Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

View previous topic View next topic Go down

Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  abeyganahsokmo on Fri Mar 18, 2011 8:41 pm

Salam geng,

Siapa yang masih menyimpan majalah Roda-Roda edisi klasik..?dulu ada suzuki nuda model prototype..bentuk mmg futuristik abis walaupun masa tu saya masih di darjah enam.

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  mie1012 on Fri Mar 18, 2011 8:45 pm

hehe aku pun ada simpan bey..edisi paling lama 10-15tahun lps..ada simpan bawah katil kat kg..xtau apa kabar..nnti nak kene cek tu tkt lipas jeles

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  abeyganahsokmo on Fri Mar 18, 2011 8:52 pm

mie1012 wrote:hehe aku pun ada simpan bey..edisi paling lama 10-15tahun lps..ada simpan bawah katil kat kg..xtau apa kabar..nnti nak kene cek tu tkt lipas jeles

uihh yeke mie...bak datang...50 sen sekilo.kahkahkah
.lailai..berharga tu mie..untuk rujukan.

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  izzy on Fri Mar 18, 2011 9:41 pm

mak ai time tu aku baru blajar bawak basikal bey lol

izzy
Specialist
Specialist

Posts : 183
Join date : 11/03/2011

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  paiz#16 on Sat Mar 19, 2011 1:26 am

saya start collect RR nie dari 1992. time tuh MYB agak active dalam dunia permotoran. sronok dgr ceta depa nie wat ride dalam serta luar negara. tuh mmg faveret section saya tuh.

Tapi sejak akhir2 2-3 tahun nie agak jarang beli sbb review test ride die agak kurang memberangsangkan. hmm.

Paling best motor review yang saya baca time dorang test "zx636" motor lampu katak. teros jadi moto idaman saya pada masa tuh. hehe.

korang suke edisi yang mane?

ps:pernah jugak terpikir nak beli buku RR yang dh siap dijilidkan ikot tahun tapi sampai skrg xbeli2 jgk.

kah kah kah. Cool

paiz#16
Maintenance Staff

Posts : 188
Join date : 12/03/2011
Location : GOMBAK - SHAH ALAM

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  izzy on Sat Mar 19, 2011 12:46 pm

oh ada lagi magazine tuuu nnt aku beli lol

izzy
Specialist
Specialist

Posts : 183
Join date : 11/03/2011

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  paiz#16 on Sat Mar 19, 2011 5:49 pm

izzy wrote:oh ada lagi magazine tuuu nnt aku beli lol

ko bukan beli majalah 'maskulin' kew? Question

paiz#16
Maintenance Staff

Posts : 188
Join date : 12/03/2011
Location : GOMBAK - SHAH ALAM

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  ~»areff peace~» on Sun Mar 20, 2011 11:59 am

Roda roda aku tak beli ah paiz.. Tayar2 ada ah..
Skrg ni aku tgk sesawang TAYAR berpusing jer..
Hehe
Peace

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  edd on Sun Mar 20, 2011 11:51 pm

aku ada beli dri 1st lgi smpai aku form5. time poster NUDA tu aku beli 2 , satu tmpal kt bilik satu utk baca . moto idaman aku V-max ngan zephyer sbb derang pakai moto tuh harr.....har...harrr.....
Dh suh adk cari kt kg, syg 1 pon dh x dpt dikesan Crying or Very sad Crying or Very sad

edd
Private First Class
Private First Class

Posts : 97
Join date : 16/03/2011
Age : 42
Location : RAWang

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  abeyganahsokmo on Mon Mar 21, 2011 8:13 am



gamba suzuki nuda prototype 1986 buat pedoman adik2..


Last edited by abeytakcuak on Mon Mar 21, 2011 10:08 am; edited 1 time in total

_________________
http://farm6.static.flickr.com/5190/5633943726_e01232d7de_z.jpg

abeyganahsokmo
Sniper
Sniper

Posts : 313
Join date : 11/03/2011
Age : 40
Location : Sentul-Melaka-K.Bharu 013-2815240

http://facebook . com/ abeycuak . zoul

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  karakking on Mon Mar 21, 2011 9:39 am

dulu siap subscribe, tp lama2 give up dah Smile

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  paiz#16 on Mon Mar 21, 2011 11:17 pm

karakking wrote:dulu siap subscribe, tp lama2 give up dah Smile

ape sebab giveup bro? cecite cecite..

paiz#16
Maintenance Staff

Posts : 188
Join date : 12/03/2011
Location : GOMBAK - SHAH ALAM

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  ustaz er6 on Thu Mar 24, 2011 10:31 am

meh sapa nak baca mjalah roda2 dtr thn 87 sampai skrg dtg lah umah.roda2 ada,motosikal ada,dunia motor ada,bikerz ada,two wheel ada,PB bike ada...baca leh pinjam emmmmm sorry daa...koleksi tuu Cool Cool

ustaz er6
Army Corps of Religion
Army Corps of Religion

Posts : 102
Join date : 13/03/2011
Age : 45
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  paiz#16 on Thu Mar 24, 2011 10:32 pm

ustaz er6 wrote:meh sapa nak baca mjalah roda2 dtr thn 87 sampai skrg dtg lah umah.roda2 ada,motosikal ada,dunia motor ada,bikerz ada,two wheel ada,PB bike ada...baca leh pinjam emmmmm sorry daa...koleksi tuu Cool Cool

itu die lagenda roda roda.. hehe

paiz#16
Maintenance Staff

Posts : 188
Join date : 12/03/2011
Location : GOMBAK - SHAH ALAM

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  karakking on Fri Mar 25, 2011 1:03 pm

tahun '87 tu ... aku kat sekolah mana yek masa tu Smile

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  eejoule on Fri Mar 25, 2011 1:11 pm

karakking wrote:tahun '87 tu ... aku kat sekolah mana yek masa tu Smile

makk aihhh... tengah subok main BMX masa tuu...

eejoule
Private First Class
Private First Class

Posts : 50
Join date : 21/03/2011
Location : Telok Panglima Garang - Shah Alam

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  ~»areff peace~» on Fri Mar 25, 2011 4:07 pm

eejoule wrote:
karakking wrote:tahun '87 tu ... aku kat sekolah mana yek masa tu Smile

makk aihhh... tengah subok main BMX masa tuu...

Aku masa tu kat asrama lah.. jln kaki jer lah..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  mie1012 on Fri Mar 25, 2011 8:03 pm

perghh caya lah ustaz dr tahun 87 ada simpan hehehe sy br masuk alam skolah rendah darjah satu Embarassed

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  ~»areff peace~» on Mon Mar 28, 2011 6:29 pm

mie1012 wrote:perghh caya lah ustaz dr tahun 87 ada simpan hehehe sy br masuk alam skolah rendah darjah satu Embarassed

Dapat kat anak aku.. jd roket dah sume helaian muke surat..
huhu..

_________________
~»Sebaik-baik manusia adalah tidak menyusahkan orang lain~»
~»Hendak berlayar ke Pulau Betong,Sambil mencuba labuhkan pukat.
Bulat air kerana pembetong,Bulat manusia kerana muafakat~»
~»Anak rusa masuk ke taman,Puas sudah orang memburu.
Kalau muda jadikan TEMAN,Yang tua jadikan GURU~»

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  abuya86 on Thu Mar 31, 2011 7:58 pm

~»areff peace~» wrote:
eejoule wrote:
karakking wrote:tahun '87 tu ... aku kat sekolah mana yek masa tu Smile

makk aihhh... tengah subok main BMX masa tuu...

Aku masa tu kat asrama lah.. jln kaki jer lah..

umor aku baru setahun time tu.baru nak belajar bejalan

abuya86
Private
Private

Posts : 12
Join date : 30/03/2011
Age : 30
Location : Pontian

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  abuya86 on Thu Mar 31, 2011 8:00 pm

start beli Roda-Roda masa darjah 5 (tahun 97) sampai sekarang tak pernah miss

abuya86
Private
Private

Posts : 12
Join date : 30/03/2011
Age : 30
Location : Pontian

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  mie1012 on Thu Apr 14, 2011 9:51 pm

abuya86 wrote:start beli Roda-Roda masa darjah 5 (tahun 97) sampai sekarang tak pernah miss

hahaha tahun 97 tu tahun penentu masa dpn aku tu..tgh hangit study nak spm muhahahaha

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: Majalah Roda-Roda ....siapa masih simpan edisi lama?

Post  Sponsored content Today at 1:16 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum