dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

View previous topic View next topic Go down

dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  ~»areff peace~» on Sun Mar 20, 2011 7:04 am

Moved http://pielangbikers.com/viewtopic.php?f=26&t=204&p=1099#p1099

Memupuk sikap dalam mendidik diri untuk menikmati qualiti hidup yang tinngi.
Displin diri dalam menjalani hidup berqulity.
Pada anda semua,apakah DISIPLIN diri rider yang perlu kita TANAMkan,SEMAIkan,MEMUPUK SIKAP POSITIF.
Aku bagi satu contoh yang aku sedang lakukan..
Aku dah berkeluarga.. (Pengakuan ni dah kawin.. Haha..)
Aku cuma tetapkan masa ride aku cuma hari SABTU SAHAJA..
Manakala hari AHAD adalah FAMILY day..
Dan hasilnye.. Aku xperlukan visa/permit/kebenaran utk ride hari sabtu.
Kalu ada ride bermalam tu lainlah..
So pada u oss sume,APAKAH DISIPLIN YANG PERLU ANDA TANAMKAN DALAM DIRI RIDER UNTUK MENIKMATI HIDUP BERKUALITI..
Peace..

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  luncai on Sun Mar 20, 2011 7:33 am

bila naik motor busat masa mula2 biasanya ada ego ..mmg tak bole di nafikan... cuma sikap ramah dgn penungang motor kecil and kurang kan ego...inyallah.

luncai
Specialist
Specialist

Posts : 161
Join date : 13/03/2011
Age : 33
Location : melaka

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  ~»areff peace~» on Sun Mar 20, 2011 11:49 am

luncai wrote:bila naik motor busat masa mula2 biasanya ada ego ..mmg tak bole di nafikan... cuma sikap ramah dgn penungang motor kecil and kurang kan ego...inyallah.

Terima Kasih Luncai krn sudi berkonsi pandangan..
Angkat tangan ketika memotong juga salah satu mengurangkan Ego.Tapi jng sume muto korg angkat tng,lengoh sengal kang lengan nnt..
Peace..

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  izzy on Sun Mar 20, 2011 5:43 pm

haha aku slalu je angkat tgn bila potong, yg best nye time corner aku pernah buat skali. terkejut berukkk aku lol

izzy
Specialist
Specialist

Posts : 183
Join date : 11/03/2011

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  mangj on Sun Mar 20, 2011 6:10 pm

izzy wrote:haha aku slalu je angkat tgn bila potong, yg best nye time corner aku pernah buat skali. terkejut berukkk aku lol

Bagus... tp takut plak mamat yg kita angkat tgn kat dia salah faham lak... "Apa krek sgt brader tu,,kona smbil angkt tgn..."
Atau pon ada galangan@lobang kat depan.... bahaya pon ada...

Tp paling penting niat kita sendiri la yerk... nak ambik semua org punya peduli, letih la...

mangj
Specialist
Specialist

Posts : 117
Join date : 15/03/2011

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  izzy on Sun Mar 20, 2011 6:49 pm

btul tu lain kali aku nak horn je hehe

izzy
Specialist
Specialist

Posts : 183
Join date : 11/03/2011

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  ~»areff peace~» on Mon Mar 21, 2011 9:22 am

mangj wrote:
izzy wrote:haha aku slalu je angkat tgn bila potong, yg best nye time corner aku pernah buat skali. terkejut berukkk aku lol

Bagus... tp takut plak mamat yg kita angkat tgn kat dia salah faham lak... "Apa krek sgt brader tu,,kona smbil angkt tgn..."
Atau pon ada galangan@lobang kat depan.... bahaya pon ada...

Tp paling penting niat kita sendiri la yerk... nak ambik semua org punya peduli, letih la...

Hihi.. no komen lar..

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  mie1012 on Mon Mar 21, 2011 11:17 am

sy sebagai salah satu dr anggota family first riders..ahad mmg utk family, sabtu tgk kadang kene membajak so xdpt gak nak rides mana2..kduri kendara pun byk time2 weekends ni so pandai2 la membahagi masa..paling penting org umah/gf/bf paham minat n hobi kita ni so nak dpt visa pun senang..mcmana nak dpt tepulang la strategi korg k hehehe cheers

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  ustaz er6 on Tue Mar 22, 2011 9:01 pm

1.DISIPLIN-tepat pd masanya ..ni idak..ada yg nak layan koner lg 10minit br call suruh tunggu ,tanya kat mana RV,jam brp n bla bla bla lg...adeh
2.KOMITMEN-jgn kejap jd kejap x jd...
3.KEYAKINAN-JGN KRG DR 80% SEMASA RIDE...
4.ILTIZAM YG TINGGI-utk sampai sesuatu tempat...jgn ada yg separuh jln dan pusing balik
5.RINGAN TULANG-jgn ada diantara kita yg suka melihat dr membantu
6.TOLONG MENOLONG-rajin tlg menolong jika ada bikers yg di timpa musibah
7.SANGGUP DI TEGUR-kdg2 ada bikers yg rasa dah pandai dan ego dan bila dia di timpa musibah salahkan yg lain katanya "napa x ckp' n saya jwp 'dah kau x tanya' hehe..akhir sekali.....
8.BERDOA N BERTAWAKKAL...ini lah senjata paling mujarab...yg lain lg tlg sambungkan.... Cool Cool Cool Cool

ustaz er6
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 102
Join date : 13/03/2011
Age : 45
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  izzy on Tue Mar 22, 2011 9:50 pm

td aku angkat tangan kat mamat ninja250 dia buat bodo je, malu akuuuu.lol

izzy
Specialist
Specialist

Posts : 183
Join date : 11/03/2011

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  luncai on Tue Mar 22, 2011 11:56 pm

izzy wrote:td aku angkat tangan kat mamat ninja250 dia buat bodo je, malu akuuuu.lol

apa lg...terus akan tangan kat kepala la... buat2 garu kat helmet...hahah

luncai
Specialist
Specialist

Posts : 161
Join date : 13/03/2011
Age : 33
Location : melaka

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  poknik510 on Wed Mar 23, 2011 7:26 am

izzy wrote:td aku angkat tangan kat mamat ninja250 dia buat bodo je, malu akuuuu.lol


x apa izzy....jgn malu...demo x rugi satu sen pun...aku selalu kena mcm kau...

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  rburns on Wed Mar 23, 2011 7:28 am

Kalau macam ni sampai bila2 pun sikap bikers takkan berubah....
Pasal...... disiplin tu derang TANAM..... alamat berkuburlah....
Jangan TANAM Repp... tapi AMALKAN.... kahkahkahkaa....

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  karakking on Wed Mar 23, 2011 9:33 am

izzy wrote:td aku angkat tangan kat mamat ninja250 dia buat bodo je, malu akuuuu.lol

apasal nak malu?? dia la yg patut malu sebab sombong or bongkak atau dia tak perasan, tgh layan perasaan. kita tak rugi apa pun! Smile

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  ~»areff peace~» on Wed Mar 23, 2011 10:41 am

mie1012 wrote:sy sebagai salah satu dr anggota family first riders..ahad mmg utk family, sabtu tgk kadang kene membajak so xdpt gak nak rides mana2..kduri kendara pun byk time2 weekends ni so pandai2 la membahagi masa..paling penting org umah/gf/bf paham minat n hobi kita ni so nak dpt visa pun senang..mcmana nak dpt tepulang la strategi korg k hehehe cheers


caya ah mie..
tp tang membajak tu yg aku xleh tahan tu..
ko dah merampas kerjaya aku tuh..
haha..

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  ~»areff peace~» on Wed Mar 23, 2011 10:43 am

rburns wrote:Kalau macam ni sampai bila2 pun sikap bikers takkan berubah....
Pasal...... disiplin tu derang TANAM..... alamat berkuburlah....
Jangan TANAM Repp... tapi AMALKAN.... kahkahkahkaa....

cet.. aku piat telinga ko kang..

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  ~»areff peace~» on Wed Mar 23, 2011 10:45 am

ustaz er6 wrote:1.DISIPLIN-tepat pd masanya ..ni idak..ada yg nak layan koner lg 10minit br call suruh tunggu ,tanya kat mana RV,jam brp n bla bla bla lg...adeh
2.KOMITMEN-jgn kejap jd kejap x jd...
3.KEYAKINAN-JGN KRG DR 80% SEMASA RIDE...
4.ILTIZAM YG TINGGI-utk sampai sesuatu tempat...jgn ada yg separuh jln dan pusing balik
5.RINGAN TULANG-jgn ada diantara kita yg suka melihat dr membantu
6.TOLONG MENOLONG-rajin tlg menolong jika ada bikers yg di timpa musibah
7.SANGGUP DI TEGUR-kdg2 ada bikers yg rasa dah pandai dan ego dan bila dia di timpa musibah salahkan yg lain katanya "napa x ckp' n saya jwp 'dah kau x tanya' hehe..akhir sekali.....
8.BERDOA N BERTAWAKKAL...ini lah senjata paling mujarab...yg lain lg tlg sambungkan.... Cool Cool Cool Cool



trima kasih ustd..

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  zairie537 on Fri Mar 25, 2011 4:01 pm

home minister bg visa TTS 2 kali dlm sebulan....
hikhikhik....so, berhemah la. ada elok jugak. kang dok berembun jer, demam plak karang.....

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  ~»areff peace~» on Mon Mar 28, 2011 6:29 pm

zairie537 wrote:home minister bg visa TTS 2 kali dlm sebulan....
hikhikhik....so, berhemah la. ada elok jugak. kang dok berembun jer, demam plak karang.....


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: dEsiPLin yG peRLu diTaNaM dLm diRi RiDeR

Post  Sponsored content Today at 4:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum