Komik Hongkong paling best..

View previous topic View next topic Go down

Komik Hongkong paling best..

Post  abeyganahsokmo on Fri Mar 18, 2011 8:50 pm

Selain Pedang Setiawan yang pastinya anda semua kenal,dulu2 majalah hongkong pertama yg saya beli masa disekolah rendah adalah..Singa Ganas,Medan Tempur karya pertama Tony Wong(heronya Hang Nawa) dan satu lagi saya lupa ,,karya pertama Ma Wing Shing(pedang setiawan)..pembantu heronya memakai topeng sebab mukanya cedera parah..

pedang setiawan


komik dendam kesumat

untuk rujukan anda..

http://www.akudarahanakmalaysia.co.cc/2009/09/komik-hong-kong.html

study study study lol! lol!


Last edited by abeytakcuak on Sun Mar 20, 2011 9:10 am; edited 1 time in total

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  paiz#16 on Sat Mar 19, 2011 1:27 am

bey, aku suka pedang pahlawan. graphic time part die mandi tuh mmg aku paling sronot.. ehehe..

paiz#16
Maintenance Staff

Posts : 188
Join date : 12/03/2011
Location : GOMBAK - SHAH ALAM

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  awanbadai on Sat Mar 19, 2011 1:26 pm

aduh abey....

mmg gile kalo bab2 komik nie....

pedang setiawan of course, tgk nickname da tau...
sejak penjejak awan dan penjejak badai jadi bodyguard maharaja kejam china...
pendekar Tanpa Nama amik diorg jd anak murid dan menjadi baik...

skrang da ade anak da diorg namenye angkasa ngan yifeng...
mmg addictive, lg2 bile kluar hikmat cakar penolak awan n hikmat tidak berhasrat penjejak awan dibantu oleh pedang istemewa...

antara komoik2 lain yg jd pembacaan...
juara wira
dewata raya
raja rimba
alam perwira
pendekar laut

hehehe tp yg best skrang, pegi kedai jual buku, beli komik pedang setiawan, budak2 tgk pelik jer....heheheh
nak buat camner, komik ni dari zaman sekolah rendah smpi skrang xabis2 lg Very Happy Very Happy Very Happy

awanbadai
Private First Class
Private First Class

Posts : 91
Join date : 17/03/2011
Age : 32
Location : Banting/Putrajaya/Kl

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  zairie537 on Sat Mar 19, 2011 9:23 pm

my fav:
1. raja rimba
2. pendekar laut (1st Gen.)

kata2 yg digemari:
"berani mati..tak mati!" oleh Dewa Perang (Tok Guru Longkai)

Hikmat paling digemari :
- Ketenteraman Dan Ketenangan Abadi (KDKA) bersamaan 999,000 hp oleh Orga.
- Juara Tempur!! (1st appearance Juara Tempur ni oleh Penjejak Neraka. masa dia lawan Orga, dia kuarkan hikmat Juara Tempur Pedang Neraka.)

masa Orga lawan Pendekar Laut, Orga terpaksa guna KDKA. tanpa disedari oleh Orga (setelah bertarung hampir seminggu), Pendekar Laut juga dpt adapt hikmat KDKA. pendekar laut improvise dgn menggabungkan KDKA dgn Juara Tempurnya, dan dpt mencecah 1 Juta hp!!! dan berjaya menewaskan Orga.

masa Pendekar Laut 2nd Gen n seterusnya, Pendekar Laut dah x guna kuasa hp lagi. dah tukar kepada kuasa petala langit.
1 Petala Langit = 10 000hp.

zairie537
Corporal
Corporal

Posts : 205
Join date : 14/03/2011
Age : 36
Location : Puncak Jalil

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  mike on Sat Mar 19, 2011 10:12 pm

walaopon pendekar laut main character, aku lagi prefer jerung raksasa & orga Twisted Evil

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  ~»areff peace~» on Sun Mar 20, 2011 11:55 am

Haha.. Entah ah.. Aku tak minat sangat komik gado2 ni.. Klu komik lawak ke.. Ok jugak.. Tak pasal2 gelak sensorg..
Peace..

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  abeyganahsokmo on Sun Mar 20, 2011 3:37 pm

~»areff peace~» wrote:Haha.. Entah ah.. Aku tak minat sangat komik gado2 ni.. Klu komik lawak ke.. Ok jugak.. Tak pasal2 gelak sensorg..
Peace..

aku yakin areef ni peminat kartun Bawang,selain dgn siri Dendam,Bawang ni femes dgn siri Selangkah ke Alam Misteri.

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  izzy on Sun Mar 20, 2011 5:39 pm

aku bac ujang jee cabooot! lol

izzy
Specialist
Specialist

Posts : 183
Join date : 11/03/2011

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  mike on Mon Mar 21, 2011 9:25 pm

~»areff peace~» wrote:Haha.. Entah ah.. Aku tak minat sangat komik gado2 ni.. Klu komik lawak ke.. Ok jugak.. Tak pasal2 gelak sensorg..
Peace..

Aku baca translation komik hongkong boleh gelak apa...
"Lalu dia melompat seraya melakukan balik kuang di udara.." Shocked Laughing

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  poknik510 on Tue Mar 22, 2011 7:09 am

aku pun sama mcm awan badai...smpi skrg aku masih membaca komik pedang setiawan. karya maa weng shing memang terbaek....kalau zaman aku sekolah rendah dulu aku baca komik bujal, wak dojer...karya khuzae.....haahahah...kalau utk hilang tension..bacalah gila2....pasti otak anda senang dengannya.hahahaha

poknik510
Sniper
Sniper

Posts : 216
Join date : 12/03/2011

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  imran Z on Sat Mar 26, 2011 10:08 am

aku benci Pedang Setiawan!!!!...citer melalut-lalut..aku ingat lagi beli edisi pertama masa aku study kt ITM 1993 dan layan sampai 2 tahun je..just imagine dari aku belajar,berkerja,bujang,kawin,dapat 3 anak cerita dia xabis2 lagi sampai sekarang!!!..tp paling best komik ALAM PERWIRA dgn heronya Ji Fat..cerita dia selitkan elemen2 lagenda...rasa mcm real je citernya...

imran Z
Sniper
Sniper

Posts : 191
Join date : 15/03/2011
Age : 44
Location : Rawang

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  adly80 on Sat Mar 26, 2011 10:28 am

imran Z wrote:aku benci Pedang Setiawan!!!!...citer melalut-lalut..aku ingat lagi beli edisi pertama masa aku study kt ITM 1993 dan layan sampai 2 tahun je..just imagine dari aku belajar,berkerja,bujang,kawin,dapat 3 anak cerita dia xabis2 lagi sampai sekarang!!!..tp paling best komik ALAM PERWIRA dgn heronya Ji Fat..cerita dia selitkan elemen2 lagenda...rasa mcm real je citernya...

Alam Perwira antara komik feveret aku..tp masalahnya, AP ni byk sgt adengan tuuttttt...kah3..

Komik feveret aku:
1) Alam Perwira
2) Dewata Raya
3) Anak-anak Wira (Pendek sgt episode komik ni)
4) Golok Keramat

_________________
I hate chicken strips.. No No

H/P: 0192020907
BBPIN: 22E98216

adly80
Sergeant
Sergeant

Posts : 315
Join date : 10/03/2011
Age : 36
Location : Gombak

http://pielangbikers.forumms.net

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  mangj on Sat Mar 26, 2011 4:46 pm

Areff... sama mcm kau...

mangj
Specialist
Specialist

Posts : 117
Join date : 15/03/2011

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  ~»areff peace~» on Wed Mar 30, 2011 10:21 am

mangj wrote:Areff... sama mcm kau...

Sama mcm ape bang..
hehe..




_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  rburns on Wed Mar 30, 2011 11:21 am

Abey ko ada semua collection ker...?!!
Aku dulu mmg rajin baca tapi tak rajin beli.. kahkahkah...!!
Maklumlah.. dulu xder duit nak beli.. pinjam member punya jer.. hahaha..

_________________

rburns
Sniper
Sniper

Posts : 246
Join date : 21/03/2011

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  ~»areff peace~» on Sat Apr 02, 2011 3:21 pm

rburns wrote:Abey ko ada semua collection ker...?!!
Aku dulu mmg rajin baca tapi tak rajin beli.. kahkahkah...!!
Maklumlah.. dulu xder duit nak beli.. pinjam member punya jer.. hahaha..

Dahlah pinjam..
pas tu wat harta lak...
haha..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  Bunge on Mon Apr 04, 2011 4:02 pm

tony wong la best~

harimau laut 007~

senjata misteri i. ii. iii n skang da iv

wira tunggal skang dah final~ tunggu naskah ke 44 plak~~ pheww ,mmg best~

_________________

@@@~Ladies UniTe.. paSsiOn tO riDe~@@@

Bunge
GI Jane
GI Jane

Posts : 42
Join date : 15/03/2011
Location : senTul - aMpang

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  ~»areff peace~» on Mon Apr 04, 2011 4:38 pm

Bunge wrote:tony wong la best~

harimau laut 007~

senjata misteri i. ii. iii n skang da iv

wira tunggal skang dah final~ tunggu naskah ke 44 plak~~ pheww ,mmg best~

huh.. ada peminat tegar niy..


_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Komik Hongkong paling best..

Post  Sponsored content Today at 4:39 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum