warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  awanbadai on Fri Mar 18, 2011 9:24 am

moved http://pielangbikers.com/viewtopic.php?f=26&t=200

salam semua...

dah namenye pun warung sembang, so stat ler dulu dgn warung yg paling best dari segi tempat,makanan dan lain2...

kalo tau tmpt2 yg masyuk bole bgtau, senang nak jln2 cari makn dimana2 Wink Wink Wink

awanbadai
Private First Class
Private First Class

Posts : 91
Join date : 17/03/2011
Age : 32
Location : Banting/Putrajaya/Kl

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  karakking on Fri Mar 18, 2011 9:41 am

Sarapan pagi ...
Nasi lemak dulu dekat Balai Polis Dang Wangi ... Hjg kg baru tak jauh Dari Open Universitas (ikut telor org Jakarta) Cool Cool

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  ~»areff peace~» on Fri Mar 18, 2011 12:00 pm

Ikan bakar blkg istana..
hihi..

~»areff peace~»
Sniper
Sniper

Posts : 1088
Join date : 16/03/2011
Location : TJG.KRG-DSR.UTAMA-DSR.DAMAI ~»019-3158384~»

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  nizam_upm on Fri Mar 18, 2011 12:58 pm

Mee Sup jabatan pertanian serdang.. port ngulor..Opsss~!!! Port sarapan yg sodap~!!!! Laughing Laughing Laughing

_________________
Four wheels move the body.. Two wheels move the soul..
Four wheels is transportation.. Two wheels is an attitude..
FACEBOOK - Nizam Baharom
BB Pin - 236310A1

nizam_upm
Sniper
Sniper

Posts : 250
Join date : 11/03/2011
Age : 33
Location : Kajang, Selangor

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  ZuL_6ixers on Fri Mar 18, 2011 1:27 pm

Salam semua...

Kalau nk makan tgh hari yg sedap n murah boleh try kat area ofis sy. kat Seri Kembangan (berdekatan Jusco Equine Park).

Set Nasi + Ikan masin + Sirap Ais (pkul 11-2 jer kira free) + Asam Pedas(pari@kembong)/Ikan Bakar (pari@kembong)/Tomyam/Sup Tulang/Masak Lemak Daging Salai = RM5 jer... Razz

Kedai dia pun bersih n deko dia menarik... boleh try utk sesi kejam mengejam kita... geek lol!

ZuL_6ixers
Private First Class
Private First Class

Posts : 63
Join date : 18/03/2011
Age : 28
Location : Ampang

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  isixisixisisix on Fri Mar 18, 2011 2:11 pm

nizam_upm wrote:Mee Sup jabatan pertanian serdang.. port ngulor..Opsss~!!! Port sarapan yg sodap~!!!! Laughing Laughing Laughing

ehemm... cam biasa jer... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

isixisixisisix
Private
Private

Posts : 38
Join date : 15/03/2011
Location : Kuching- Jalan Duta-Jalan Kuching-KL

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  mike on Fri Mar 18, 2011 2:30 pm

sesape mau chinese food halal, kat kota damansara ni ada restoran Jom Cari Makan
antara yg saya suka:
- mongolian chicken
- butter prawn
- chicken/beef in yam basket
- honey sotong

lagi satu murni aman suria. untuk sesape suka fusion & ice blended mrepek2. ini branch dari SS2, cuma lagi cosy & tak sesak. parking pon lagi senang. & ada waitress macam liyana jasmay. nama dia ayu. Embarassed
antara yg saya suka:
- nasik goreng meletop
- nasik goreng special
- nasik lemak special
- dragon pizza
- mee raja
- napoleon
- pink panther
- monkey favourite special

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  pokmberk on Fri Mar 18, 2011 4:00 pm

Siapa yg minat tomyam, datanglah ke Tomyam Ali (pattani), terletak depan masjid kampung datuk keramat......antara restoran yg tersedap yg aku pernah makan..
Masakan spt: Tomyam(putih), lala masak pedas, ikan...dll....

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  acoustic_energy on Fri Mar 18, 2011 5:17 pm

sate tulang kat senawang sedap ker?...
esok tanya amir langat...dia akan buat review...

_________________
www.wellnessshops.net

acoustic_energy
Sniper
Sniper

Posts : 145
Join date : 11/03/2011
Age : 47
Location : PJ>KL>PJ

http://www.wellnessshops.net

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  izzy on Fri Mar 18, 2011 9:36 pm

mike wrote:sesape mau chinese food halal, kat kota damansara ni ada restoran Jom Cari Makan
antara yg saya suka:
- mongolian chicken
- butter prawn
- chicken/beef in yam basket
- honey sotong

lagi satu murni aman suria. untuk sesape suka fusion & ice blended mrepek2. ini branch dari SS2, cuma lagi cosy & tak sesak. parking pon lagi senang. & ada waitress macam liyana jasmay. nama dia ayu. Embarassed
antara yg saya suka:
- nasik goreng meletop
- nasik goreng special
- nasik lemak special
- dragon pizza
- mee raja
- napoleon
- pink panther
- monkey favourite special

i likeeeee dulu aku slalu dating situuu hahaha

izzy
Specialist
Specialist

Posts : 183
Join date : 11/03/2011

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  awanbadai on Sat Mar 19, 2011 1:18 pm

pergh da stat meleleh nie....

akan dicoba satu2 tempat nie...

lai2 ade lagi x tmpt mkn yg sedap...

kalo kt kajang nk mkn satay, dtg ke sg ramal junction, satay Willy kot name dier...
mmg sedap, xmcm satay hj samuri...
gerenti lemak berkrim disukai rmi....

nak try western yg sedap di bangi, bole try Wadi Hana...insyallah xmengecewakan....

awanbadai
Private First Class
Private First Class

Posts : 91
Join date : 17/03/2011
Age : 32
Location : Banting/Putrajaya/Kl

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  senja_istawana on Sat Mar 19, 2011 6:31 pm

kalau nak pekena sarapan pagi..
antara favourite..
- ubi rebus
- lempeng kelapa
- lempeng pisang
- pulut kuning
- roti jala
- nasi dagang

restoran ubi kayu, dekat dengan ofis aku..

_________________
senja
one ate for two
0123494444



senja_istawana
Sniper
Sniper

Posts : 169
Join date : 14/03/2011
Age : 44
Location : shah alam

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  pokmberk on Sun Mar 20, 2011 1:38 pm

senja_istawana wrote:kalau nak pekena sarapan pagi..
antara favourite..
- ubi rebus
- lempeng kelapa
- lempeng pisang
- pulut kuning
- roti jala
- nasi dagang

restoran ubi kayu, dekat dengan ofis aku..

oitt........manala kita tahu opis kao kat mana...... Question Question

pokmberk
Corporal
Corporal

Posts : 210
Join date : 14/03/2011
Location : AU3, Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  senja_istawana on Sun Mar 20, 2011 1:59 pm

pokmberk wrote:
senja_istawana wrote:kalau nak pekena sarapan pagi..
antara favourite..
- ubi rebus
- lempeng kelapa
- lempeng pisang
- pulut kuning
- roti jala
- nasi dagang

restoran ubi kayu, dekat dengan ofis aku..

oitt........manala kita tahu opis kao kat mana...... Question Question

hahaha pokmberk, sorry lupa pulak..
Restoran Ubi Kayu USJ10
Subang Jaya

_________________
senja
one ate for two
0123494444



senja_istawana
Sniper
Sniper

Posts : 169
Join date : 14/03/2011
Age : 44
Location : shah alam

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  izzy on Sun Mar 20, 2011 5:38 pm

kalau yg meleleh tgk lampam nak tau tak? hehehe Twisted Evil

izzy
Specialist
Specialist

Posts : 183
Join date : 11/03/2011

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  mike on Sun Mar 20, 2011 7:48 pm

senja_istawana wrote:
pokmberk wrote:
senja_istawana wrote:kalau nak pekena sarapan pagi..
antara favourite..
- ubi rebus
- lempeng kelapa
- lempeng pisang
- pulut kuning
- roti jala
- nasi dagang

restoran ubi kayu, dekat dengan ofis aku..

oitt........manala kita tahu opis kao kat mana...... Question Question

hahaha pokmberk, sorry lupa pulak..
Restoran Ubi Kayu USJ10
Subang Jaya

yes ubi kayu taipan kecik memang terbaekkkk..
tapi aku lagi suka minum petang kat situ
murni pon ada branch kat situ Very Happy

mike
Sniper
Sniper

Posts : 199
Join date : 16/03/2011

http://www.facebook.com/utsmk

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  adly80 on Sun Mar 20, 2011 10:41 pm

mike wrote:
senja_istawana wrote:
pokmberk wrote:
senja_istawana wrote:kalau nak pekena sarapan pagi..
antara favourite..
- ubi rebus
- lempeng kelapa
- lempeng pisang
- pulut kuning
- roti jala
- nasi dagang

restoran ubi kayu, dekat dengan ofis aku..

oitt........manala kita tahu opis kao kat mana...... Question Question

hahaha pokmberk, sorry lupa pulak..
Restoran Ubi Kayu USJ10
Subang Jaya

yes ubi kayu taipan kecik memang terbaekkkk..
tapi aku lagi suka minum petang kat situ
murni pon ada branch kat situ Very Happy

Tu bukan USJ 10 Mike..Taipan is USJ 10..Restoran Ubi Kayu n Restoran Murni tu dekat USJ 9 (Business Center)..Seberang Taipan.. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
I hate chicken strips.. No No

H/P: 0192020907
BBPIN: 22E98216

adly80
Sergeant
Sergeant

Posts : 315
Join date : 10/03/2011
Age : 36
Location : Gombak

http://pielangbikers.forumms.net

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  senja_istawana on Mon Mar 21, 2011 6:35 am

adly80 wrote:
mike wrote:
senja_istawana wrote:
pokmberk wrote:
senja_istawana wrote:kalau nak pekena sarapan pagi..
antara favourite..
- ubi rebus
- lempeng kelapa
- lempeng pisang
- pulut kuning
- roti jala
- nasi dagang

restoran ubi kayu, dekat dengan ofis aku..

oitt........manala kita tahu opis kao kat mana...... Question Question

hahaha pokmberk, sorry lupa pulak..
Restoran Ubi Kayu USJ10
Subang Jaya

yes ubi kayu taipan kecik memang terbaekkkk..
tapi aku lagi suka minum petang kat situ
murni pon ada branch kat situ Very Happy

Tu bukan USJ 10 Mike..Taipan is USJ 10..Restoran Ubi Kayu n Restoran Murni tu dekat USJ 9 (Business Center)..Seberang Taipan.. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

hahaha lupa pulak otai pailang USJ ada kat sini..
Sorry lagi sekali, restoran ubi kayu dan restoran murni discovery
kat USJ 9 subang jaya. Ofis aku yg dekat USJ10
Dua2 terbaekk

_________________
senja
one ate for two
0123494444



senja_istawana
Sniper
Sniper

Posts : 169
Join date : 14/03/2011
Age : 44
Location : shah alam

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  luncai on Mon Mar 21, 2011 6:50 am

askum abg yang ensom2,

nak minta tolong, sy tengok senarai makanan dah buat meleleh ayaq liyoq..... Laughing tapi kalau nak best kan lg, selit kan estimate price bape ringit... bole la org gaji kecik mcm sy merancang bawa nak isteri gi mkn.... Laughing

luncai
Specialist
Specialist

Posts : 161
Join date : 13/03/2011
Age : 33
Location : melaka

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  yed on Mon Mar 21, 2011 12:16 pm

ZuL_6ixers wrote:Salam semua...

Kalau nk makan tgh hari yg sedap n murah boleh try kat area ofis sy. kat Seri Kembangan (berdekatan Jusco Equine Park).

Set Nasi + Ikan masin + Sirap Ais (pkul 11-2 jer kira free) + Asam Pedas(pari@kembong)/Ikan Bakar (pari@kembong)/Tomyam/Sup Tulang/Masak Lemak Daging Salai = RM5 jer... Razz

Kedai dia pun bersih n deko dia menarik... boleh try utk sesi kejam mengejam kita... geek lol!

Apa nama kedai tu bro? Spesifik kat ne?

yed
Private
Private

Posts : 48
Join date : 16/03/2011
Age : 42
Location : Bangi/Seri Kembangan - KL - patah balik

http://tinyurl.com/TMProduct

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  ZuL_6ixers on Mon Mar 21, 2011 12:52 pm

yed wrote:
ZuL_6ixers wrote:Salam semua...

Kalau nk makan tgh hari yg sedap n murah boleh try kat area ofis sy. kat Seri Kembangan (berdekatan Jusco Equine Park).

Set Nasi + Ikan masin + Sirap Ais (pkul 11-2 jer kira free) + Asam Pedas(pari@kembong)/Ikan Bakar (pari@kembong)/Tomyam/Sup Tulang/Masak Lemak Daging Salai = RM5 jer... Razz

Kedai dia pun bersih n deko dia menarik... boleh try utk sesi kejam mengejam kita... geek lol!

Apa nama kedai tu bro? Spesifik kat ne?

Nama dia Port Aroma Bistro. line betul2 bertentangan dgn Jusco Equine ni. Td baru pekena set nasi + ikan pari bakar + air sirap..
huuu... makin haluss mata ni jadinya... Razz Razz Razz

ZuL_6ixers
Private First Class
Private First Class

Posts : 63
Join date : 18/03/2011
Age : 28
Location : Ampang

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  ZuL_6ixers on Mon Mar 21, 2011 12:56 pm

try paste coordinate ni kat google maps.. 2.994391,101.676704

alamat dia seperti berikut...
Jalan Putra Permai, Taman Pinggiran Putra, Seksyen 1, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia

Slamat menjamu selera... Very Happy Very Happy Very Happy

ZuL_6ixers
Private First Class
Private First Class

Posts : 63
Join date : 18/03/2011
Age : 28
Location : Ampang

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  mie1012 on Mon Mar 21, 2011 1:51 pm

izzy wrote:kalau yg meleleh tgk lampam nak tau tak? hehehe Twisted Evil

nak nak nak afro

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  mie1012 on Mon Mar 21, 2011 1:54 pm

mike wrote:sesape mau chinese food halal, kat kota damansara ni ada restoran Jom Cari Makan
antara yg saya suka:
- mongolian chicken
- butter prawn
- chicken/beef in yam basket
- honey sotong

lagi satu murni aman suria. untuk sesape suka fusion & ice blended mrepek2. ini branch dari SS2, cuma lagi cosy & tak sesak. parking pon lagi senang. & ada waitress macam liyana jasmay. nama dia ayu. Embarassed
antara yg saya suka:
- nasik goreng meletop
- nasik goreng special
- nasik lemak special
- dragon pizza
- mee raja
- napoleon
- pink panther
- monkey favourite special

hah apa lg mike bleh la open tts kat situ..sume nye dah sedap2 kan..aku nak oder ayu ehh silap nak oder piza.. Laughing

mie1012
Specialist
Specialist

Posts : 159
Join date : 17/03/2011
Location : subang to kl

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  karakking on Mon Mar 21, 2011 2:24 pm

aku ingat topic kena adjust sikit la ... yg meleleh air hidung!! geek geek

karakking
Sergeant
Sergeant

Posts : 335
Join date : 16/03/2011
Age : 44
Location : Karak (KIC) - KLCC

Back to top Go down

Re: warung yg paling sedap dan masakan yg melelh air liur...

Post  Sponsored content Today at 1:16 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum