org yang bernamo en rashidi tu...dia tu..bukan peminat MU tu..dia ni tunggu peluang nak libas kite jerr ni...hati2.....

Yerrrr... dari no 5, ke no 4

Sekarang dah no 3

lol! lol! lol! lol! lol!

_________________
Akan ku jelajahi keseluruhan Negara Gajah Putih, berkumpulan atau bersaorangan...
PJR 3161 One and Only ER6 with Vance & Hines Exhaust in malaya.

rashidi
Commanding Officer
Commanding Officer

Posts : 207
Join date : 13/03/2011
Age : 52
Location : Ampang/KLCC/Ampang

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Thu Mar 24, 2011 12:12 pm

Ni berita minggu lepas........x tau btul tidak(rasanya nak gaji lebih ni)

Nani didakwa akan tinggalkan Man Utd

Pemain sayap Manchester United, Nani didakwa akan meninggalkan Old Trafford tamat musim ini untuk menyertai Seria A Itali walaupun berada pada prestasi terbaik musim ini di England.

Berdasarkan surat khabar Inggeris, Nani telah memaklumkan rakannya dan keluarganya untuk meninggalkan England dan telah menyuruh agennya untuk menilai di Itali.

Nani telah berjaya menghasilkan 10 gol dan 15 bantuan bol musim ini dan beliau sudah rasa yang beliau telah cukup buktikan dirinya di England dan berminat untuk melalui cabaran baru.

Selain itu, Nemanja Vidic, Patrice Evra dan Wayne Rooney telahpun disuruh untuk kekal di kelab ketika mereka mahu meninggalkan Red Devils dan sekiranya Nani meninggalkan United, ianya menjadi masalah kepada Sir Alex Ferguson yang telah membimbing pemain itu sejak 2007.

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  poknik510 on Fri Mar 25, 2011 3:31 pm

ni baru betul..bahasa jiwa bangsa....ulas laa kot bahasa kite...hhehehehe....x po pokmberk...kite beli pemain lain pulak...kita banyok pitih keeee...x macam kelab yang dok no 3 dlm liga skrg ni...pitih x berapa jenuh....dengan adly 80 pun kena jago2....musuh dalam seluar dalam dia tuh....penyokong newcastle tu....hahahahaha

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  BY86 on Fri Mar 25, 2011 3:36 pm

[quote="poknik510"]ni baru betul..bahasa jiwa bangsa....ulas laa kot bahasa kite...hhehehehe....x po pokmberk...kite beli pemain lain pulak...kita banyok pitih keeee...x macam kelab yang dok no 3 dlm liga skrg ni...pitih x berapa jenuh....dengan adly 80 pun kena jago2....musuh dalam seluar dalam dia tuh....penyokong newcastle tu....hahahahaha

relax Pok Nik ambo ado meriam The Gunners-ganas benda ni bom

BY86
Specialist
Specialist

Posts : 114
Join date : 20/03/2011
Age : 44
Location : Kuala Selangor

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Fri Mar 25, 2011 4:33 pm

poknik510 wrote:ni baru betul..bahasa jiwa bangsa....ulas laa kot bahasa kite...hhehehehe....x po pokmberk...kite beli pemain lain pulak...kita banyok pitih keeee...x macam kelab yang dok no 3 dlm liga skrg ni...pitih x berapa jenuh....dengan adly 80 pun kena jago2....musuh dalam seluar dalam dia tuh....penyokong newcastle tu....hahahahaha

x pe pok nik......itu perkara biasa sahaja....... bounce bounce bounce

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Fri Mar 25, 2011 4:36 pm

[quote="BY86"]
poknik510 wrote:ni baru betul..bahasa jiwa bangsa....ulas laa kot bahasa kite...hhehehehe....x po pokmberk...kite beli pemain lain pulak...kita banyok pitih keeee...x macam kelab yang dok no 3 dlm liga skrg ni...pitih x berapa jenuh....dengan adly 80 pun kena jago2....musuh dalam seluar dalam dia tuh....penyokong newcastle tu....hahahahaha

relax Pok Nik ambo ado meriam The Gunners-ganas benda ni bom

BY, setan merah kalis bom...kah3x

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  BY86 on Fri Mar 25, 2011 7:56 pm


BY, setan merah kalis bom...kah3x[/quote]

tak pe Pok Nik tinggi ilmu kebatinannya Laughing

BY86
Specialist
Specialist

Posts : 114
Join date : 20/03/2011
Age : 44
Location : Kuala Selangor

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  poknik510 on Mon Mar 28, 2011 10:33 am

hahaha.....by pakai merian skrg yerrr...hehehehehe...tembak team wak udah ler by..

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  rashidi on Mon Mar 28, 2011 11:47 am

poknik510 wrote:hahaha.....by pakai merian skrg yerrr...hehehehehe...tembak team wak udah ler by..

Ehem ehem...
Now no 3... lol!

_________________
Akan ku jelajahi keseluruhan Negara Gajah Putih, berkumpulan atau bersaorangan...
PJR 3161 One and Only ER6 with Vance & Hines Exhaust in malaya.

rashidi
Commanding Officer
Commanding Officer

Posts : 207
Join date : 13/03/2011
Age : 52
Location : Ampang/KLCC/Ampang

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  poknik510 on Wed Mar 30, 2011 7:46 am

rashidi wrote:
poknik510 wrote:hahaha.....by pakai merian skrg yerrr...hehehehehe...tembak team wak udah ler by..

Ehem ehem...
Now no 3... lol!

buat apa no 3....amik laa no satu kallu mampu...hehehehehe... Laughing Laughing Razz

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Wed Mar 30, 2011 2:21 pm

Ferguson : Persahabatan antarabangsa buang masa

Pengurus Manchester United, Sir Alex Ferguson percaya perlawanan persahabatan antarabangsa merupakan suatu perkara yang teruk dan melabelkan ianya sebagai membazir masa sekiranya dibandingkan dengan kejohanan utama.

"Saya sukakan semua kejohanan," kata Ferguson. "Pemain sepatutnya bermain dalam kejohanan besar seperti Liga Juara - Juara dan Piala Dunia."

"Tetapi perlawanan persahabatan hanya membuang masa. Kami sentiasa katakan begitu. Saya tidak dapat memahami sepenuhnya. Tetapi setiap kali ada persahabatan, kamu dapat enam hingga tujuh pemain dipanggil. Ianya sesuatu yang teruk bagi pengurus kerana perlu membina paskan yang kurang."

Antara pemain United yang terlibat dengan perlawanan antarabangsa ialah Wayne Rooney, Javier Hernandez, Nani, Antonio Valencia, Patrice Evra dan Jonny Evans.

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  poknik510 on Fri Apr 01, 2011 1:06 pm

naya laa kalau mcm tu pokmberk.......pemain MU banyak terlibat ngan friendly...x mcm pemain kelab lain./...ehem2...jgn mare yerr...hahahahaha

_________________
Berilmu tanpa beramal adalah sia-sia, Beramal tanpa ilmu adalah gil!

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Fri Apr 01, 2011 1:32 pm

Pengurus pilih Man Utd juara liga

Majoriti pengurus Liga Perdana percaya Manchester United mampu mengekalkan kedudukan teratas liga dan menjuarai piala itu musim ini.

Tinjauan yang dilakukan oleh sebuah badan memaklumkan 80% pengurus memilih United sebagai juara Liga Perdana musim ini sekali gus mencatatkan rekod kemenangan terbanyak iaitu 19 kejuaraan mengatasi Liverpool.

Sir Alex Ferguson telah membawa United sebanyak 11 kejuaraan liga setakat ini dan ketika beliau mencapai kejuaraan liga pertama, Liverpool telah pun memenanginya sebanyak 18 kali.

Bagaimanapun hanya 7% pengurus percaya Arsenal mampu mengejar United untuk menjulang mahkota liga dipenghujung musim walaupun ketinggalan lima mata dengan kelebihan satu perlawanan.

Selain itu, angka yang sama turut dicatatkan yang mempercayai Chelsea akan bangkit untuk mengekalkan kejuaraan mereka.

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  rashidi on Fri Apr 01, 2011 2:22 pm

pokmberk wrote:Selain itu, angka yang sama turut dicatatkan yang mempercayai Chelsea akan bangkit untuk mengekalkan kejuaraan mereka.


lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

_________________
Akan ku jelajahi keseluruhan Negara Gajah Putih, berkumpulan atau bersaorangan...
PJR 3161 One and Only ER6 with Vance & Hines Exhaust in malaya.

rashidi
Commanding Officer
Commanding Officer

Posts : 207
Join date : 13/03/2011
Age : 52
Location : Ampang/KLCC/Ampang

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Fri Apr 01, 2011 2:38 pm

rashidi wrote:
pokmberk wrote:Selain itu, angka yang sama turut dicatatkan yang mempercayai Chelsea akan bangkit untuk mengekalkan kejuaraan mereka.


lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

ok la tu en rashidi, pokmberk ni kan demokrasi sbb tu nama Chelsea pun pokmberk bubuh......

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Fri Apr 01, 2011 2:40 pm

Jangan lupa MU fan...

WEST HAM V MAN UNITED ......Sat Apr 02 2011 20:45:00 GMT+0800 (Malay Peninsula Standard Time)




Last edited by pokmberk on Fri Apr 01, 2011 2:49 pm; edited 1 time in total

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Fri Apr 01, 2011 2:47 pm

pokmberk wrote:
rashidi wrote:
pokmberk wrote:Selain itu, angka yang sama turut dicatatkan yang mempercayai Chelsea akan bangkit untuk mengekalkan kejuaraan mereka.


lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

ok la tu en rashidi, pokmberk ni kan demokrasi sbb tu nama Chelsea pun pokmberk bubuh......

tapikan, tapikan, en rasidi kan...ada harapan ke??? Rasanya berlari & berkejaran dgn Arsenal je lah

Man Utd 30 63
Arsenal 29 58
Chelsea 29 54
Man City 30 53


pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Sun Apr 03, 2011 3:34 pm

West Ham United 2
Manchester United 4


Scorer: Noble (11, 24)
Scorer: Rooney (64, 73, 79)
Scorer: Hernandez (84)


Wayne Rooney scored a dramatic hat-trick as Manchester United produced another sensational late comeback to beat West Ham United and edge closer to the Barclays Premier League title.
United appeared certain to open the door for Arsenal and Chelsea when their defence went into meltdown, gifting the Hammers two first-half penalties which Mark Noble duly dispatched.
But the leaders were rewarded for going for broke in the second half, Rooney starting the fightback with just 25 minutes remaining, completing his 14-minute treble from the spot before substitute Javier Hernandez sealed the points.
The result moved United eight points clear ahead of Arsenal and Chelsea before their respective fixtures, while dragging West Ham back into the drop zone on goal difference.
Robert Green was forced to tip over Chris Smalling's header from Ryan Giggs' fourth-minute corner.
United were dominant but fell behind in dramatic fashion in the 10th minute when a long ball from Thomas Hitzlsperger cleared the entire defence to put Carlton Cole clean through.
The striker hesitated and Patrice Evra looked to have recovered but the full-back handled the ball and Lee Mason pointed to the spot.

DIFFICULT VOLLEY
Noble sent Tomasz Kuszczak - in for the injured Edwin van der Sar - the wrong way and Upton Park erupted, but West Ham were immediately on the back foot again, giving United far too much time and space out wide.
A desperate clearance from Manuel da Costa denied Giggs but the Hammers settled and United pressed the self-destruct button again in the 24th minute.
Cole teased Vidic on the edge of the box and the Serbian took the bait, tripping the forward for an obvious foul.
It was tight as to whether the offence took place outside the box but Mason had no doubt and Noble blasted penalty number two into the roof of the net.
The bizarre pattern of the match continued and United looked certain to pull one back just past the half hour, the fit-again Park Ji-sung blasting a left-foot drive too close to Robert Green, who nevertheless pulled off a superb reaction save.
Hitzlsperger blasted a difficult volley from Gary O'Neils' cross wide and although the visitors ended the half stronger, Vidic pressed the self-destruct button again when he hauled down Demba Ba three minutes from the break.
The United captain was last man but was spared a red card, with Mason appearing to decide Ba would not have retrieved the loose ball.

INSTANT IMPRESSION
Ferguson threw on Hernandez for Evra after the interval, moving Giggs to left-back.
The substitute almost made an instant impression when his improvised flick from Giggs' cross sailed over.
Vidic could easily have earned a second yellow card after tangling again with Ba.
United went for broke in the 64th minute when Dimitar Berbatov replaced Park as they were awarded a free-kick, which saw them finally get back in the match as Rooney curled home from 25 yards.
Cole was replaced by Frederic Piquionne before Green saved from Berbatov from the tightest of angles.
Rooney came to the rescue again when Antonio Valencia's ball found him on the edge of the box and West Ham's defence allowed him to take a touch and fire low across Green.
United were rampant and were awarded a penalty of their own for handball with 12 minutes remaining.
Fabio's skill left Matthew Upson on the deck and when the defender got back up, the full-back kicked the ball against his arm.
Rooney stepped up to complete the most unlikely of hat-tricks.
Gibson should have made it 4-2 before West Ham threw on Victor Obinna and Robbie Keane for O'Neil and Noble.
Smalling survived another handball shout before Hernandez pounced on a piece of poor defending six minutes from time to turn in Giggs' cross.
Rooney was withdrawn for Nani as United comfortably saw out their latest fightback.

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Sun Apr 03, 2011 3:35 pm

Rooney : Pelawat takutkan Old Trafford
Penyerang Manchester United, Wayne Rooney menyifatkan ketakutan pasukan pelawat di Old Trafford memberi peluang kepada beliau untuk menakutkan pertahanan.
United hanya gagal meraih dua mata musim ini di hadapan penyokong mereka musim ini dengan memperolehi 43 mata dari 45 mata. "Kami sentiasa jangka untuk menang di laman sendiri," kata Rooney.
"Kami sentiasa percaya kami mampu menang dengan sesiapa pun. Saya pernah menjadi pemain pelawat di bilik persalinan dan saya tahu betapa takutnya kamu rasa sebelum perlawanan bermula."
Rooney menyifatkan United telah pun memenangi psikologi sebelum perlawanan bermula dan ianya menjadikan pemain United tidak takut untuk menerima kunjungan dan percaya mereka mampu menang.

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Sun Apr 03, 2011 3:36 pm

Ferdinand pulih bonus buat Man Utd
Pemain bermasalah yang kerap cedera, Rio Ferdinand memberi kejutan kepada Manchester United selepas kembali ke latihan sebaik mengalami kecederaan dua minggu.
Sebelum ini, Sir Alex Ferguson mengesahkan ketua pasukan kelabnya itu akan terlepas baki aksi musim ini namun pemain kebangsaan England itu membuktikan yang beliau masih berpeluang untuk membantu United mengharungi liku di penghujung musim.
Ferdinand tidak dijangkakan mampu bermain dalam perlawanan suku akhir Liga Juara - Juara Eropah menentang Chelsea namun beliau mungkin dapat diturukan pada 9 April untuk perlawanan liga menentang Fulham.
"Beliau telah mula berlatih. Beliau sudah belatih pagi ini tetapi kamu tahu sesi pagi Jumaat adalah sesi latihan ringan," kata Ferguson.
"Saya akan membawanya kembali dan memberikan rehat, saya rasa perlawanan menentang Fulham adalah yang terbaik untuk menurunkannya."

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Wed Apr 06, 2011 7:24 am

Jangan lupa MU fan...

United head to Stamford Bridge, seeking an away goal in the first leg of the Champions League quarter-final...

CHELSEA V MAN UNITED

...... kick-off time: 07 April 2011 02:45:00 MALAYSIA (Kuala Lumpur)

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  poknik510 on Wed Apr 06, 2011 9:41 am

hahahaha...yesss...kite tengok sapo yang kenerrr....hehehehe..mana wak nih....

_________________
Berilmu tanpa beramal adalah sia-sia, Beramal tanpa ilmu adalah gil!

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Sat Apr 09, 2011 10:22 am


Chelsea 0 United 1

It's advantage United at half-time in the all-English Champions League quarter-final, thanks to Wayne Rooney's second opening goal in two missions on Chelsea's manor and a sterling rearguard action.

While the Reds won't be as comfortable as Real Madrid (4-0), Schalke (5-2) and Barcelona (5-1) heading into next week's second legs, Sir Alex Ferguson's men will still be favourites to reach the semi-finals after this psychologically significant win at Stamford Bridge. It was United's first victory in Chelsea's backyard since April 2002 when Rooney was a sixteen year-old still awaiting his senior Everton debut and the Reds were chasing, ultimately in vain, a fourth successive league title.

Rio Ferdinand - United's major signing in that same year, 2002 - returned to the Reds' line-up for his first appearance since 1 February and made a confident start, beating the diving Fernando Torres to a low ball in from the right. The same Chelsea striker buzzed around the United area in the early stages but his only shot on target was straight at Edwin van der Sar, also back in action after missing the weekend's win at West Ham.

More Wayne Rooney headlines flashed in front of our eyes momentarily when he collapsed in pain in the third minute, after Michael Essien’s raised studs caught the Reds forward on the top of the foot. Fortunately Rooney recovered, while his Ghanaian assailant escaped a caution.





pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Sat Apr 09, 2011 10:30 am

Jangan lupa MU fan...

MAN UNITED v FULHAM

...... kick-off time: Sat Apr 09 2011 23:00:00 GMT+0800 (Kuala Lumpur))




pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  pokmberk on Sun Apr 10, 2011 7:26 pm

Man Utd terus selesa di persada liga

Sir Alex Ferguson hampir pasti memecahkan rekod kejuaraan liga dengan membawa Manchester United ke jalan sebenar untuk menjuarai kejuaraan ke-19 musim ini selepas mudah menundukkan Fulham 2-0.

Jaringan daripada Dimitar Berbatov dan Antonio Valencia bukan sahaja meletakkan United 10 mata didepan Arsenal, malah memberikan keyakinan penuh untuk menanti kunjungan Chelsea ke Old Trafford Selasa ini.

Ketiadaan Wayne Rooney di barisan serangan langsung tidak menumpulkan ketajaman serangan United dengan Nani menjadi perancang utama untuk kedua - dua gol tuan rumah.

Namun kejayaan ini menjadi permulaan buat Ferguson menghadapi minggu yang sukar untuk mempertahankan kelebihan satu gol ke atas Chelsea bagi mara ke separuh akhir Liga Juara - Juara serta pertembungan klasik di Wembley menentang Manchester City untuk separuh akhir Piala FA.

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: Old Trafford Korner (Musim 2010/2011)

Post  Sponsored content Today at 1:19 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum